Last news in Fakti

21 Май, 2012 17:51 1 226 0

Строс–Кан обвинен в групово изнасилване

  • доминик строс – кан-
  • строс - кан-
  • секс-
  • проституция
Строс–Кан обвинен в групово изнасилване - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската прокуратура разследва бившия шеф на МВФ Доминик Строс – Кан и за групово изнасилване във Вашингтон. Това е поредната порция свежи обвинения към злощастния Строн – Кан, чиито похождения му костваха кариерата. Този път срещу него застава белгийска проститутка, която твърди, че е присъствала на хотелски „секс - купон“ с французина през декември 2010 година, предаде Би Би Си.

Заедно с още трима, 63-годишният Строс – Кан вече е разследван за участие в мрежа за проституция, макар и да отрича тези обвинения. Твърди се, че мъжете си поръчвали момичета заедно в САЩ и Франция.

Първа срещу него „въстана“ чистачка от реномиран хотел в Ню Йорк, която се оплака, че Строс – Кан искал да я изнасили в стаята си. Процесът пропадна поради противоречия в показанията й и липса на достатъчно доказателства, но доведе до оставка на французина от МВФ и отказ от кандидат-президентската надпревара в родината му. Така социалистите номинираха оказалият се печеливш на изборите Франсоа Оланд.

През март прокуратурата научи за подобен инцидент в Лил, където се предлога, че е имало оргии с негово участие. Оказва се, че трима  от неговите „съратници“, сред които бизнесмен и полицаи, са присъствали във въпросния хотел във Вашингтон.

Лилската прокуратура счита, че може да се говори за групово изнасилване. Белгийската проститутка не смята да съди Строс Кан, но нейна колежка разказа случката по френските медии.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА