Last news in Fakti

22 Май, 2012 12:01 875 0

Путин обяви президентския си екип

  • владимир путин-
  • администрация
Путин обяви президентския си екип - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Новоизбраният президент Владимир Путин взе ключови свои министри в кабинета си в Кремъл, съобщава РИА „Новости“.

Той вече освободи Наталия Тимакова от длъжността прессекретар, а Сергей Приходко - от поста помощник на президента. Двамата минаваха за двама от приближените на Медведев, но те не намериха място в неговия нов кабинет.

От своя страна Путин назначи за свои съветници досегашния министър на образованието и културата Андрей Фурсенко и бившата министърка на здравеопазването Татяна Голикова, а за ръководител на пресслужбата на Кремъл - Дмитрий Песков, който заема мястото на Наталия Тимакова. Песков държеше същия пост в правителството, докато Путин беше премиер.

Други съветници на президента стават Юрий Ушаков, бившият министър на природните ресурси и околната среда Юрий Трутнев и бившата министърка на икономическото развитие Елвира Набибулина.

Николай Патрушев остава секретар на Съвета за сигурност със заместник досегашният вътрешен министър Рашид Нургалиев, а за началник на кабинета на президента е преназначен Сергей Иванов.

Междувременно стана известно, че премиерът Дмитрий Медведев е подадал заявление за членство в управляващата Единна Русия, уточни БГНЕС.

Секретарят на президиума на Генералния съвет на партията Сергей Неверов обеща заявлението му за влизане в първична организация на партията да бъде разгледано бързо.

Експерти прогнозират, че връщането на новия премиер в партията ще стане преди насрочения за 26 май конгрес на партията.

От своя страна Владимир Путин пък излезе от Единна Русия след като стана президент. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА