Last news in Fakti

24 Юли, 2019 16:39 1 596 4

Модерен супергерой прелита над Ламанша

  • франция-
  • супергерой-
  • франки запата

Франки Запата демонстрира невероятното си изобретение

Модерен супергерой прелита над Ламанша - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският изобретател и звезда Франки Запата ще опита да прекоси Ламанша със своя ховърборд, съобщи Гардиън.

Неговото изобретение вече на няколко пъти беше демонстрирано на парадите за националния празник на Франция. Сега той ще използва борда, за да прелети над Ламанша.

Очаква се това да стане за 20 минути. Така той ще отбележи 110-та годишнина от деня, в който Луи Берио създава самолетът, с който за първи път прелита над Ламанша.

Запата е бивш шампион в състезания с джет. Наричан е още „Летящият човек“. Очаква се полетът му да започне от Кале и да приключи в Дувър.

Той вече е увеличил автономията на своята машина и е изготвил план за зареждане. Очаква се да лети със средна скорост от 87 км./ч.

Френското правителство вече му предостави 1.3 млн. евро за допълнителни разработки по ховърборда, след като чуждестранни инвеститори също проявиха интерес. Вече има няколко сфери, в които машината може да бъде използвана.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 2 Отговор
    А не може ли да седне на дъската и да е като малък летящ куршум с две турбини за надлъжно ускорение? Има над милион, може да се концентрира върху разработка на такъв модел, на който сядаш и летиш, защото това е много трудно за управление и той е майстор, но ако го направи по-лесен, то военните ще се заинтересуват.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анонимен

    4 1 Отговор
    Е с това чудо вече бих ходил на работа. Ще прелитам над всички за нула време.
  • 4 ЕКСПЕРТА

    2 1 Отговор
    Е ТОЯ Е СУПЕР ПИЧ ПРИЗНАВАМ ГО,ТОВА Е ДОСТА РИСКОВАНО, И ТРУДНО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ. НО ФРАНКИ ЗАПАТА ГО ПРАВИ С ЛЕКОТА.
Новини по държави: