Last news in Fakti

25 Юли, 2019 14:32 2 834 21

Новият премиер: Напускаме ЕС на 31 октомври

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес

В първата си реч пред британските депутати Джонсън каза, че Брекзит ще превърне страната му в най-великото място на света

Новият премиер: Напускаме ЕС на 31 октомври - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Новият британски премиер Борис Джонсън заяви в първата си реч в парламента, че Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място в света, предаде Ройтерс.

"Нашата мисия е да осъществим Брекзит на 31 октомври с цел обединяване и изпълване отново с енергия на нашето велико Обединено кралство и за да превърнем страната в най-великото място в света", подчерта Джонсън. Той съобщи също, че Лондон няма да номинира кандидат за еврокомисар в новия състав на ЕК.

Джонсън освен това определи условията на договора за Брекзит, който предшественичката му Тереза Мей сключи с ЕС, като неприемливи.

"Споразумението за излизане от ЕС беше отхвърлено три пъти", припомни Джонсън, визирайки трите отхвърляния в британския парламент. "Неговите условия са неприемливи за този парламент и за тази страна", подчерта той и поиска "премахването на ирландския предпазен механизъм".

Този механизъм е решение, което ще се прилага като краен вариант с цел избягване на проверките по границата между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

"Трябва ясно да се разбере, че пътят към сделката преминава през пътя на премахването на предпазния механизъм", подчерта Джонсън. Той призова Брюксел да премисли отказа си от предоговаряне на сделката.

Новият премиер: Напускаме ЕС на 31 октомври

Новият премиер каза също, че поставя началото на различен подход за постигане на независима търговска политика, в който именно се вписва и решението да не се номинира кандидат за ЕК.

"Днес е първият ден за нов подход, който ще приключи с нашето излизане от ЕС на 31 октомври", изтъкна Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    20 0 Отговор
    Бай-бай!
  • 2 Дедо ви

    10 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...Нашата мисия е да осъществим Брекзит на 31 октомври с цел обединяване и ...."Ха-ха-хаааа, точно тогава тя ще се разпадне на отделни държавици.....
  • 3 Мишел от съпротивата

    20 1 Отговор
    Най-после троянския кон ще се махне. ЕС ще си създаде своя армия и всички ще се съобразяват с него. А НАТО ще отиде в историята.

    Коментиран от #8

  • 4 гер

    17 0 Отговор
    Винаги съм ги мислел за тъпи но щом се кланят на баба с памперси, са изчезващ вид и те.

    Коментиран от #15

  • 5 борето

    13 0 Отговор
    Какви са държавата и народа си личи по лидерите им.
    Ето този смешник е лидера на прехваленото Обединено кралство,което е на път да стане Разединено кралство и което дължи това което е постигнало след ВСВ на факта че го приеха 1972 год в Общия европазар,след повече от 10 години кандидатстване, като най слабо развиващата се икономика от останалите страни членки.
  • 6 Давид

    6 7 Отговор
    Ако бяха сключили Южен поток , Северен поток . Бургас - Алесандрополис , парите от такса - пренос щеше да отидът във въоражение . Без да се слагат окови от данъци на българския данъкоплатец. С тези договори можеше да осигурим поне няколко пазара с Русия от естество - хранително - вкусова , текстилна , производство . Но Българския крадлив елит създаден от мръсни - евреи , предпочита робско преживяване . Ние сме горди хора , създадени от Ариани . Не ме разбирайте погрешно , аз не мразя кастата - евреи . Няма такава . Това е измислица . Има Българи ( Ариани ) и останалите . Всички евреи дето ги лъжат са добре дошли в България .

    Коментиран от #12

  • 7 обединен крал

    12 0 Отговор
    А да видим на 31 каква ще я свършите.
    То и на 29 март пак бяхте обявили че напускате...и ко стана.
    Май плачете някой да ви ...пардон ...освободи...я Дони ...я Вова
  • 8 коментар

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мишел от съпротивата":

    НАТО ще си го има пак, няма да ходи никъде според мен.Няма значение, че англичанина няма да е в ЕС, те и турция не са в ЕС ама са в НАТО както Америка е в НАТО но няма как да е в ЕС, те са в друг континент, и турция също.Както казваш е добре ЕС да си има своя армия, и а да видим някой ще и посегне ли по някакъв начин!
  • 9 Петър

    7 1 Отговор
    Какво ме касае тази глупост(новина) като българин.С какво ще подобри живота ни...

    Коментиран от #10

  • 10 Еее

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Зависи къде живее българина.
  • 11 Баста

    10 0 Отговор
    Не разбирам, защо трябва да чака 31.10.2019г. Още утре да излиза !!!
  • 12 До Давид

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Давид":

    ...Ако бяха сключили Южен поток , Северен поток . Бургас - Алесандрополис , парите от такса - пренос щеше да отидът във въоражение... Или си неосведомен или манипулатор. Такси от ЮП, България щеше да получава след 35 години. След 35 г. я камилата , я камиларя.
  • 13 Ще падна, поредния идиот

    10 1 Отговор
    О да я им турете визи на тия къде се кръвосмешават и затва са такива урунгели не можеш да познаеш кой мъж кой жена! Тогава ще сте най великите ама само вие ще го знаете манафи:-)
  • 14 среднощен

    11 0 Отговор
    Шотландците и Ирландците дали са на това мнение..? Първоначалният ентусиазъм е нещо хубаво, но бързо отминава..! Само след две-три седмици нещата ще се променят..! Джонсън вече е на "шейната", но си мисли че е в кабината на машиниста и управлява влака..!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Самата истина

    2 3 Отговор
    Следващият ще е Италия, Хунгария
  • 17 коча

    1 0 Отговор
    Баи ганио ама рус баи ганио .
  • 18 Хрониките на Евразия

    1 0 Отговор
    Също така новият премиер напомни , че руските граждани до сега ходят в тоалетни на улицата 😂
  • 19 ПАЦКА

    0 0 Отговор
    Айде сега баба ви Елизабет ше опъне тежката софра...Вече няма съюзи мъюзи да пребират наще пари...Ше ги пребира тя самата
  • 20 Кефар

    1 0 Отговор
    Борис, защо ще чакаш 31 октомври ? Още утре излизайте, че веке нямам търпение. И като искаш да отидеш до Париж, ще трябва да се редиш на опашка пред френското посолство. Голям кеф.
  • 21 Кирчо

    1 0 Отговор
    Ти глей до тогава Шотландия и Уелс да не ви напуснат, че трагедията ви ще е голяма ! А че Брекзит няма да има си е отдавна ясно... :)
Новини по държави: