Last news in Fakti

27 Юли, 2019 22:33 2 058 8

Макрон покани Джонсън във Франция

  • борис джонсън-
  • покана-
  • франция-
  • великобритания-
  • еманюел макрон

Френският президент поздрави британския премиер за победата

Макрон покани Джонсън във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон е поканил новия британски премиер Борис Джонсън на посещение във Франция „през следващите няколко седмици“, заяви официален представител на Елисейския дворец. Макрон е оправил предложението по време на телефонен разговор с Джонсън.

По време на разговора френският президент е поздравил британския премиер за избирането му начело на Великобритания и е подчертал френско-британското сътрудничество в двустранните, европейските и международните въпроси, посочва официален френски представител.

Сянката на Брекзит е надвиснала над връзките над Ламанша. В четвъртък Джонсън заяви в британския парламент, че е призовал ЕС да „преосмисли“ нежеланието си за предоговаряне на сделката по развода с Лондон, договорена от неговия предшественик Тереза Мей, като я нарече „неприемлива“.

Ако това не стане, предупреди той, Великобритания ще напусне ЕС без споразумение и обяви плановете си за „усилена подготовка“ за напускане без сделка на 31 октомври, предаде БНТ.

ЕС отхвърли предложението на Джонсън. Макрон е един от европейските лидери, които искат Великобритания да напусне възможно най-скоро – дори без сделка, ако избере това, за да не застрашава стабилността и целостта на ЕС. Очаква се Джонсън да посети Франция, освен по покана на Макрон, и за срещата на Г-7 в крайбрежния курортен град Биариц на 24-26 август.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    5 3 Отговор
    Вижте биографията на макрон, преди да стане политик е работил в банката на ротшилд

    Коментиран от #3, #4

  • 2 мечо

    2 3 Отговор
    макрон е добар човек дано да извика джонсан вав франция и да се разберат по мажки заштото брекзит ште изгони много балгари от англия които си вадят хлаба от там а това не е хубаво виждате колко лошо за живот е тук и как се мачим ,ас сам против никакав брекзит това не е нормално разбиратели

    Коментиран от #8

  • 3 аааа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Така бе Кирчо,ама на вас угода няма!!!!!!!!!Макрон,бил в банката на Ротшшлд,,Орбан бил стипендиант на Сорос, Путин бил от КГБ,Тръмп бил неуспешен бизнесмен,а нашият ппемиер бил бодигард на Живков!!!!Ами да,това са силните на деня,тези управляват света....ама за това и света е такъв...никакъв!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    1 1 Отговор
    Макрон няма никакви шансове, Борката може да е неуравновесен психопат , но е хетеросексуален! Не е като мен.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "аааа":

    Какво си се разпенил бе сбърканяк, това да не ти гейпарад, организиран от Борисов!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Няма мечо,лондон няма да изгони българи които работят,ще изгони цигани дето вземат помощи
Новини по държави: