Last news in Fakti

27 Юли, 2019 08:01 6 056 47

Русия отрече, че нейна военна техника е задържана в Румъния

  • русия-
  • сърбия-
  • румъния-
  • военна техника-
  • доставка
Русия отрече, че нейна военна техника е задържана в Румъния - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Изявленията за задържане от Румъния на руски товар с бронетранспортьори за Сърбия не са истина. Руското Министерство на отбраната не е изпращало кораби за транспортиране на военно оборудване по р. Дунав.

„Руското министерство на отбраната не e изпращало никакви кораби за транспортиране на военна техника по р. Дунав към Сърбия. Всички твърдения за такива доставки и предполагаемия арест на руски транспортни средства с бронетранспортьори от румънската страна са напълно неверни", съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация. Ведомството също така отбелязва, че договорените доставки вече са в Сърбия в съответствие с условията, посочени в договора. „Всички доставки са извършени в строго съответствие с условията на договора и в срока, договорен от страните", се посочва в съобщението на министерството.

Руският внос на военни продукти в Сърбия се извършва в строго съответствие с международното право и в рамките на двустранното военно-техническо сътрудничество, подчертаха от Министерството на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    19 38 Отговор
    А може ли да им се вярва?
  • 2 СссереМ

    16 43 Отговор
    А ако минат през българския участък веднага да се конфискуват и претопят.

    Коментиран от #19, #22, #34, #38

  • 3 Анти милиционер

    14 32 Отговор
    Теьи бавноразвиващи милиционери така и не вденаха, че "международно право" означава правото на Ротшилдите да решават...
  • 4 Алфа Вълкът

    18 59 Отговор
    Никога, никога няма да имате Дунава, плавайте си в скапаната Волга и са издавате в нея!

    Коментиран от #11

  • 5 Жоро

    39 9 Отговор
    Браво ! Точно и ясно. Товарът е доставен, а моканите нека се зверят.
  • 6 Borislav Popov

    18 30 Отговор
    Аааааа, как така беееее ?? Значи вчера руските подлоги напразно вдигнаха тук такава врява срещу комшиите, а някой от по пярнатите, дори предлагаха, Румъния да бъде нападната !!

    Коментиран от #39

  • 7 Хрониките на Евразия

    20 45 Отговор
    Разбира се , че ще отричат този болезнен ритник ..
    Преди 10 години , руснаците на сериозно въобще не възприемаха Румъния , а днес Румъния като на майтап , конфискува 60 броя бронетанкова техника , предназначена за Сърбия .
    Защото и най - малката европейска държава , членка на НАТО и ЕС , може да си позволи безкомпромисно да си защитава границите и законите ..
    В случая - румънците ..
    А вие още ми се гордеете със най - голямото , свръхдържавно нищо ..

    Коментиран от #20, #26

  • 8 Spermoslav Popov

    11 32 Отговор
    Насраха се да лъжат москалите. Вече само родната рублерастня им вярва и им ближе бубите за сол.
  • 9 ЕБЕсен Язовец

    18 34 Отговор
    Руските свине отричаха и за Чернобил, отричаха и за Курск, отричаха и за Лорашик. Нормалния свят отдавна не им вярва на рушките орки.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Бесен Язовец

    11 28 Отговор
    Ми правилно никой никого не е задържал, това са фейкове от журналистите, румънците просто не са ги пуснали да преминат през тяхна тертория. Стойййй ! Кой иде, какво карате ?? Миии, такова, танкове караме тук и бетеери за сърболяците !! Танкове, бетеериии?? Марш назад, ушанки с ушанки такива, танкове и беетеери ще ми карате тук, само глеате да мътите водата на Балканите. Марш !

    Коментиран от #33

  • 11 Гербер

    19 10 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Само да дойдат на Дунав и генерал Борисов ще ги попилее с новите ф16. Напълниха гащите руснаците, безпомощно квичат. Браво генерал Борисов, покорителю на Русия!

    Коментиран от #18

  • 12 Eee

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "ЕБЕсен Язовец":

    Че то имали нормален свят?
  • 13 Сесесере

    8 18 Отговор
    Слава на САЩ ! Насрани русофили!

    Коментиран от #23

  • 14 Румяна Костова

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "ЕБЕсен Язовец":

    Не зная с какви руски свине водите полемика в главата си. По темата Чернобил няма отричане, а изнасяне на факти. Аз например не зная езика на животните и не общувам със свине. Затова пък гледах интервюто на Дмитрий Пучков с Владимир Асмолов, АС в атомната енергетика и участник както в ликвидацията на Чернобил, така и на злополучната атомна централа в Япония. Съмнявам се, че ще Ви е ясно какво говори човекът. Владимир Асмолов е тежка артилерия. А главната консултант на филма,, Чернобил", украинка, която е била на 8 години по време на трагедията и нямаща нищо общо с атомната енергетика и неразбираща тази материя , предизвиква само усмивки. Владимир Асмолов обяснява точно какво се е
    случило по време на аварията, а и след това.

    Коментиран от #16, #36

  • 15 778

    2 0 Отговор
    Да бе, да! Пак лошите лъжат за нас.
  • 16 Румяна Костова

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Асмолов подробно разяснява поредицата от грешки, допуснати както от инжинерния състав, така и поради неспазване на инструкциите за безопасност. Инжинерите също са човешки същества, в случая украински човешки същества.

    Коментиран от #21

  • 17 Хрониките на Евразия

    7 8 Отговор
    Русия 🤔
    Постоянно слушам :
    Настамнет!
    Не сме ние!
    Нищо не сме направили ! .
    Също като мен , когато на 5 годинки изядох рачела на баба ми ..
    Тъпо отричах и даже намазах със сладко котката , за да ме оставят на мира ..

    Коментиран от #24, #27

  • 18 Крсо

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гербер":

    Новите ф16 когато дойдат данеги запалят като боклучийските камйони в Свиленград онзи ден.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Румяна Костова

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Успокоихте ме, че и ние по вашата логика като член на НАТО ще защитаваме БЕЗКОМПРОМИСНО нашите граници. А Компромисното защитаване на онези, не членове на НАТО европейски държави, как изглежда? Една чужда девизия пуснеш да мине, по следващата откриеш огън?
  • 21 Borislav Popov

    11 8 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Украински човешки същества ? А бе, Румо, вие кремлеботите, сте големи фурнаджийски лопати значи, в едни случай твърдите, че украинска нация нямало било и уж всъщност всички украинци били руснаци, а в други, когато става впрос за някакъв негатив, вие обвинявате пък украинците, които уж не съществували като нация и които уж били руснаци...) Време ви е да се опредилите вече за последно, има ли украинска нация или няма, а не тъпо да следвате мацковските опорки и веднъж едно да говорите, а сетне друго.

    Коментиран от #25, #40

  • 22 Как

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Пък макар и случайно един свестен коментар не ти се отдаде да направиш. Изключително и уникално тъпо същество.
  • 23 Боце

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Сесесере":

    Бегом в САЩ мраснико долен, там ще те обгрижват чудесно и ще бъдеш щастлив.
  • 24 Румяна Костова

    8 8 Отговор

    До коментар #17 от "Хрониките на Евразия":

    Може и да сте герой в своите очи, че сте взели на мушката бедната Ваша котка, за да отмъстите на възрастните.Много интересен подход все пак, да обяснявате руската политика през призмата на своето детство.

    Коментиран от #32

  • 25 Румяна Костова

    9 7 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Успокойте се, навън е лято, разпуснете малко, рано е още, но сипете си една ракия, ако много съм Ви разстроила. И помислете отново над коментара си. По времето на СССР никой не е отричал на украинците да се наричат такива Те са имали своите украински училища и университети, тиражи в милиони на украински книги. И, да инжинерът, допуснал главната грешка при експериментът, който е вършил е украинец. Те също са хора и допускат грешки. Въпреки, че прословутият филм за Чернобил иска да ни внуши единствено, че Кремъл е виновен.

    Коментиран от #28, #45

  • 26 Шойгу

    9 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Снимки, снимки - къде са? Интервюта пред флага на НАТО и ФАЩ турени пред конфискуван "ръждив руски танк" - къде са? Потърсих в Ройтерс, ББС и СНН - няма снимки, няма интервюта.
    "Новината" е откровен фейк, тръгнал от румънски сайт, препечатан от Фокус и копипейстнат навсякъде в нашите "свободни" медии.

    Коментиран от #29

  • 27 Хроникьор

    5 9 Отговор

    До коментар #17 от "Хрониките на Евразия":

    Изял си рачела на баба ти или на деда ти кавала ? 😂 Като те знаем какъв си любител на духовата музика , не е трудно да се предположи ! 😂😂😂
  • 28 Borislav Popov

    10 8 Отговор

    До коментар #25 от "Румяна Костова":

    По спокоен съм от всякога, даже ми се струва, че именно ти трябва да се успокоиш, а тия простотии дет си ги надраскала тук за СССР и бла, бла, всъщност не внасят ясност по въпроса, има ли сега украинска нация или няма. Аз не визирам това, какво било по времената на СССР, а сегашното време, когато вие тук започнахте да разпостранявате версията, че украинска нация нямало, а имало само руска. Даже ти тука, преди седмица-две, под една новина за дето Путин беше озвучил в интервюто си с Оливър Стоун, именно тази версия, именно ти там твърдеше, че да, да, това било така и дори хърватите със сърбите били по отдалечени народи, от колкото руснаците с украинците. А сега пък тук, други песни пееш, че на руснаците били виновни за Чернобил, а украинците, как да го разбирам това нещо !? Един път казваш, че украинцска нация няма, а после пелтечиш, че украинците били виновени, та затова ти викам, майни ги тия мацковски опорки, щот ставаш тук за смх с тях..)

    Коментиран от #30, #41

  • 29 Хрониките на Евразия

    5 6 Отговор

    До коментар #26 от "Шойгу":

    Новината тръгна от Сърбия !
    Сърбите започнаха оплакванията !
    И всички руски медии я подеха , включително и ТАСС .

    https://youtu.be/iGHLZRCPBsg
  • 30 00000014

    7 10 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Какво се пениш бе дежурен троле?! И македонците се наричат така, но са българи. И кажи ми кои са украинци в Украйна? Руснаците от подарения Донбас ли? Казаците? Украинци има - в Западна Украйна. Смес от поляци и руснаци и обособила се като нация. Както и Беларус. А вие сте просто жалки, - 4, 5 дежурни, платени същества без достойнство, презиращи истината. Гади ми се от вас.

    Коментиран от #35

  • 31 мамалигари

    7 9 Отговор
    Румънещите са решили да си пишат някакъв измислен актив пред господарите от америка....
  • 32 Хрониките на Евразия

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Румяна Костова":

    Не обяснявам Руми , констатирам , че има хора които досега вярват в детските измислици на Кремъл ..
    Ти сигурно и в Кашпировски си вярвала ?
    Нали така 😂
  • 33 Бесен Язовец

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Горе долу с разликата че е били така :Стоййй кво карате?? Царевично жито за качамак за гладни румънци, минавайте тогава ааааа първо да минат танковете и бетеерите после житото за гладни мамалиги хахахахХАААА!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бай Яни

    7 8 Отговор

    До коментар #30 от "00000014":

    Кои са руснаците ве кръгла нула. Веряги и поляни. Да ва и тъпите примати. Няма никакви славяни, млавяни.,, Рус,, е род. Както и дуо. Пишат с българската азбука. Покръстени от Българите. Аман от учени измислени като вас. Много от Украйнците имат и гръцка кръв себеси. Дори ако има марсианци, пак щеги кръсти те Руси. 😁По пътя на логиката половината днешна Русия е на старата Българска държава.. Идиоти, защитавате едни безбожни изчадия крадливи както на история и територия.
  • 36 ДДимитърддд

    9 10 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Ама вие вервате на руснаците? Това е единствената държава в света която отрича публичните и явните факти извършени от нея. Те руснаците отричат дори бомбардировките в Сирия извършвани от руски самолети и руски пилоти над училища, детски градини, болници и хуманитарни конвой големият брой цивилни жертви, деца, възрастни. Както и факта, че те умишлено ги правят тези неща за да се увеличи миграцията посока Европа. Явно, че все още има българи като Румяна в главите на които залпа на Аврора още кънти в главите им. Моето предложение към тези хора е като обичат Русия да се изнесат от европейска България и се преместят в любимата им Русия, но без право на връщане, а не да цапат с присъствието си европейска България. Жалки руски зомбита? Да се наричаш българин е гордост, а да се слагаш на Кремъл е слугинаж и си част от обслужващият персонал на Русия в България.
  • 37 Borislav Popov

    9 6 Отговор
    Девствената баба Румяна Костова се оплете като пате в калчища в моцковските опорки и се скри като русофил след катастрофа на МиГ.
  • 38 Анти кравария

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Да го духаш краварино
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ODB

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Умри бе глупак
  • 41 Сесесере

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Румяна Костова пише от Санкт Петербург !
  • 42 Ректора

    7 11 Отговор
    Как ли пък няма руснаците да позволят на такива дръндари, като румънците и нашите управляващи говеда, да им попречат за каквото и да е! Танковете са в Сърбия, подарък, Т 72 - най-добрия танк в света от много години.

    Коментиран от #43, #44, #47

  • 43 Сесесере

    7 6 Отговор

    До коментар #42 от "Ректора":

    Спокойно можеш да си забуташ едно от оръдията на т72 и да натиснеш копчето дс се изстреляш към Сибир!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Румяна Костова":

    Ако Русия ни беше предупредила, щяхме да се опитаме да се предпазим. Предупредиха само техните маши БКП
  • 46 az#ЛибераленКрах

    2 3 Отговор
    Е, разбрахте ли сега кой разпространява фейк нюз???
  • 47 Русия е кочина

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ректора":

    Дръндьо какви ги плещиш ,бе тоя танк колко бой е изял имаш ли и бегла представа ? Най добрия бил 🚜

    А в pan.bg защо са писали ,че ЗРК С 300 са станали за смях 🚀 ,идраелската авиация си прави гаргара с тях
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания