Last news in Fakti

29 Юли, 2019 16:56 6 166 38

Сърбия получи руска бронирана мощ

  • сърбия-
  • бтр-
  • русия

Страната получи 10 нови БТР-а

Сърбия получи руска бронирана мощ - 1
Снимка: Shutterstock

В Сърбия посрещнаха руската доставка за военните в страната, съобщи B92.

Страната получи 10 БТР-а руско производство. Те бяха доставени в щаба на сръбските сухопътни войски край град Ниш.

В церемонията по посрещането участваха сръбският президент Александър Вучич и сръбският министър на отбраната Александър Вулин. Те подчертаха, че доставката е извършена в съответствие с международното право.

„Ние съобразихме всичко с нормите на международното право и в съответствие с договорните задължения между Русия и Сърбия. Това как и от къде са доставени не от такова значение, но е важно, че всичко е съобразено със закона. Възпрепятстваха ни да използваме Дунав за доставката, но по въздух се получи. Тези доставки значително повишават готовността на нашите военни и сме признателни на руското правителство за това“, заяви Вучич.

Сърбия получи 10 бронирани – разузнавателни пехотни машини БРДМ-2. Те са предназначени за разузнаване при всякакви условя, без значение по суша или вода.

Сърбия и Русия вече са договорили нови доставки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Желко Драшич

    58 19 Отговор
    Хахахаха видяхте ли бе соросня техниката пристигна и по въздух и такюнковете скоро пристигат!! Хахахаха сороснята остана с пръст у....... Хахаха

    Коментиран от #12, #36

  • 2 коки

    7 38 Отговор
    не бързай,сега усато като дадат ефките супер блок ша видат сърбите дрифтове над тяхна територия щото като са засилат и България им е тясна да правят обратен завой да не говорим че никви руски ракети не могат да ги прихванат
  • 3 Коментар📝

    54 4 Отговор
    АЗ МОЛЯ САМО АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СИ ВЗЕМАТ БАЦЕ,ЦЕЦИ И ВСИЧКИТЕ ОТ ГЕРБ КАКТО И 240ТЪПАНАРИ В Н.С.КОЙТО ГИ УПРАВЛЯВА МАФИЯТА

    Коментиран от #6

  • 4 Коментар📝

    24 1 Отговор
    С ТОВА НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ МОГАТ ДА НИ ПОМОГНАТ МНОГО.ЗАЩОТО ТАЗИ МИЗЕРИЯ и Осакатяване В КОЯТО НИ ПОСТАВИХА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА Се ТЪРПИ
  • 5 Статистик

    11 30 Отговор
    По въздух от руските бази в Сирия. Моделът на БРДМ-а е от 60-те години с бензинов двигател и разход под 80 л./100 км

    Коментиран от #10

  • 6 Добре ще е приятелю,

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Но то тези “умници” и мафията точно американците ги редят и поддържат, защото те на тях служат, а не на мен и теб, дето ги хрантутим!

    Коментиран от #8

  • 7 Емил

    6 19 Отговор
    Очаквайте скоро спадане на цената на отпадъчното желязо, поради свръх предлагане!
  • 8 Коментар📝

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Добре ще е приятелю,":

    И Двата Коментара са ми САРКАСТИЧНИ.ТО Е ЯСНО ЗА ВСЕ ОЩЕ МИСЛЕЩИТЕ БЪЛГАРИ НО ДА ПОМИСЛЯТ ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ НЕ МОЖЕ ДА НИ ТИКАТ В ТАКОВА ОСКОТЯВАНЕ
  • 9 Напикан соросоид

    13 0 Отговор
    Пак ни хлъзнаха мурзилките от сайта, вчера много се надъхавахме как Румъния ги била спряла и конфискувала, ама ся тихичко и пас, всв едно ни няма.
  • 10 666

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Статистик":

    БРДМ-2М – модернизиран вариант на базовия модел. По-мощен дизелов двигател ГАЗ-562 (175 к.с.), купол на БТР-80, GPS-система и други.

    Коментиран от #15

  • 11 чукча

    13 1 Отговор
    србите сега вече цъфнаха
  • 12 Borislav Popov

    15 24 Отговор

    До коментар #1 от "Желко Драшич":

    По време на първата и втората чеченски войни, що народ изгоряха живи в тези БТР-и, бедна ти е фантазията драги ми путиноиде. Тази техника отдавна вече не е актулна, това е техника от миналия век, кой сега ще селне да воюва с бетеер !? Именно за това, тези БТР-и сега в Русия, са на никому нужна железария, но щом са ги подарили на сърболяците, веднага се превръщат в руска бронирана мощ.

    Коментиран от #14, #27

  • 13 Гост

    20 1 Отговор
    Хайде хора, който не са помирисвали казарма, да не пишат статии на военна тематика! БТР и БРДМ не са едно и също, момченце!
  • 14 00000014

    19 5 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Казано е - за разузнаване. Около Косово са необходими. А ти си поплачи, ние няма да кажем.

    Коментиран от #17

  • 15 Николай

    8 13 Отговор

    До коментар #10 от "666":

    Бардаки -така им казват . Щото са много Убави ! 175 к.с. добре ли ти се струва ? Щото на Пираня 5 е 644 к.с. и 30 тона машина лети като звяр.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "00000014":

    А бе, кскет, ти в еазарма зодил ли си бе ?? Сгурен съм, че не, щом не можеш да направиш разлика между БТР и БРДМ (Бойна разузнавателна дозорна машина) те хората са ти го написали, черно на бяло, ама ти нали си си чукча, не четеш, а само пишеш - Сърбия получи 10 бронирани – разузнавателни пехотни машини БРДМ-2.

    Коментиран от #21

  • 18 реалиста

    4 1 Отговор
    малииий балсам за душата
    сега ще си ударя една злобарка от кеф

    Коментиран от #19

  • 19 Жоро

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "реалиста":

    Жулии
  • 20 Обикновен Бг

    18 5 Отговор
    Страшна машина е !!!! В казармата бях на такава. Много добър офроудър, а и плува здраво. Няма никакво забавяне, директно от полето в реката. Що риба сме ловили с тях, по средата на язовира. А и 😀 "шевната и машина" горе на купола е ооооогин. Определено сърбите знаят какво да поръчват.
  • 21 Тъпан

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    я пак прочети ТВОЯ коментар 12. Там си написал БТР...явно ти не правиш разлика между БТР и БРДМ. Изкукала пенсия

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Обикновен Бг

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тъпан":

    БРДМ е лек БТР т.е. лек БронеТРанспортьор. Айде стига, не е ли, е ли.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тъпан":

    Ама ти верно май си тъпан и не мож да чатнеш за кво иде реч. Да, аз съм написал БТР, но бетеера никак не е разузнавателна машина, а таква се явява БРДМ-а, а онзи чукан ми се прави на отворен и ми разказва, чк уж сърболяците щели били да ходят да разузнават с бетеерите.

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тъпан

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    си, не се гърчи като червей на буца, човекът ти беше казал че е за разузнаване, без да казва никъде бтр, а ти му се нахвърли като осрана пенсия с въпроса кой ми сра в гащите...

    Коментиран от #31

  • 27 Старото

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Изказваш се неподготвен. БТР-ът, както се вижда от абревиатурата е бронирана ТРАНСПОРТНА машина. Това не е бойна машина. Ако беше бойна, трябваше да притежава тежка, подсилена тройна камерна броня, което щеше да компрометира основното й предназначение- бързо прехвърляне на жива сила. Сегашните БТР- и са модифицирани.

    Коментиран от #32

  • 28 onq s konq

    3 3 Отговор
    С тая новина нещата си идват по местата:В предходна статия пишеше че Румънците "били задържали" военната техника/нещо което руснаците отрекоха/,а всъщност на границата са ЗАДЪРЖАЛИ РУСКИЯ УСТРЕМ на Конвоя и са им казали:"Тука има засят лук и вие не можете да минавате през него,затова - обратно".След което става претоварване на Самолети и пренасяна през "майната си",съпроводено естествено с много скърцане със зъби,закани и руски псувни "на майка":)Не става ясно обаче това НОВА ТЕХНИКА ли е,или ПРЕБОЯДИСАНА...или пък нуждаеща се от "лек ремонт" по руско-сръбска ТРАДИЦИЯ.
  • 29 123

    6 4 Отговор
    Тези БТР-ри са българско производство от преди 40 години.
  • 30 Драйвър

    7 8 Отговор
    Не са получили "Руска бронирана мощ",А СЪВЕТСКИ СКРАП!Явно са затрупани с материали за претапяне и търсят "братски народи" да ги "дарят" То аз ако през 2019 година ще карам Москвич,по добре да ползвам градския транспорт!
  • 31 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Тъпан":

    Ти или си наистина много голем тъпан или се правиш тук на халосан ! Аз в моя си коментар № 12 визирам БТР-те, а чукана № 14 ми отговаря и ми разправя, че те били за разузнаване, а язе му разправям на чукана, че не бетеерите са за разузнаване, а бердеемите !! Какво толкова тук има сложно за разбиране, освен, ако наистина си тъпан, само тогва няма да го разбереш ?!

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 outlander

    5 6 Отговор
    Бас ловя, че тия консервени кутии, които руснаците са набутали на сърбите, Джавелин ги отваря както гладен циганин отваря буркан с домати.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Румяна Костова

    4 1 Отговор
    А ние русофилите нищо не получихме от Русия. Точно така е, нямаме и за храна даже, а русофилите от съседните страни и оръжия получиха, а нас руските сибирски вълци ни яли. Опасявам се, че новият Гешев, също като Никола Гешев супер полицаят през фашистко време преди 9 ти, ще се опита да ни забрани нас комунистите и социалистите, както беше преди 1944 год. Нищо добро не ни очаква, освен да стегнем куфарите и както другарката Нинова ни препоръча, да хванем горите под формата на партизански отряди, но не като на събор с ядене и пиене, а по скоро като на поход за размисъл на чист въздух, далеч от интернет и капитализма.
  • 36 Сърбин

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Желко Драшич":

    Брат като си се родил циганин в циганска България как искаш да поручиш оръжия от Русия??

    Коментиран от #38

  • 37 България ЕС НАТО

    3 0 Отговор
    Не ни пука за Сърбия Ние сме в НАТО и се въоражаваме с високо технологични оръжия
  • 38 Колев,ген.Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Сърбин":

    Предател.Мръсна сръбска гад.1885. 1912. 1915 16 17 помниш ли!
Новини по държави: