28 Юли, 2019 17:16 1 872 2

Тайван първенец в борбата с трафика на хора

  • тайван-
  • китай-
  • трафик на хора-
  • съюзничество-
  • инициатива

Република Китай е готова да работи усилено с партньори от целия свят със сходни виждания и ценности в посока намаляване до пълно елиминиране на трафика на хора и гарантиране благосъстоянието и безопасността на всички.

„Защитата на правата на човека е ключов компонент в политическата платформа на правителството“, заяви вицепрезидентът Чен Чиен-джен, допълвайки, че постиженията на Тайван в това отношение са видими, тъй като той заема първа позиция в доклада за борбата с трафика на хора на Държавния департамент на САЩ цели 10 години поред.

Чен направи своето изявление по време на откриването на Международния семинар за борба с трафика на хора в град Тайпе. Организирано от Министерството на вътрешните работи, двудневното събитие включваше над 250 експерти от близо 40 страни.

Сред участниците бяха представители на тайванския дипломатически корпус и представители на световни неправителствени организации.

Според Чен, трафикът на хора е сериозен проблем, който може да се разреши само посредством трансгранично сътрудничество. Цитирайки папа Франциск и неговите думи от видеопосланието, което той отправи през месец февруари тази година, Чен заяви, че никой не може да се затваря очите за трафика на хора, без да е съучастник на престъпление срещу човечеството. Тайван ще продължава да организира семинари и да инициира множество иницитиви за насърчаване на сътрудничеството и изкореняване на този бич.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Торбалан

    1 2 Отговор
    Там трафика е голям, за това са първи.
  • 2 Обективен

    3 3 Отговор
    САЩ създадоха Тайван и Южна Корея.
    Великобритания създадоха Хонконг и Сингапур.
    Китай и Русия могат да се похвалят със Северна Корея.
    Два свята, единият е излишен.