29 Юли, 2019 13:00 1 842 9

Гърция отваря пътя на Северна Македония и Албания към ЕС

  • гърция-
  • северна македония-
  • албания

Страната няма да блокира техните кандидатури за членство

Гърция отваря пътя на Северна Македония и Албания към ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция няма да блокира членството на Северна Македония и Албания в ЕС, съобщи Катимерини.

ЕК вече препоръча започването на преговори и с двете държави. Предстои да се разбере, дали Европейският съвет ще подкрепи препоръката. Това ще стане ясно през октомври.

Според информатори до новия гръцки премиер Киракос Мицотакис, Гърция няма да попречи на балкански държави да влязат в ЕС.


Страната вероятно обаче ще поиска определени неща в замяна. Очаква се страната да настоява Северна Македония стриктно да спазва споразумението.

В същото време ще има искане към Германия да смекчи исканията си за бюджетния излишък на Гърция.

Гърция ще настоява и за повече сигурност за своите граждани в Албания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    11 1 Отговор
    ЦЯЛАТА ПОЛИТИКА НА ГЪРЦИЯ Е НАСОЧЕНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #5

  • 2 Дамммм

    5 1 Отговор
    .....и Албания?!?!?!?!?! Византийците никога няма да се изменят-ще плювнат на православието( за пореден пьт ) ще плювнат на сьседите си -само и само да имат изгода..
  • 3 Гърците

    4 1 Отговор
    Пускат югозападните българи в Европа, след като си направиха кефа върху тях! А албанците ги пуска за да тръгнат нагоре по Европа щото по границата шиптарите им крадът по цели стада животни! Така ще намалее напрежението по границата! А Европа, тя нека строи затвори, тръгнат ли албанците свободни, свободно място по затворите няма да остане!
  • 4 гост

    8 0 Отговор
    ГЪРЦИТЕ СИ ОПЛЕТОХА КОШНИЦАТА А НЕ КАТО НАШИТЕ ПРОСТИ ГЕРБЕРАСТКИ ТИКВИ!
  • 5 Абе

    0 12 Отговор

    До коментар #1 от "Све":

    Абе май нещо не ти е много ясно!Гърците не случайно са първата цивилизация в Европа!!!!Никога не са искали конфликти със съседите си в региона!Напротив, ускорявали са развитието на всички свои съседи,за да комуникират и търгуват спокойно и адекватно !Спрямо България два фрапиращи случая!!!!1)Никога не са оспорвали отнетата им територия от Аспарух!2) Подарили са 2/две/азбуки на България за да се християнизира и очовечи!!Сега дават рамо и на другите балкански държави за да е мирен и спокоен региона!!!Просперитет се постига с цивилизовани,умни и адекватно съседи!

    Коментиран от #7

  • 6 сноу

    9 0 Отговор
    Гърчулята са такива подлеци и апаши, че нямат равни на света.Ненапразно дори америте признават, че на византиец само алибаба, баба си може да продаде на кредит и то за малко.Само търсят откъде да лапат а на всичко отгоре и думичката "демокраси"дето куцо и сакато си отърка ченетата през последните години, пак за пачка продадоха. На маки- тъпаните ,да не би за едра плява да им усукаха чивиите с това Северна.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Све

    4 0 Отговор
    Гледайте пресконференцията в БТА за чумата.... Всичко става ясно. Живеем в турска провинция под чужд диктат..... Мутрите слугуват на чужди интереси
  • 9 Koko

    0 1 Отговор
    Makedonska nadenica
Новини по държави: