Last news in Fakti

3 Август, 2019 16:28 1 986 7

Пхенян: Всичко е под контрола на Ким

  • северна корея-
  • ракети-
  • ким чен ун-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Северна Корея заяви, че лидерът е следил още един ракетен тест

Пхенян: Всичко е под контрола на Ким - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея съобщи, че лидерът Ким Чен Ун е следил изпълнението на нов тест на ракетна система, която може потенциално да да подобри капацитета на КНДР да нанася удари по цели в Южна Корея, включително по намиращи се там бази на САЩ, предаде АР.

Съобщението на държавната агенция КЦТА е направено ден след като южнокорейската армия заяви, че е засякла две изстрелвания на снаряди от Северна Корея в морето край източните ѝ брегове. Това е третият подобен оръжеен тест за малко повече от седмица.

Според експерти със зачестяването на тези тестове КНДР иска да повиши натиска върху Вашингтон и Сеул заради буксуващите ядрени преговори и планираните американско-южнокорейски военни учения. Те смятат, че броят на тези тестове може да нарасне в следващите месеци, ако няма напредък в преговорите.

КЦТА заяви, че Ким е присъствал на първия тест на ракетната система в сряда и е изразил задоволство от вчерашните тестове. По негови думи те са потвърдили способността на ракетите да поддържат контролирана височина, точността им при улучване на целта и взривната мощност на бойната глава.

Южнокорейското президентство заяви, че армиите на САЩ и Южна Корея са на мнение, че вчера са били изстреляни вероятно балистични ракети с малък обсег.

Пхенян: Всичко е под контрола на Ким

Южнокорейското военно ръководство заяви, че изстреляните вчера ракети са прелетели 220 км. Този обсег обхваща целия район около Сеул, където живее около половината население на Южна Корея, както и американска военна база в покрайнините на града.

В четвъртък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява от неотдавна изпробваните от КНДР оръжия. По думите му това са били "съвсем стандартни ракети с малък обсег".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    5 1 Отговор
    Чичо Ким е мноооо лош
  • 2 Гледач

    5 6 Отговор
    Ким ИЗБИЙ гадните американци.Направи добро на света
  • 3 Баяч

    5 9 Отговор
    Ким е марионетка на Путин и Си. И на тримата краят наближава.
  • 4 град козлодуй

    3 4 Отговор
    светьт се управлява от психопати а ким е психопат садист
  • 5 Behemoth

    3 0 Отговор
    Тръмп само бинокъла му не мой да намери в САЩ?
  • 6 индиана джонс до ким

    0 1 Отговор
    Братко, стига си настъпвал мотиката, че накрая да не те фрасне.
  • 7 Тръмтъпир

    0 0 Отговор
    Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява от неотдавна изпробваните от КНДР оръжия. По думите му това са били "съвсем стандартни ракети с малък обсег". Щом не достигат до сащ , не са проблем за тръмп. Голямо изявление е дал тоя трол.
Новини по държави: