Last news in Fakti

6 Август, 2019 14:37 1 283 1

САЩ следят отблизо Северна Корея

  • северна корея-
  • ракети-
  • южна корея-
  • сащ-
  • следят-
  • марк еспър

Вашингтон няма да реагира пресилено

САЩ следят отблизо Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че Вашингтон няма да реагира пресилено на серията извършени от Северна Корея изстрелвания на ракети и ще остави отворена вратата за преговори с Пхенян, предаде "Ройтерс".

Северна Корея изстреля ракети край източното си крайбрежие, съобщи южнокорейската армия, на фона на протестите на Пхенян, че съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея нарушават дипломатически споразумения.

"Ключът е да оставим отворена вратата за дипломацията. Няма да реагираме пресилено, но ги наблюдаваме, следим ги отблизо и знаем какво се случва", заяви Еспър пред журналисти, пътуващи с него за Япония. Той добави, че изстреляните днес ракети са били балистични ракети с малък обсег и ще обсъди въпроса за Северна Корея с колегите си в Япония и Южна Корея по време на предстоящите си посещения в тези страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Чен

    6 0 Отговор
    На корейсйите ракети ще има надпис,, Добре заварили"
Новини по държави: