Last news in Fakti

8 Август, 2019 18:28 2 162 3

Пакистан: Не искаме война

  • имран хан-
  • кашмир-
  • индия-
  • пакистан

Исламабад изключва военно решение на спора с Делхи за Кашмир

Пакистан: Не искаме война - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Пакистан каза, че изключва военно решение на спора за Кашмир с Индия, която в понеделник отмени специалния конституционен статут на щата Джаму и Кашмир, предаде Франс прес.

"Пакистан не предвижда военна опция. Вместо това проучваме политически, дипломатически и юридически опции", заяви на пресконференция в Исламабад пакистанският външен министър Шах Махмуд Куреши.

Куреши потвърди обявеното от премиера Имран Хан решение за сезиране на Съвета за сигурност на ООН с въпроса за предприетата от Делхи мярка, която според Пакистан е неправилна от морална гледна точка.

Индийското правителство обяви в понеделник, че отменя специалния конституционен статут на щата Джаму и Кашмир в Северна Индия. Пакистан, който вече е водил три войни срещу Индия, две от които заради Кашмир, определи решението на Делхи като незаконно.

"Какво искате да направя? Да нападна Индия ли?", попита Имран Хан в парламента на Пакистан, като обърна внимание на последствията на евентуален конфликт между двете ядрени държави.

Пакистан експулсира индийския посланик в Исламабад и преустанови участието си в споразумение за двустранна търговия с Делхи.

Пакистан: Не искаме война

"Намерението зад тези мерки очевидно е да се демонстрира пред света един тревожен образ на нашите двустранни отношения", заяви в отговор индийското правителство, което разкритикува едностранните действия на Исламабад във връзка с един "вътрешен за Индия въпрос".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    1 1 Отговор
    Да бе!
  • 2 гост

    2 6 Отговор
    По-умния отстъпва...Пък индийците са като братчедите им тука у нас простовати,крадливи и нагли...Само боя ги оправя !!!
  • 3 чалма тв

    1 0 Отговор
    Територия е на Индия, а свинете талибански идват от пакистан.