Last news in Fakti

10 Август, 2019 12:52 3 151 12

САЩ да спрат новите мита за Китай

  • сащ-
  • мита-
  • китай

МВФ призова за решаване на спора

САЩ да спрат новите мита за Китай - 1
Снимка: Shutterstock

МВФ призова САЩ да не въвеждат нови мита срещу Китай, съобщи Bloomberg.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да въведе допълнителни мита върху китайски стоки. От МВФ заявиха, че китайската икономика вече се забавя. При нови мита, може да видим разко спадане на китайската икономика. МВФ вече намали прогнозата си за китайския растеж на 6.2%.

От там заявяват, че краткосрочните перспективи са несигурни, заради търговския спор между двете страни. Организацията призовава за бързо решаване на въпроса.

Тръмп вече обяви нови мита от 10% върху останалия китайски внос. Те ще влязат в сила от 1-ви септември. Такива вече бяха въведени върху определени китайски стоки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    18 32 Отговор
    Бой по комунистите Бай Дончо, Рейгън съсипа империята на злото СССР, сега твоята мисия е да накажеш сатанинския режим в Китай
  • 2 onq s konq

    18 21 Отговор
    ВЕЛИК И МОГЪЩ Китай непрекъснато сключва Взаимно-изгодни търг. договори Русия.Нещо повече - Китай ТЪРГУВА АКТИВНО СЪС ЦЕЛИЯ СВЯТ!Защо обаче някакви си 5-10% увеличение на вносните мита на "Затъналата в дългове Америка" стопират Китайския растеж ПОЧТИ НАПОЛОВИНА?А нали усилено се твърди от "некои компетентни по Руски хора" че Светът ВЕЧЕ е МНОГОПОЛЮСЕН и баш Русия и Китай са едни от новите Полюси,които търгуват отскоро ДОРИ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ВАЛУТИ без сделките да минават "през Долара"?Извод:Лъжи всеки може да измисли,проблемът е да намери кой да им повярва:)

    Коментиран от #3

  • 3 Брях

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Реално 10% е търговията,но и доста американски фирми са изнесли или имат поддоставчици в Китай,ся си представи да обложат продукти произведени за американските фирми с мита кой ще ги плати?
  • 4 Рошко

    16 14 Отговор
    Абе мелания дръж си жълтия палячо на каишка че хептен откачи ,
  • 5 ХаХа 🙈

    13 9 Отговор
    Великите Икономисти , “братя “ на хамерите в БГ сега ще “разнищят “ икономиката на Китай ! Проценти , цифри - -анализ до стотната , мале пази Боже !
    След това ще “установят “ че икономиките на Русия , Китай , Иран , Турция и на Марсианците взети заедно са по малки от тази на Малта , и накрая доволни ще лазят по пода като преданни лакейчета на крал Дони !
    Алелуя !

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Матей

    8 10 Отговор
    И кво, като каже МВФ "абракадабра" начело със Сталинка и китайската икономика ще се срине?Че те китайците си имат пазари,хАмърите да му мислят,ето,и французлиите не щат да си развалят алъш-вериша с Иран.Тия санкции на бай Доньо и всякакви заинатявания накрая ще му изиграят лоша шега,не се ли освести овреме,щатите ги пиши бегали.
  • 8 Недко Генов

    13 6 Отговор
    Истината е че щатите могат само да забавят Китай но не и да го спрат. Бъдещата свръх сила е Китай просто американците ги изтърваха и сега вече е късно. Как се спира милиард и половина работещ Китай няма как . Митата които въвежда Тръмп само забавят логичния край на хегемонията на щатите. Свикнали са те да са номер 1 е ще им се наложи да свикнат че ще бъдат номер 2 :):):)Запомнете Китай не може да бъде спрян дали за хубаво или за лошо но това е реалността.

    Коментиран от #10

  • 9 Бабун

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Амиии":

    В смисъл ,че лазите на колене пред бай Дончо?
  • 10 Груйо

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "Недко Генов":

    От този милиард и половина, 65 са застаряващи хора, които скоро ще се пенсионират. Заради откачената политика за 1 дете на комунистите, страната скоро ще е изправена пред сериозна криза. Кой ще работи за да изхранва толкова много пенсионери. Отделно че има огромен дисбаланс в съотношението на мъже и жени. Заради масовите аборти на женски ембриони, сега в Китай има около 40 милиона повече мъже отколкото жени. Докато има комунисти, ще има проблем.
  • 11 Петко

    4 3 Отговор
    Във всеки дом по света има нещо китайско,а дали има по нещо американско?

    Коментиран от #12

  • 12 Фен

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Петко":

    Но всеки се кланя на един бог-долара.