Last news in Fakti

12 Август, 2019 13:30 6 627 37

На България и Русия им се отварят големи възможности

  • бойко борисов-
  • дмитрий медведев-
  • черно море

Дмитрий Медведев иска съвместяване на Черно и Каспийско море

На България и Русия им се отварят големи възможности - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Трябва да обсъдим възможностите, които се откриват пред Русия и България, ако се разкрие потенциала на Черноморския и Каспийския регион. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев.

Днес той се срещна с българския премиер Бойко Борисов. Двамата разговаряха в кулоарите на Каспийския икономически форум в Туркменистан.

„Вашето посещение на този форум доказва това, за което говорихме по-рано. Ние може да съвместим регионите на Черно и Каспийско море и така да осигурим добро бъдеще за нашите държави и народи“, заяви Медведев.

Борисов отбеляза, че регионът разполага с големи възможности. Той определи България като вход към Европа.

„Можем да видим, че търговските отношения различните видове транспорт и хъбовете, каквито има в България и Русия северно от този регион, отварят огромни възможности. Черно море трябва да остане море на мира, търговията и туризма“, заяви Борисов.

Двамата лидери обсъдиха възможностите за енергийно сътрудничество между двете страни. Борисов вече започна преговори за енергийни доставки от Туркменистан и региона.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    56 14 Отговор
    Тоя палячо Бою пак с какви глупости се занимава?

    Коментиран от #20, #35

  • 2 Онзи

    56 16 Отговор
    СРАМ НИ Е ОТ ТЕБ тикво !!!!!!!!!!!!!!
  • 3 БАНДИТА БОЙКО

    39 9 Отговор
    ВИЦ НА ДЕНЯ:БОЙКО СЕ ОПЛАКВА НА ДОКТОРА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПИКАЕ."КАТО ГО ИЗВАДЯ И ВЕДНАГА ОТ "ПИК" МИ ГО ЛАПАТ.."

    Коментиран от #5

  • 4 Румяна Костова ЖЕНАТА

    23 52 Отговор
    Когато руски управник говори за съвместяване, разбирайте придобиване. Най-голямата по територия на планетата Земя иска да стане най-голямата в Галактиката и затова се нъоръжава с оръжия като за две галактики. Вече бяхме в този кюп и ни върнаха в каменната ера, от страна с втората по мощ милионна армия и свръхмодерно въоръжение след германската армия по-времето на Хитлер, а сега 70 години по-късно сме с два самолета, 5 танка, 2 оръдия, 2 гумени лодки и 100 войника.Не мерси медведев... ще направиме така, че да плащате за този коридор 10 пъти по-скъпо от всеки друг коридор към Европа, както ние плащаме най-скъпата руска газ на планетата.

    Коментиран от #8, #19, #22, #24

  • 5 Баба Вуна

    24 7 Отговор

    До коментар #3 от "БАНДИТА БОЙКО":

    Простакът е кремък - корав и могъщ, простакът е демон без лик, весдесъщ. Акула на сухо, безкрил, а хвърчи. Удариш - на кухо простакът звучи. Простакът не чака, не знае предел и стига простакът до своята цел, защото простаци край него вървят и дават му знаци, и правят му път. Надкласов, безкласов, без род и съюз, но винаги касов, но винаги в плюс. Без ден да протакаш, дори да кърви война на простака до смърт обяви! За срам на Европа, на всичките нас, когато докопа в ръцете си власт, по-страшен от спина, по-жилав от рака, сега за сега се оказа простака. Ралин Лично допълнение: "като му направиш позитивна критика, са фърЛя на бой, като му покажеш, че с едно пръстче можеш да се защитиш, почва да вика и да крещи".

    Коментиран от #12

  • 6 ДО 5

    17 6 Отговор
    МНОГО ПИШЕШ МА И ТИ ПРЕЧИШ НА БОЙКО ДА ПИКАЕ
  • 7 русия кочина

    10 46 Отговор
    полицейските им сили, въоръжени до зъби, бият млади деца по протестите, не щем от кочината нищо, да ни оставят на мира, който ни връзва с тези престъпници, е национален предател и ще плаща след това
  • 8 ЗАСЛУЖИ

    26 8 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова ЖЕНАТА":

    СИ ПЕТДЕСЕТТЕ ЦЕНТА БЕ РУМЯНЕ, ГОЛЯМО ПИСАНЕ ЗА ДА НИ КАЖЕШ ЕДНИ ЛЪЖИ.
  • 9 Истината

    7 30 Отговор
    На срещата Баце се държал угоднически като дърт русофил и отново се изцепил:"Винаги съм говорил, че Черно море трябва да остане зона за търговия, туризъм, фериботи, платноходи, газопроводи – зона за мир." И всичките тези глупости след агресивното поведение на Русия, която натъпка окупирания Крим с оръжие и води всекидневни хибридни войни срещу България.

    Коментиран от #30

  • 10 ехоо

    14 9 Отговор
    Абе Боко, пита ли оня откачения зад океана кво да лайш. Шъ ти запалят вратлето ей. Чичко Тръмп шъ та бий по кимането, та сват щъ ти съ завий. На баш бабаит съ праиш, ама нали знайш - Путинка отпред, и Самка отзад!
  • 11 Знам знам🙄

    9 4 Отговор
    Не пе много ми се ще да е така, ама човекът говориза нелош бизнес. Ай стига вече бе подръжници на САЩ. Приемете че тука положението е като със СА. Заклаха Кашоги онуй монуй ама БИЗНЕС бацеее БИЗНЕС. Трябва да почнем малко по независимо да си гледаме интереса. Тъй де да има келепир.
  • 12 Само питам

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "Баба Вуна":

    На русофилите намекваш бабо Вуне, ама няма да схванат намеса, поради метални особености. Кажи им директно, че са простаци за да те разберат.
  • 13 България ЕС НАТО

    4 24 Отговор
    За да стане Ч Море зона за туризъм и търговия Руските бази и оръжия трябва да бъдат изтеглени поне на петдесет мили в сушата Всички от НАТО са готови да го направят но за съжаления Русия не
  • 14 Малко инфо

    20 0 Отговор
    Тук истината е една-че нито Туркменистан-нито Азарбейджан могат нещо да направят в Каспийският рееон без разрешението на Москва.Тьпите приказки,че видите ли азерският газ ни е"в кьрпа вьрзан" и нещата са безпроблемни са само за бальци. Не случайно след разговори на Боко с президента на Туркменистан -сега чака да види какво ще каже Кремьл.Каспийският газ го чакаме почти от 8 години-и без благословията на Кремьл няма да дойде.Този район е в гео-политическите интереси на Русия-и няма как те да си ритнат канчето-да не говорим,че голяма част от добиваният газ и нефт там е от руските Газпром,Роснефт,Татнефт и т.н....Та тупането на Боко в гьрдите години наред,че каспийският газ той го бил"уредил" са чисти фантасмагории-дано това сега го е разбрал...
  • 15 България ЕС НАТО

    6 13 Отговор
    Бат Бойко на всеуслошание всеки път им предлага разоръжаване в Ч Море и целия свят вижда кой не иска мир
  • 16 Кико

    5 6 Отговор
    От БСП квичът че Корни не я канят никъде, пардон канят я,. но ме е срам да го спомена!
  • 17 Върнете

    9 5 Отговор
    Търговията със храни зеленчуци прасета и всичко ще върви бизнеса Европа е зло за нас
  • 18 Когато

    16 6 Отговор
    Си върнем старите и открием нови пазари ще бъдем но покрай Европа ние обедняхме унищожи ха ни. Отворете си очите продажни псета само за лична облага продадох те собствената си държава дано се намери някой ви съди за геноцид , за цял един народ

    Коментиран от #36

  • 19 Митко

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова ЖЕНАТА":

    Към датата на последния преврат цифрите са други. Бъди обективна.
  • 20 А ве

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Менгеле":

    ТИ МИ ПРИЛУЧАШ НА ПРОСТ ЧОКУНДУР БЕЗПОЛЕЗЕН , ДАЖЕ И ЗА САМИЯ СЕБЕ СИ !

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    12 6 Отговор
    Няма в историята на България за 1300 години, толкова прост,неук,необразован,страхлив простак като мутрата комунист Бойко Борисов!

    Коментиран от #37

  • 22 ново

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова ЖЕНАТА":

    върнаха ни кои ??? . я вижте турците -земеделието им работи за туризма и руснаците.необятни площи от парници .тук дребното земеделие е унищожено . селата обезлюдени.заводите в руини . ай ти фирми правещи въздух ....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Грух

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова ЖЕНАТА":

    Ясиевиткатавзъгъ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 в кулоарите

    3 1 Отговор
    значи до кенефа са говори ли?!Много важно.....
  • 29 Гост

    3 9 Отговор
    Срам не срам, но нито БСП, нито техният президент Радев не успяха да проведат такива срещи.Тях никой не ги бръснеше за сливи!А някои дори ги хокаха!
  • 30 4i4ko

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Айде,бе и пак ли тия агресивни руснаци,с техните хибриди,каква опасност само за юроатлантическите ценности.Лошо...много,ама ние шъ съ стегнем да отблъснем рушнашката агресия,пак белким съ на.каме.
  • 31 Хрониките на Евразия

    4 9 Отговор
    С коя Русия ?
    С този Лошарик ли , който от ден на ден , все повече потъва ?

    На 12 август 2000 година в 9 -ят отсек на подводницата "Курск" ,
    24 човека се надяваха някой да ги спаси ..
    Но никой не се готвеше да ги спасява ..
    По късно , Путин ще нарече вдовиците на загиналите моряци -
    "10-доларови проститутки ". Руснаците "преглътнаха" този путински цинизъм . Именно , това и стана началото на края на РФ ..
    Ставащото сега е следствие …
    А от " мъртви души " , стой по- далече !
  • 32 цвцв

    4 0 Отговор
    А ве ти пък си проз гребер спирате проектите после и дупета целувате
  • 33 Евлоги

    1 2 Отговор
    За какъв мир и без оръжия в Черно море говори тиквоча ?какво разбирателство с Русия като пускаме кораби на НАТО да прави едно след друго военни учения до Русия ? Пълен тъпанар ! Икони са атлантическите ценности,та САЩ нямат история! Или това е втората книга която цар тиква е чел голям ташак!
  • 34 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Ма уважаеми, русите били направили така, американците иначе! Ми те си имат интереси и ги отстояват. Ние как отстояваме нашите?! Това е въпросът?
  • 35 джаба

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Менгеле":

    Борисов продемонстрировал Медведеву чудеса дипломатической амнезии аФтурчиту зема ти повервам а.....
  • 36 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Когато":

    Публикувано във факти.бг: Си върнем старите и открием нови пазари ще бъдем но покрай Европа ние обедняхме унищожи ха ни

    .
    .
    Ма верно ли бе?Викаш като продавахме на Рашка една щайга домати за 4 копейки голям келепир видяхме?Може ли да сте толкова прости бе?Колко обедня покрай Европа, че 1997г заплатите бяха по $5 ?Колко?Кажи бе?
  • 37 Умен

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: Няма в историята на България за 1300 години, толкова прост,неук,необразован,страхлив простак като мутрата комунист Бойко Борисов!
    .
    .
    Как да няма?Георги Димитров какъв е?