Last news in Fakti

15 Август, 2019 14:22 4 279 21

Кремъл: Пилотите са герои!

  • русия-
  • самолет-
  • москва-
  • еърбъс-
  • герои-
  • дмитрий песков-
  • кремъл

Инцидентът за щастие се размина без жертви

Кремъл: Пилотите са герои! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пилотите, успели да приземят пътническия Еърбъс А321 край Москва, са герои. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

По-рано днес пътнически самолет на „Уралските авиолинии“ с 234 души на борда кацна по корем на царевично поле. Малко след излитането от летище „Жуковски“ двигателят се е възпламенил, по всяка вероятност заради птица.

Въпреки кризисната ситуация пилотите на самолета успяха да го приземят без жертви. 23 души бяха ранени, сред които и деца, но всички са без опасност за живота. Дмитрий Песков заяви, че пилотите са герои и заслужават благодарност, защото са спасили всички пасажери.

Говорителят на Кремъл изрази надежда, че разследването на този инцидент ще бъде приключено в кратък срок. Черните кутии са под ръка и разследващите могат да установят причините за авиоинцидента.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кремъл :

    29 9 Отговор
    ГЕРБ са дебили БСП свине ДПС цигани
  • 2 Йьлхбльюжзлжзлхзлхзлгзлхзлгз

    6 34 Отговор
    САМО. ГЛУПАКА. ПУТИН. И. МАЛОУМНОТО. КГБ. ...НЕ. РАЗБРАХА. ЧЕ. 3 ТА ТА СВЕТОВНА ВОЙНА ВЕЧЕ Е ПОЧНАЛА....ХА ХА ХА

    Коментиран от #10

  • 3 Шляхтиц

    8 27 Отговор
    Повреда и изключване на един двигател не може да предизвика авария в колесниците. Снабдени са и с гравитационна система за спускане от собствената тежест и дори всички двигатели да са изключени и хидравликата да е без налягане, колесниците трябва да се спуснат. Сигурно ме е натиснало старческо оглупяване и нещо не ми се вързват много неща........

    Коментиран от #5

  • 4 До Шляхтиц

    30 2 Отговор
    Според Руските медии при излитане извънни територията на летището самолета навлиза в ято птици/наблизо има река и ниви/ първо в единия а след това и в другия двигател попадат птици. Извършват спешно приземяване в нива иа там колесници е невъзможно дори опасно да се използнат

    Коментиран от #13

  • 5 Гост

    37 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шляхтиц":

    Ако ползваш колесник в мека почва, ще "спънеш" самолета само. Ще стане истинска трагедия! Много правилно решение на пилотите.

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Boxer 3.0

    27 1 Отговор
    Браво на пилотите!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хрониките на Евразия

    11 4 Отговор
    До Жуковски преминава Москва река , между реката и летището има голямо сметище , винаги бяло от кацнали чайки ..
    И кацат на топлата писта много често , за да се сгреят ..
  • 10 ХаХа🙈

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Йьлхбльюжзлжзлхзлхзлгзлхзлгз":

    И май само ти не разбираш че е време да си “попълниш “ Жълта Книжка !
    Браво , руските пилоти са от най добрите, това е доказано в годините !
    А сега ще оставя Лакеите на крал Дони да ме оборят със “дълбоко аналитичните “ си стихотворения !
  • 11 Пламен

    8 2 Отговор
    А нашите стажанти за Блок-а да ги учат на мурафети, в Русия ли ще ходят? Рашките ненавижут джендъри съвсем... та ще видим
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Шляхтиц

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "До Шляхтиц":

    Не прочетох статията и съм съгласен с Вас. Не научих, че приземяването е станало на ниви.
  • 14 Шляхтиц

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Прочетох само едно съобщение, че единият двигател е отказал заради попаднала в него птица и самолетът с един двигател се е върнал на летището. Разбира се, че на терен приземяването трябва да се извърши без колесници. Пилотите наистина са герои. Приземяване без двигатели на терен и без нито една жертва си е ПОДВИГ.
  • 15 Rado

    3 9 Отговор
    Е как Айрбуса каца в нивата, а Сухоя не можа да кацне на писта и обвиниха пилотите, независимо, че самолета беше повреден.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Borislav Popov

    3 7 Отговор
    Ако това беше станало с някой су(русофилите на)хой супер-дупер джет, 10000000000% щяха да обвинят пилотите!
  • 17 НАТО ВЕЦ

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Rado":

    Пилотите на Суперджета са си виновни. Вкараха машината в "козел" при кацането. Факт. В този случай пилотите са действали максимално ефективно спрямо ситуацията. Двата случая нямат нищо общо, така че не се пъни да ги сравняваш.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Туй то

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Rado":

    Пилотите на Суперджета буквално го "изтропаха" на пистата . Ако беше друг самолет щеше да се разпадне още там на приземяването. От удара , колесника проби резервоара с гориво. И противопожарната служба , на която не беше сигнализирано за проблеми във въздуха , защото проблемите са били незначителни от градоносните облаци , и не е било счетено да се предупреждава за опасност , съответно пожарните не бяха там да обливат пистата , и дори много закъсняха. Тръгнали са след удара , когато след самолета тръгна огнената диря. Единственото умно нещо което се видя от пилотите е ,че обърнаха самолета така , вятъра да духа към опашката , и намалиха броя на жертвите.
  • 20 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "НАТО ВЕЦ":

    Абе как няма да има козел,като кацат без задкрилки.Те долепят пистата под остър ъгъл и с голяма скорост,а скороста е нужна защото без задкрилки и с нормална скорост за кацане ще изпадне във срив на потока и ще падне!
  • 21 Centurion

    2 2 Отговор
    Руснаците не биле пилоти,биле със слаби умения ,и се качвали на литър водка да карат!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания