Last news in Fakti

26 Август, 2019 17:43 1 859 0

Тръмп нарече ученията с Южна Корея "загуба на пари"

  • южна корея-
  • сащ-
  • загуба на пари-
  • учения-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ не ги смята за необходими

Тръмп нарече ученията с Южна Корея "загуба на пари" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече съвместните военни учения на САЩ и Република Корея „абсолютно безполезна загуба на пари“, като подчерта, че не ги смята за необходими, пише руският вестник Российская Газета, цитиран от агенция "Фокус".

Въпреки неотдавнашните ракетни изпитания на Северна Корея, Пхенян и нейният лидер Ким Чен Ун все още са в добри отношения с американския президент. Той каза, че отношенията му с Ким все още са топли и е готов отново да се срещне с него. Коментирайки последните съвместни военни учения между САЩ и Южна Корея, Тръмп каза, че всъщност няма никаква полза от тях и като цяло всичко това е ненужно харчене на пари.

„Вече казах това на всички мои хора. Казах ‘Не искам да се намесвам, защото смятам, че ако искате да ги правите (ученията), можете да ги правите, но не го смятам за необходимо.’ Смятам, че е тотална загуба на пари“, заяви Тръмп по време на срещата си с лидерите на страните от формата Г-7 в Биариц.

Той добави, че военните учения „не са необходими“. Тръмп е правил подобни изявления неведнъж, като според него южнокорейците трябва да поемат разходите за провеждането на тези учения. Освен това, според настоящия президент на САЩ, Сеул трябва да плаща повече за американския военен контингент от 28 500 души на своята територия. Според него, Вашингтон защитава Южна Корея от възможна заплаха от страна на Северна Корея и затова Сеул, отдавна не бедна страна, трябва да плаща за това.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: