Last news in Fakti

2 Септември, 2019 20:48 3 972 17

Борис Джонсън: Не искам избори и вие не искате избори!

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит

Британският премиер потвърди, че е твърдо решен Обединеното кралство да напусне ЕС на 31 октомври

Борис Джонсън: Не искам избори и вие не искате избори! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че е твърдо решен страната му да напусне Европейския съюз на 31 октомври, със или без сделка, предаде CNN.

"Шансовете за постигане на споразумение се увеличиха" през последните три седмици, увери в същото време Джонсън.

Той имаше предвид предстоящите преговори с ЕС. Целта на британския премиер е да убеди депутатите консерватори да не подкрепят опита на опозицията да блокира със закон излизането на Великобритания от съюза на 31 октомври.

Утре британският парламент ще се събере след края на лятната ваканция, преди да спре работа другата седмица, в съответствие с предизвикало полемика решение на министър-председателя.

"Не искам предсрочни избори", заяви твърдо Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    10 2 Отговор
    Бай бай
  • 2 Мартин

    19 9 Отговор
    Хайде да се брекзитват вече, че ми дотегна от тях. Какво заплашват Европа, че щяли да се откажат от сделката - еми откажете се. Европа губи един силен европейски пазар, а Великобритания губи 26 пазара. Очевидно е кой е губещият, не знам защо от ЕС проявяват толкова голяма търпение към тях. ЕС го е имало и преди британците, ще го има и след тях.

    Коментиран от #8, #16

  • 3 КралиМарко

    19 4 Отговор
    Гледам , как ей такива недоносчета..ги назначават да ръководят държавите от стара Европа, а и Щатите..Тези , няма кой да ги назначи като пазачи в нормална фирма , те им дали държави да ръководят!Борис, Тръмп,оная лелка Меркел,смотльото Макрончо.. е тежки години ни чакат!!!

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Morgoth

    3 1 Отговор
    Точно на това разчита той, че някои от останалите смятат новите избори, на които те нямат шанс за по-малкото зло отколкото да се излезе без сделка.
  • 6 розово

    6 4 Отговор
    Всички политици искат да приличат на Ким Чен Ун никой да не им противоречи.
  • 7 Горо

    13 4 Отговор
    Борис Джонсън не прави нищо по-различно от колегата си по психо статус Доналд Тръмп. Това е така наречената политика на "тоягата и моркова". Джонсън разчита че чрез заплахата да излезе Великобритания от ЕС без споразумение на 31-ви октомври тази година, ще принуди съюза да стане по-сговорчив и съгласен да се предоговори постигнатото вече споразумение. Ако в Европа имаше истински лидери, Джонсън нямаше дори да помисли да се прави на шут.
  • 8 Тодор

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    Какво те е.е тебе,дали ще има Брекзит или няма да има ? Ще ти се вдигне заплатата ли ?
  • 9 Давид

    6 6 Отговор
    Оставете този турски глупак . Сега е момента да се преродим . Да възстановим армията , народа и да се възстановим . Да бъдем тези , които съдбата ни е определила . Да си върнем балканите , самочувствието , морала и най вече правото да сме наследници на арианите . Да пребъдем . Ние сме българи и това трябва да го знаят и научат всички безбожници и да ни се поклонят независимо от какъв фалшив бог или секта са решили да последват или покланят . България е най стария род на великата майка и ние сме определени да имаме царската власт .

    Коментиран от #15

  • 10 Смех

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "КралиМарко":

    Много е наивно да вярваш,че хората управляващи света са тези,които дават по телевизията.Също така искам да се обърна и към Мартин.Мартине-твоите разсъждения сами могат да те доведат до един много важен въпрос.А именно "Кой има повече власт в този така наречен ДЕМОКРАТИЧЕН СЪЮЗ където всички сме "равни"...?"

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Колю

    4 1 Отговор
    Не ги коментирайте англичаните.... Техния път е воден... не е европейски... ОТ Европа нищо не могат да вземат... За Европа, винаги са били остров... Временно ненужен?
  • 13 КралиМарко

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Смех":

    Казах, че такива ги назначават за лидери..Ясно е на всеки, че само служителите се назначават, за да служат на онези..дето не искат да ги дават по телевизията.Та , тези от векове структурират световният ред, и начина на системно устройство, наложено чрез служители , като модел на живот за масите.Масите не са нищо друго , освен източник на приходи, подложени на експлоатация през целия си съзнателен живот.Системите така гарантират потока на благата и властта само в едната правилна посока!Хората трябва да се канализират и вкарат в този цикъл - работа,консумация,възпроизваждане - двойна работа.. и смърт.Кошерите имат нужда от млади и глупави пчелички, а медът се събира от онези дето са собственици на кошерите - разбирай държавите.Ясно е кой държи световните финанси..и природни блага, сега борбата е за повече глупава и мотивирана пчела , и търтовка изпратена при врага.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Давид":

    Има все още специализирани заведения за здравна помощ :)
  • 16 Прав

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    беше генерал Дьо Гол, че не ги пускаше в ЕС(тогава не се казваше така)!
  • 17 vvvvv

    1 0 Отговор
    Наиграха се гадините с него. Хак им е.
Новини по държави: