Last news in Fakti

3 Септември, 2019 17:03 1 720 27

Руснак беше осъден на 5 години заради туит

  • туитър-
  • туит-
  • русия-
  • затвор-
  • блогър-
  • осъден-
  • владислав синица-
  • макс стеклов

Осъденият твърди, че никого не е призовавал към насилие

Руснак беше осъден на 5 години заради туит - 1
Снимка: Shutterstock

Московски съд осъди днес на 5 г. затвор руския блогър Владислав Синица заради негов „екстремистки туит“, в който призовава за саморазправа срещу децата на полицаите, участвали в разгонването на протестни акции, предаде AFP.

Съобщението, публикувано под псевдонима Макс Стеклов на 31 юли, според обвинението призовава „широк кръг лица към противоправни насилствени действия срещу деца на служители на органите на реда“. Държавните медии съобщиха за публикацията на 4 август, а същия ден Синица бе задържан и обвинен.

Самият той твърди, че никого не е призовавал към насилие над деца, а просто е допуснал такава възможност и думите му са изтълкувани неправилно. И определи случващото се като абсурд. Адвокатът му също настоя, че в туита няма никакъв призив, а „размишления“. Също днес съд в Москва осъди демонстрант на 3 години затвор за атака над полицаи по време на опозиционен митинг през юли.

Иван Подкопаев ще излежи присъдата си в наказателна колония. По време на неразрешен от властите митинг на 27 юли той напръскал със сълзотворен спрей служители на органите на реда, двама полицаи получили изгаряния на очите, съобщи РИА Новости. В Подкопаев е открит нож и противогаз. Той признал вината си в съда, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    25 28 Отговор
    Това и Сталин не го е правил. В лудницитe oт къдeтo пишaт руcкитe трoлoвe трябвa дa ce cлoжaт oгрoмни плaкaти c нaдпиc - "Блaгoдaрим нa бългaритe, чe нe изпрaтихa eднoмилиoннaтa cи aрмия c нaй-мoдeрнo и cвръхвъoръжeниe пo врeмeтo нa Aдoлф Хитлeр в cюблимният мoмeнт, кoгaтo бяхмe нaгънaти, чe иcтoриятa мoжeшe дa e и другa ceгa, и дa нe ce прaзнувa 9 ceптeмври, a другa дaтa". Другия плaкaт трябвa дa глacи - "НAТO e нeпрeoдoлимa прeчкa зa Руcия и руcкaтa aрмия нe cмee дa припaри дoри в близocт дo грaницитe нa нaтoвcкa държaвa, вeчe 75 гoдини".

    Коментиран от #5, #12, #14, #27

  • 2 Е как Сталин да го прави

    9 3 Отговор
    тогава не е имало Туитър

    Коментиран от #16

  • 3 Приятел

    8 5 Отговор
    Ето така някои искат да бъде и в България.Домъчняло им е,но да не им се сърдим,те не са добре-Стокхолмски синдром.
  • 4 Барчо

    5 2 Отговор
    Човека може всякак да ги нарича: размишления, предположения, тълкувания, мечти и какво ли не още. Явно е трябвало точно така да се изрази и да познава по-добре собствения си език, за да знае значението на думите. Делото е минало и със сигурност е имало "вещи лица" - специалисти по лексика, които са разтълкували точно какво е значела публикацията, а не какво той е искал да напише, ма не знаел как. Има едни предавания по кабеларките за летищата. Та там също такива като тоя се правят на света вода ненапита, така наречените мулета на наркотици. Некакъв и дал едни пликчета и му казали, че като пристигне ще дойде някой си и ще ги вземе. Не мога да си представя да ти стига мозъка да си купиш билет за самолет за чужбина, а да не ти стига акъла и да те превърнат в муле без да знаеш. Същото и с тоя. Прави се на малоумен, пък ако мине номера.
  • 5 Барчо

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Сталин е правил не само такива работи, но и такива дето не можеш да си представиш. По онова време нямаше даже да бъде съден. Щяха да дойдат едни със сини шапки и червени околожки и да го вземат за "справка". И повече за този човек нямаше никой да чуе. А след не повече от седмица две цялото му семейство щеше да бъде изселено на 10 000 км минимум, като могат да носят със себе си само дрехите на гърба си и каквото съберат по джобовете. Жилището с всичко в него естествено се конфискува в полза на държавата. Така че не споменавай името на Сталин просто за да стане интересно коментарчето.
  • 6 соросоид дебил

    11 1 Отговор
    Такива, които призовават да се посяга на децата на когото и да било трябва да бъдат разстрелвани като терористи с болни мозъци, а не да ги съдят. Вторият болен мозък, който е напръскал очите на полицай със спрей, ако беше го направил в краварника щяха да го напръскат с дъжд от куршуми и вече да са го забравили.

    Коментиран от #13

  • 7 ужас

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Адвокатът му също настоя, че в туита няма никакъв призив, а „размишления“.--------СЕГА 5 Г ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАЗМИШЛЯВА КАК ДА СЕ ИЗРАЗЯВА ПРАВИЛНО, ЗА ДА НЕ СТАВАТ ГРЕШКИ. Честито.
  • 8 ужас

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В Подкопаев е открит нож и противогаз. Той признал вината си в съда, съобщи БНР.-----------СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. Честито.
  • 9 Нео

    1 5 Отговор
    В путинска Русия всичко е възможно. Защо не публикуват дословно туита и ние да преценим? Путинските тролове и тогава няма да могат да преценят, защото не знаят руски.

    Коментиран от #11, #18, #19

  • 10 сикиш

    5 0 Отговор
    Така трябва да се продължи и в бъдеще. 5 колона в Русия, финансирана от САЩ , трябва да бъде размазана като муха на стъкло. Но присъдите са ниски. 5 г нищо не са.20, 25 г. И тогава да видим дали някой ще посяга на полицай или ще призовава към насилие.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Обикновен човек

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Чети първо до края преди да почнеш да лаеш ?Съдят го не само заради Туитър а най вече затова че е ослепил двамата полицаи според теб награда ли трябва да му дадат за това? Ти знаеш ли какво означава полицейско самоубийство?В любимата ти страна САЩ когато полицаи задържи някой които е загазил лука ,той е длъжен да застане с вдигнати ръце и да замръзне на място но на някой човек който знае че го чака съд и доживотна присъда или смъртно наказание след това рядко сваля ръката си към задният джоб ,там може да няма нищо но той знае че полицаят на мига ще го застреля и отърве от съда и затвора или смърта !!!Законът в САЩ защитава полицаите в такива ситуации!!!А това тука е пример за едрина хибридна пропаганда срещу Руската Федерация!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "соросоид дебил":

    Имаше един клип сниман от камерата на полицая. Та един афроамериканец бяха тръгнали да го арестуват в един коридор на жилищен блок. Афрото се влачеше по колене и с вдигнати ръце и изпълняваше всяка заповед, но на ченгето му се стори че е опасен и го застреля като куче. Гръмна го на бързо и му вкара три куршума за бог да прости. Ченгетата бяха две. Работата се разсмърдя, но така и до съд не се стигна. После имаше пак някакъв клип с ченге, спрял един автомобил и в него пак афро. Детето му беше на задната седалка, но ченгето пак го застреля, защото нещо му се привидяло. В колата не откриха и джобно ножче за цвят даже. Такива случаи там са безкрайно много, но тук за тях не се говори. Ако някой руснак пръдне обаче тук се вие като на заклано.
  • 14 Обикновен човек

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Чети първо до края преди да почнеш да лаеш ?Съдят го не само заради Туитър а най вече затова че е ослепил двамата полицаи според теб награда ли трябва да му дадат за това? Ти знаеш ли какво означава полицейско самоубийство?В любимата ти страна САЩ когато полицаи задържи някой които е загазил лука ,той е длъжен да застане с вдигнати ръце и да замръзне на място но на някой човек който знае че го чака съд и доживотна присъда или смъртно наказание след това рязко сваля ръката си към задният джоб ,там може да няма нищо но той знае че полицаят на мига ще го застреля и отърве от съда и затвора или смърта !!!Законът в САЩ защитава полицаите в такива ситуации!!!А това тука е пример за едрина хибридна пропаганда срещу Руската Федерация!!!!
  • 15 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Обикновен човек":

    Пиша ти плюс, защото по принцип и двете неща са противозаконни. Но двете лица са различни. Единия - блогара е Владислав, а оня със спрея е Иван. Иван е осъден на 3 години

    Коментиран от #17

  • 16 Borislav Popov

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Е как Сталин да го прави":

    Той Сталин и без Туитър, свет народ е погубил.
  • 17 Обикновен човек

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Нещо се обърках но много неспокосано е написана самата статия първо ти навират в очите някаква информация от която едва ли не трябва да заплачеш от съжаление а след това пишат главното ,важно е Русия да е лошата да се втълпи че нарушава всички човешки права ,затова всичко е написано наобратно ,краят на тази статия трябва да бъде в началото ,но тогава кой ще обърне внимание на това Важното за една пропаганда е това че началото води заглавието и всичко написано след това!!

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 И още

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нео":

    поинтересувай се какво е снаф видео...дано не получиш ит такова
  • 20 Обикновен човек

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Обикновен човек":

    Искам да обясня ако някой не ме е разбрал ако заглавието тук беше (Руснак е осъден на три години в наказателна колония за това че е ослепил очите на двама полицаи по време на протеста в Москва !)никой нямаше да се върже на това и джендарите за които е предназначено това промиване на мозъка нямаше да имат основание да лаят!!!
  • 21 Хихихихи

    4 0 Отговор
    А такааа, смелите козяци, като са такива ербапи да ходят да пишат по руските сайтове!
  • 22 Хрониките на Евразия

    0 0 Отговор
    Оказва се , че Сталин може да бъде и плешив , без мустаци и даже без лула ..
  • 23 Джудже

    0 0 Отговор
    И според българското законодателство призоваване към насилие и нападение на длъжно лице би следвало да се наказват, но проблема е, че това тук почти не се спазва. Та ако идеята е да се докаже, че Русия е тоталитарна държава, замислете се дали в България не слободия.

    Коментиран от #26

  • 24 Хрониките на Евразия

    0 1 Отговор
    В путинската Русия , путинската ОПГ арестува политическите активисти по обвинения , често изтръгнати чрез мъчения . ФСБ е наследница на ВЧК-ОГПУ-НКВД-МГБ-КГБ, най мракобесната и кървава , престъпна екстремистка , терористична организация , която някога светът е познавал .
    ФСБ създаде отдел . «Център Е», който уж , трябваше да се бори против «престъпленията против основите на Конституцията » (УК РФ, Глава 29). Но всъщност е незаконна престъпна тайна полиция ,която репресира именно тези граждани , които искат спазване на Конституцията , която Путин и неговата
    ОПГ потъпква ..
  • 25 Алексей Сергеев

    0 0 Отговор
    Демокрация се шири в Русия, Путин е истински хуманен, любящ своя народ демократ
  • 26 Джудже

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Джудже":

    Извинявам се за "длъжно лице", имах предвид; длъжностно лице, но тъпия телефон ми е променил думата.
  • 27 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Ти си не съвсем добре с психиката! Каква едно милионна армия в България и откъде това най-модерно въоръжение?! Не сме имали въобще никакви танкове Втората световна, артилерията ни е била страшно остаряла, недостатъчно камиони (за да се вози артилерия и пехота), недостатъчно обслужващ персонал (механици, монтьори, лекари, сапьори, разузнавачи, охранители)... Не сме имали никакви карти на СССР, как ще се биеш на непозната територия, която противникът ти познава отлично?! Самолети също са липсвали, не сме имали изтребители, бомбардировачи, транспортни самолети, с какво ще унищожава вражеската пехота, артилерия, танкове, летища, складови бази?! Това твоето е чист популизъм, който се харесва от немислещите коментатори и те ти дават "плюс" заради фалшивия "патриотизъм", заложен в него, все пак ги хвалиш като едва ли не свръхчовеци. Хайде да ми обясниш всичко това откъде щеше да дойде и как щеше да накараш българските войски от онова време да се бият далеч от Родината и за чужда кауза точно срещу Русия...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания