Last news in Fakti

4 Септември, 2019 11:29 2 353 2

Серия земетресения в Гърция

  • гързия-
  • трус-
  • земетресение

Няма данни за пострадали хора

Серия земетресения в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Серия земетресения са регистрирани на територията на Гърция в последните часове. Това показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Най-силният трус е бил със сила от 4,5 по скалата на Рихтер. Той е отчетен на Додеканезите в 4:01 часа местно време (съвпада с българското време). Епицентърът е бил на 78 километра югоизточно от Карпатос и на 150 южно от Родос, с дълбочина от 10 километра.

В същия район, няколко минути по-късно, е регистриран втори трус със сила от 3,2 по Рихтер, предаде Нова телевизия.

В 7.08 часа земетресение с магнитуд от 3,6 е разлюляло района на Атина. Епицентърът му е бил на 137 км северозападно от града и на 22 км южно от Ламия. Дълбочината му е била два километра под земната кора. Няма сведения за пострадали или материални щети.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрон.

    3 2 Отговор
    Сигурно Аполон е пръднал пак но ще му мине.
  • 2 Д-р По навътре.

    4 1 Отговор
    Сигурно има диария защото е имало серия от земетресения????
Новини по държави: