Last news in Fakti

7 Юни, 2012 07:55 3 629 0

Ново масово убийство на деца разтърси Сирия (Видео 18+)

  • хама-
  • сирия-
  • хула
Ново масово убийство на деца разтърси Сирия (Видео 18+) - 1
Проправителствен митинг в Сирия - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ново масово убийство разтърси Сирия. Над 80 души, сред които жени и деца, бяха избити в провинция Хама, съобщи опозиционният Сирийски национален съвет, който обвини за клането проправителствената милиция и силите за сигурност, предаде бТВ.


Драмата беше потвърдена и от правозащитници от Сирийската организация за мониторинг на човешките права.
Част от убитите в село Мазрат ак-Кабер са намушкани смъртоносно, телата на 12 души са били изгорени. Повече от половината от жертвите са жени и деца.
В социалните мрежи в интернет вече се разпространяват любителски кадри от мястото на атаката.


Сирийското правителство отхвърли обвиненията за новото масово убийство и отново прехвърли отговорността на терористична групировка, предаде БГНЕС, като се позова на АФП.

Според държавната телевизия армията на Сирия е провела в Хама антитерористична операция "по молба на жителите на града, нападнати от екстремисти".

"Военните сили на Сирия атакуваха укритие на терористите в кв. Ал Кубейра, след като от местните жители постъпи молба за помощ", се казва в правителствено изявление, тиражирано от сирийските средства за масова информация.

"В хода на боя между терористите и армейските части всички екстремисти бяха убити".

Съгласно изявлението на сирийските власти, масовото убийство в две села до Хама е дело на терористите и е извършено "с цел оказване на натиск върху правителството в навечерието на заседанието на Съвета за сигурност на ООН по кризата в страната".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА