Last news in Fakti

7 Септември, 2019 23:36 6 688 42

Гърция остави кризата зад гърба си

  • гърция-
  • кириакис мицотакис-
  • индия

Кириакис Мицотакис очаква по-добри отношения с Индия

Гърция остави кризата зад гърба си - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция остави кризата зад гърба си. Това заяви гръцкият премиер Кириакис Мицотакис, цитиран от Катимерини.

Той говори на откриването на павилиона на Индия на Международния панаир в Солун. Премиерът даде пример с това, че за 10 години Индия е удвоила своя БВП.

„Индия е почетна страна в годината, в която ние излизаме от кризата. Нашият основен лозунг е растеж на всичко и всички“, заяви Мицотакис.

Той заяви желание за увеличаване на международната търговия между двете страни. Очаква се укрепване на отношенията между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    56 5 Отговор
    Чули Бокич а ти един VW не мой привлечеш хаха :)
  • 2 Боко сиртакито

    47 3 Отговор
    Обаче новият, Мицотакис нещо май хич не понася Диктатора от Банкя ? Нашият футболерос тоя път тресна гредата ?

    Коментиран от #7

  • 3 Уди Кълвача

    18 6 Отговор
    И как точно стана да не намериха златна жила?
  • 4 Шлосер

    46 6 Отговор
    Гърците са тарикати.Доят евро саюза много яко, и ония и милярди им опрощават, и въпреки кризата пенсионерите и всички сектори си запазиха добри доходите. Докато наш бойко примерния, тегли милярди на поразия, ама да видим дали някой ще му ги опрости.

    Коментиран от #6, #11, #17

  • 5 Кой68

    61 3 Отговор
    Бойкоооооо виж фалирала Гърция как прескочи "процъфтяваща"България......
  • 6 гост

    35 4 Отговор

    До коментар #4 от "Шлосер":

    Опрощават на готината мацка почерпката, а пък нашите "политици" са като грозния и злобен навлек, толкова неприятни, че си плащаме за да ни вземат в тайфата и накрая никой не ни кани на купона. Ама си ги търпим явно си ги заслужаваме.
  • 7 гост

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "Боко сиртакито":

    Ами нормално е. Когато на Тиквуций Банкянски баща му го е драл ,че краде джанки по чуждите дворове, на Кириакос Мицотакис баща му е бил премиер ,а Кириакос е възпитаник на Станфорд....Какъвто народа-такива му и управниците ( обратното също е в сила)...Всъщност, ако има срещу между двамата, със сигурност Банкянската тиква ще ни уведоми как са постигнали консенсус по всички въпроси с Неделчо, на Дорчето Бакояни брат и.Гаче ли са седели един до друг в Станфорд, пардон-пожарникарския факултет.

    Коментиран от #8, #39

  • 8 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: Всъщност, ако има срещу между...извинения, да се чете ''среща''..грешка от бързане
  • 9 Конспиратора

    16 1 Отговор
    350 милиарда $ не се връщат токи така! Има много гнило в тази история за щадтливещия край. България население 7 000 000 територия 111 000 кв. км Византия територии почти колкото на България а населението 11 000 000 на Юг става все по топло и обратваемата земя по малка на Север населението малко с тенденция да става още по малко а земята благородна! сещате ли се на къде бия?

    Коментиран от #14, #27

  • 10 Варна

    38 4 Отговор
    Излезе от кризата благодарение на бедна България и нейният изключително прост премиер! - Циркаджията, наш се договори с Ципрас да се разтоварват контейнерите ни там, вместо на нашите пристанища и отвори път към Солун. Сега ние стоим без работа, а парите ги прибират гърците. Същото се случи и с туризма. Само, че на пожарната хич не му е ясно, че ние като нямаме работа, няма да има и данъци за паразитите в София.

    Коментиран от #12, #13, #34

  • 11 Бачо Киро

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Шлосер":

    Нищо не им е опростено. Виж, за другото си прав, може да са всякакви, но не са идиоти като нашите.
  • 12 гост

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Прав си, ама донякъде..щото неспиращите скандали с пишман хотелиери, ресторантьори и каква ли не пасмина , подвизаваща се в туризма стана вече ежедневие...а на нас все някой друг ни се изхожда в гащите..ние никога за нищо не сме виновни...така де , Иванчо беше, другарко, не съм аз...Нали виждаш гърчолята какво правят, малко ако ги натиснеш...и от два шамара и пукната глава не се плашат....та така драги ми съгражданино от Варна.Време е България да се прекръсти на Мишкария май, а...

    Коментиран от #36

  • 13 Търговец на едро и дребно

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Нещо не си в час май, географски...През Солун минава цялото карго от Африка и Азия най-вече, в посока Северна Европа и Скандинавията...кой е тоя луд , да се качи чак до Варна, да го изнудват на Босфора само и само щото ти си без работа.А не забравяй че от доста време Солун и Пирея са отстъпени срещу инвестиций на Китай.В края на краищата, ако съм търговец от БГ, естествено че ще разтоваря на Солун , а няма да чакам още пет дена да ми стигне контейнера до Варна.Така че интереса клати феса, нал'тъй. Пък ти ще си търсиш друга работа, няма да ревеш като саранска мечка по форумите и все някой друг ти е виновен за дереджето.

    Коментиран от #35

  • 14 Такис

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Конспиратора":

    Още миналата година започна да се усеща че кризата в Гърция свършва.Общият брой на гръцките острови варира от 1200 до 6000, а броят на населените от 166 до 227, по дължина на бреговата ивица е десета във света със 14 880 километра.В 2018 година Гърция разполага най големия търговски флот в света.Общата площ е 131 957 km² обаче ако се добавят и морските граници тя става три пъти по голяма от България. В най южните части на страната в Пелопонес още от Февруари се произвеждат плодове както ягоди и много други които се изнасят в Европа включително и в нас.Топлият климат помага да не се харчат големи ресурси за енергия която така или иначе им излиза евтина от соларните панели по цялата страна. Така че e грешно да се сравнява със България
  • 15 Ура другари

    3 13 Отговор
    Много обичам Гърция и гърците бреее.... а и те много ни обичат-а ма друг път... и за това таз година ще отида за трети път в Гърцията,да похарча 2-3 хиляди евра за една седмица,че да им подпомогна икономиката, щот нашта си е добре а и да не е добре от братския съветски съюз ще ни помогнат-я с някое освобождение я с някой комбинат за тежко машиностроене а току виж и цяла библиотека с трудовете на другаря Владимир Шаломович Ленин ни подарят
  • 16 Госあ

    34 2 Отговор
    Гърция има флот и корабостроене. Има селскостопанство, има и армия. А, да и на последно място има и устойчив туризъм. Гърция започна търговски отношения с Китай,Индия,Русия. К'во има да се коментира. Наш'те прасета гледат единствено към порцията помия, която краварите ще им изсипят. А и за некой друг вурст от ханс.
  • 17 Хаджи хаджи Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шлосер":

    Много просто брат! Какво може едно село България, и аз съм от там, да се противопостави на коорпоративните интереси! Ако ри ми посочиш една българска Банка, която да е българска, печелиш моето уважение!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 коректора

    5 0 Отговор
    Аз мисля че по друг начин се казва гръцкия премиер но щом така са го кръстили от Факти така да е, те знаят по вече !!!!!!
  • 20 Behemoth

    11 0 Отговор
    Глупости ...Дянков каза че вече винаги ще са по зле от нас....
  • 21 Хасан

    3 6 Отговор
    Искупиха им на безценица инфраструктурните активи ..магистрали,пристанища,Тецове и др

    Коментиран от #23, #26

  • 22 Plovdiv

    13 1 Отговор
    Tъкмо се! И аз в качеството си на прост човек да попитам оная "умна глава" и "още по-умната", дето я назначи, кога тук ще стане зле, както в Гърция?? Че нещо не става!
  • 23 до Асен

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Асенеее научи се да пишеш правилно ве неграмотнико

    Коментиран от #29

  • 24 Западните Балкани

    11 0 Отговор
    Борисов нали бехме по-добре от тях?
  • 25 Франкенщайн...!

    8 0 Отговор
    Изостави я кризата, защото са били винаги хитри, пък и БГ помогна , като и внася стоките...!
  • 26 Мехмет

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Защото нашите не ги изкупиха, а нашите им ги подариха! Пример, златните мини!
  • 27 Коментар📝

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Конспиратора":

    Сещам се НО ЗА ТОВА ИМА ВИНА ГЕРБ
    КОЛКОТО ЕДНА ДЪРЖАВА Е ПО СЛАБА ТОЛКОВА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ЩЕ СЕ ВГЛЕЖДАТ В НЕЯ КАТО ТЕРИТОРИАЛНИ ГРАНИЦИ,ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ,РЕСУРСИ И
    ТН
    БОКО НИ НАПРАВИ МИЗЕРНИ НОРМАЛНО Е ДА ГЛЕДАТ ДА НИ ЗАВЛАДЕЯТ.КАТО ТЕРИТОРИЯ
  • 28 хамсал

    7 1 Отговор
    Абе Вожда каза, да не станем, като гърците!
  • 29 до еничаря

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "до Асен":

    ти като пишеш грамотно, не си стигнал по -далеч от това да сменяш памперсите на гърчолята, все високо летите, ама винаги без покритие и африканските републики ви задминаха, вече неможе да се ползва и терминология бананова република, база за сравнение нямате
  • 30 да те питам

    3 1 Отговор
    А ти защо се срамуваш да признаеш че жена ти и дъщеря ти чистят тоалетните на несебърските кръчми ...сигурно добре заработват, бакшиш пада ли ,а...

    Коментиран от #31

  • 31 Менгеле

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "да те питам":

    По добре да чистим тоалетни, от колкото да се правим на каратисти на израелки, и те само с поглед да ни съборят на пърдялника ни
  • 32 бгпобеда

    1 0 Отговор
    Боко е същия бабуин/ комуняга като бай Тошо правешкия простак/ руски агент и национален предател!
    Вече повече от 75 г. Българският враг тормози народа с 10- 12 пъти по- ниски заплати от нормалното. Гони и убива умните българи от България. Време е да променим това и да накажем виновниците. - Спрете да гласувате!
    https://youtu.be/SxBnKLx84_Q
  • 33 селянин 1

    3 0 Отговор
    Тия кога има криза,и кога излезнаа от нея..при назе все кризи,и нема излизане..то 45 год.комунистическа,после седесарска,царска,бесепарска..сега гербаджиска,абе у таа държава все кризи,и нема излекуване.
  • 34 Баце

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Него данъците не Го интересуват. Само еврофондовете, акциза, трафика и братчеда Ради. Е Барцелона и некой гръцки остров тоже. Иначе, мачле, тенис и на вечеря белот с кубински пури. Племето да *уха, кев му супа, кев му друго, демокрация е.

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Варна

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Туризма дава приблизително 1/3 от приходите в зентралният бюджет. До преди години Министерството на Туризма извършваше някакъв контрол и участваше в кампаниите за неговото поддържане и развитие. В последните 10 години нещата са тотално изпуснати, особено при последната пача Ангелкова, която няма никаква идея какво прави там. А и като се има в предвид че Борисов раздаде плажовете на концесия на разни Маджовци , Доган, Пеевски, Радо слънцето и т.н. и т.н. какво да се случи? - И на мен не ми харесва това, което виждам! - Само, че за тази работа имаме министерство и един куп паразити, които работят там на не съвсем ниска заплата! До преди 89 година роботих всяко лято по комплексите и обслужване и парсонал бяха на ниво. Турците и гърците идея нямаха какво значи качествено обслужване. Плажовете бяха чисти, персонала добре платен, а държавата и комплексите всяка година дейно участваха в международните изложения. А после.. После дойдоха разни свинари, мутри, политици и други кърлежи. Започна прането на пари и масовото строене на безумни сгради и т.н. и т.н.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Умно село

    2 0 Отговор
    Е не вярвам Мицотакис да се подстригва сам, а и да го прави не го казва на всеослушание като нашия пред индианците.
  • 39 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ние с хасковски кауни как ще успеем като никои не ги търси
  • 40 Гост

    0 0 Отговор
    Няма такова име Кириакис,казва се Кириякос
  • 41 Грую

    1 0 Отговор
    Много погрешно заглавие. Гърция има държавен дълг, който се равнява на 180% от размера на годишния им Брутен вътрешен продукт и това не е новина, а това че тази пропорция продължада расте при подписан договор за не повече от 60% т.е. три пъти повече от договорения. Вярното заглавие би било "Гърция остави кредиторите зад гърба си" . Те затова сменят правителства за да могат да продължават да си харчат без мярка, да смучат узо и да друсат сиртаки, докато другите като нас опъват ушите и спазват маастрихтските критерии за да може премиерът ни да се хвали пред новите съюзници "Колко сме послушни" , а сънародниците му да ходят в Гърция да слугуват, че в България заплатите и за социални помощи не стават!
  • 42 сбръч

    0 0 Отговор
    Гърция остави кризата зад гърба си,а Бългерията затъва все повече в калта и няма оправия.
Новини по държави: