Last news in Fakti

13 Септември, 2019 14:35 972 1

Транспортен протест в Париж

  • франция-
  • протест-
  • транспорт

Затруднения в градския транспорт сутринта

Транспортен протест в Париж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Протест на транспортни работници в Париж затрудни градския транспорт в града тази сутрин, съобщи France 24.

Служителите са недоволни от плановете за реформа на френския президент Еманюел Макрон. Реформата може да доведе до загуба на техните пенсионни привилегии.

10 от 16 линии на метрото в града бяха затворени. Работата си прекратиха и 2 от основните регионални влакови линии.

Това стана по време на сутрешния час пик. Така пътуващите трябваше да намерят алтернативи, за да стигнат до работните си места.

Синдикатите обявиха, че се готвят да реализират най-голямата стачка във Франция от 2007 г. насам. В момента Макрон готви реформа, която да обедини 42-те различни пенсионни системи в една единна, която да е базирана на точки.


Премиерът Едуар Филип отхвърли твърденията, че не обръща внимание на гражданите и заяви, че ще се срещне с профсъюзите. Правителството на Макрон вече на няколко пъти беше изправено пред големи протести заради своите реформи в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бледолики

    2 0 Отговор
    в негърска франция ..става все по убоооо....
Новини по държави: