Last news in Fakti

9 Юни, 2012 12:32 976 2

СИРИЗА: Да накажем ПАСОК и Нова демокрация

  • сириза-
  • гърция-
  • избори

Казахме на гърците, че този път трябва да накажем партиите, които докараха до тази катастрофа гръцкия народ. Това са партиите, които бяха на власт 30 години – ПАСОК и "Нова демокрация". Казахме на гръцкия народ и нещо друго – не е достатъчно само да ги накажем, но и трябва да отворим нов път за нашата страна. Ние правим и предпочитаме нова програма, която да ни извади от кризата. Това каза Янис Бургос от гръцката партия СИРИЗА в предаването "Събота 150".

Ако ние сме първа сила следващата неделя, ще направим открити покани на партиите, които са в лявата страна, за да сформираме правителството. Не можем да поканим ПАСОК, защото тя беше една от основните партии, които натискаха надолу, за да потъне страната, заяви той.

Гръцкият народ в последните две години с договорите и меморандумите и с натиска на тройката загуби 40 млрд. евро от вътрешния брутен продукт на държавата, загубиха си работата, къщите и днес и болниците и училищата се сриват. В същия момент засега пета година Гърция е в рецесия. Програмата на Тройката не върви. Това го виждаме и в Испания, Италия, Португалия и Ирландия. Върви се към икономическа катастрофа, каза той.

Това, което ние ще направим, е да кажем "Стига". Няма закон, който да изхвърли една страна от еврозоната. Искаме еврото да спре да работи в един механизъм за спадане надолу, за рязане на парите и да забогатяват частните банки, и да се покачва германската икономика. Това, което трябва сега на Европа е равенство. Трябва да променим много неща в Гърция, като например богатите да си плащат данъци, толкова години нито ПАСОК, нито "Нова демокрация" си плащаха данъците и оставяха бедните да плащат всичко в страната. Тези неща в Гърция ще бъдат променени, беше категоричен Бургос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    0 0 Отговор
    този си е истински глупак,ще ни върнат всичките цигани и българи
  • 2 язе

    0 0 Отговор
    Абе абе, ти нещо май бъркаш Сириза със Златна зора. Я вземи се информирай малко, преди да пишеш глупости.