Last news in Fakti

22 Септември, 2019 20:45 3 892 17

Разгонват протестиращи с гумени куршуми

  • хонг конг-
  • протести-
  • куршуми
Разгонват протестиращи с гумени куршуми - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Демонстрациите в Хонг Конг продължават. Напрежението ескалира до степен, в която полицията беше принудена да ползва гумени куршуми. Причината е, че част от протестиращите нахлула в търговски център в квартал Шатин, разположен в северната част на града. Първоначално протестът е бил мирен, докато маскирани активисти от радикални групировки размахали китайско знаме, стъпкали го и го хвърлили в близката река.

Последвало разбиване на автомати за билети за метрото и се наложила намесата на силите за борба с безредиците. Накрая сблъсъци избухнали и в самия търговски център между няколко десетки демонстранти и силите на реда. Полицаите използвали гумени куршуми, за да разпръснат тълпата. Арестувани са десетки хора.

Разгонват протестиращи с гумени куршуми

Разгонват протестиращи с гумени куршуми


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 вуйчо Ваньо

    35 13 Отговор
    И там сороснята много се е разпасала ама няма да и мине номера. Да не се случи втори Тянанмън че тогава ще реват.
  • 3 Обикновен човек

    31 9 Отговор
    Какъв"хубав"нацистки кръст са изрисували протестиращите на снимката ,""радикални групировки"" това ли е новото име на фашизма и неонацизма? Ха сега става ясно кой поръчва,плаща и подкрепя "протеста"в Хонконг!!!

    Коментиран от #5, #12, #13, #17

  • 4 МАО

    14 28 Отговор
    абе вие наред ли сте бе червени боклуци
    отивайте в китай,северна корея и русия бе
    само ревете за комунизъма

    Коментиран от #6

  • 5 Презвитер Козма

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    О неразумний юруде, поради що не се срамиш да пишеш глупости. Свастиката в източна Азия е будистки символ и е на голяма почит навсякъде. Можеш да я видиш в будистите храмове, пагоди или на гробовете. Като бях във Виетнам беше същото, навсякъде свастики. Тази на пода не ми се вижда да е напръскана със спрей набързо от демонстрантите. Много е симетрична и това не е боя или спрей. По скоро е направена от строители и е част от дизайна в търговския център.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 1488

    17 4 Отговор
    Насраното кралство си иска колонията и търси начин да я върне, че току виж са закъсали тотално не ги искат никъде хангличаните та се мъчат да си върнат колониите и да направят отново местното население роби да им работи безплатно. Всичко се подтиква от хеврейте, насраното кралство и хамериканците. Свастиката е шумерски символ. Има я в будизма и във Хиндоизма и в много др древни религии.Хитлер е грандоман и е използвал символите на всички древни народи включително и български. Дайте сега да унищожим всички древни учения по света независимо дали имат общо или не. Според евреите дайте да разрушим пирамидите в Гиза, че евреите са били роби в Египет или да унижим южноамериканските племена защото там са били нацистки учени и изследователи.
  • 8 Наблюдател

    7 3 Отговор
    Всички пишете без да гледате. Първо - хитлериската свастика е търкаляща се на 45 градуса, а хиндуиската е легнала на основата си. После изрисуваната свастика на пода е съставена от китайски знамена - явен намек кой води фашискта политика.
  • 9 Паприка

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Презвитер Козма":

    Значи евр-еино много си прост. Вземи си извади религиозно фанатизираната глава от миризливото дебело черво и след това се премини курс за овладяване на психопатията ти и тогава прочети малко повече за древните учения, религиозни символи и т.н. Сега то вярно, че едно тъпо копеле с малки мустачки развали много нещо за всички (даже и мустачките), но давайте го с мярка и интелект. Няма нужда от фанатизъм.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Презвитер Козма

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Паприка":

    Индивиде, защо толкова грозно ме обиждаш? С какво от написаното по-горе те засегнах че да ругаеш така? Ти всъщност себе си излагаш.
  • 11 По скоро си джмел

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Паприка":

    Погледи колко си изписал и няма една смислена дума и аргумент по казаното от презвитер козма...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нудист

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    На снимката е очевидно, че свастиката е част от украсата. Човек не е нужно даже да ходи до Виетнам, Китай или другаде, за да ги види. В Националния исторически ги има на едни древни фризове. Това, че някой ги е употребил за символ на партията си, е съвсем друго нещо.
  • 14 Будист Нудист

    4 4 Отговор
    Скоро куршумите там ще бъдат заменени с истински, а тролеите с танкове. Това е Китай- империя на хилядолетия, а не измислена Украина. Там нЕма да има лабаво за "умните и красивите", защото Империята знае, че те не са нито умни, нито красиви, а са просто ПЛАТЕНИ, половонеориентирани кресльовци. Също така знае и как да се опази сама себе си.
    В Китай еврейските номерца няма да минат.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 китайчик

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Будист Нудист":

    Прав си Ще си вземат Сибир и всичко което е било тяхно от Русия и няма кой да ги спре
  • 17 НЕ Е ТОВА

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Обикновен човек. Нарисуваната на пода свастика показва каква е властта в Пекин. И нали знаеш че разликата между комунисти и фашисти е съвсем малка.