18 Август, 2019 20:27 3 408 28

Над 1.7 милиона души излязоха на протест (СНИМКИ)

  • хонг конг
Над 1.7 милиона души излязоха на протест (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Над 1.7 милиона души се събраха днес в Хонконг на антиправителствен митинг. Това сочат данните на организаторите на протеста – Фронтът за граждански човешки права. Така днешният протест е най-масовият от началото на вълненията на 1 юли, а също така е и един от най-многолюдните от връщането на Хонконг под китайско управление през 1997 г.

Повод за протестите беше оспорван законопроект за екстрадиция в Китай. Днес обаче те се превърнаха в движение срещу "репресията в китайски стил, която вече се върши от хонконгската полиция", казва Уон Ик Мо - ръководител на коалиция от продемократични групи.

„От активистите на първа линия, през възрастните в домовете за стари хора до живеещите в общински жилища, гражданите на Хонконг бяха изправени пред полицейска бруталност под формата на сълзотворен газ, гумени куршуми, които използваха, за да ни разпръскват и арестуват", казва Уон.

Над 1.7 милиона души излязоха на протест (СНИМКИ)

Над 1.7 милиона души излязоха на протест (СНИМКИ)

Над 1.7 милиона души излязоха на протест (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    27 16 Отговор
    сорос им е дал пари на всеки поименно.100 долара на човек!тои сорос е много богат и лош и кара китаиците да се бунтуват срещу комунистическия раи.ако не беше сорос те в хонг конг нямаше да се сетят ама дадоха им по 100 долара ,тва си е половин пенсия нали другари!
  • 2 Гост1

    21 1 Отговор
    Миленче като не знаеш как се пише името на една държава отвори гугъл и виж. На три места три различни имена.... Вече първо гледам автора на статията и ако завършва на
    ...ва не я чета. Вас само ви вземат там да ва таковат май..., че за друго не ставате..

    Коментиран от #26

  • 3 Чакала

    23 0 Отговор
    Помислих че протеста е в България и щях да стягам куфарите за обратно...да ама не...вероятно следващия век

    Коментиран от #6

  • 4 qwerty

    18 5 Отговор
    Колониалният гнет на Великобритания е много интересен -няколко години след "освобождението", колониите пак искат да са британски. Без значение на етноса... Интересен парадокс...

    Коментиран от #7, #9, #18

  • 5 РЗС

    5 5 Отговор
    тия само 10%(140 милиона души) от населението да излязат на протест и в Китай ще става квото народа иска
  • 6 В България

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чакала":

    Ще е другия век. Българите спим дълбок, дълбок зимен сън
  • 7 qwerty

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "qwerty":

    Ще се повторя-слагащите ми минуси нека се аргументират. Зер, ако за едни минуси без аргументация дават пари, казвайте. Иначе, за организирана тълпа с ниско IQ, съм готов! Само кажете, циганската маала в Нова Загора е ваша/ама тя и без моите обещания е ваша, та къде съм тръгнал/.
  • 8 Бесен Язовец

    15 3 Отговор
    Тука няма да им мине номера на китайските комундета, дет раззстреляха студентите на времето, почти 2 милиона са това еййй, война може да стане...) Забелязахте ли как платените руски подлоги, как се изпариха, а преди все пелтечеха тук, че а днес, а утре китайците щели били да се разправят с протестиращите сороси. Какви сороси ви гонят бе, русопитеци, съвсем изкукуригахте ?!

    Коментиран от #10

  • 9 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "qwerty":

    Искат.... то и майданеца искаше, ама британската империя му го сложи двойно. Като им плащат да се бунтуват, ще "искат"

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Това е глупак

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Соросите шишат и лъжат простия народ.
  • 11 Соросоидната сган е най гнусната сган

    4 3 Отговор
    Затова Китай трябва немедленно да забрани Сорос в ХК, както Владимир навремето забрани извратения евреин в Русия.
  • 12 Знаме на мира

    4 5 Отговор
    Няма да мине номера на Сорос и ЦРУ в Китай. Китай не е Украйна. Ще хвърчат въ въздуха бисексуални соросоидни знамена на дъгата.
  • 13 Бесен Язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Плащат ти на теб жълти стотинки, да драскаш тук тъпотии, а хората са излезли да протестират от сърце, защото не искат да са като теб, нечии комунистически подлоги.
  • 14 Пфффф

    3 4 Отговор
    Ко ме интересува Хонг Конг. Гледайте България. Хонконгчаните са много гну"сн"и. Те се къпят върху кинефите си. Гадоооост!! Ъъъъгггхххх напраооо ще повърна!!!!!
  • 15 qwerty

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Очаквах отговор от подобно IQ, но скоростта ме изненада. Добро обучение, браво!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 LGBT протестъри са най гнусните протестъ

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "qwerty":

    Вземай знамето на лгбт общността и марш на протеста. Затова ти плащат.
  • 18 Бай Яни

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "qwerty":

    Ти бре Циганин гладен, знаеш ли изобщо за етноса на острова, кога за първи път е населен и от кого. И защо изобщо Англия е воювал с Китай за тези острови. Хонг Конг е група острови да ви напомня неграмотници. Да ви напомня че първите заселници в началото на 16 век са хиндуйски рибари. Има след това и Катонци бягали от лапите на китайски де диспоти. Също и Японци и много ивропейци. Ама циганин знае само индия😁. Неграмотен си по темата и си трай в колибата.

    Коментиран от #19

  • 19 qwerty

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Яни":

    Като оставим изобилните емоции, ще предложите ли и някаква завършена мисъл? Особено ми харесаха "ивропейци,"-те! Със здраве, за IQ-то споменах в предишния пост

    Коментиран от #21

  • 20 абе

    3 6 Отговор
    Айде,стига... твърде дълго ги изтърпя Си Дзин пин.
  • 21 Груйо

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "qwerty":

    Наистина настана комуноидна тишина под тази статия. Само най отявлените червени бабички джашкат но някак си безсилно и по инерция, няма я типичната червена омраза и кръвожадност и трепентоно очакване на танковете, които ще започнат да газят невъоръжени хора. Защо така бе другари?

    Коментиран от #28

  • 22 Озадачен

    3 1 Отговор
    Тия немат ли си горички - да ходят за гъби?
  • 23 Усмивката

    5 1 Отговор
    Долу горе толкоз ни требе да съборим правителството на Бойко Борисов
  • 24 Бесен Язовец

    2 5 Отговор
    Китайски сороси скоро ще бъдат приключения като на площад Тянанмън!
  • 25 Знам знам🙄

    0 2 Отговор
    Нещо не са наясно баш с реалното положение на нещата горките хорица в Хонконг. Просто ги използват да ръчкат катайците в дразнителни сърбеливи точки. Иначе Англетата отдавна са ги изтъргували за мита отстъпки преференции и бизнес предимства. Най големия Гео политически проблем на Китай е територията. Няма да сдадат и една бучка земя. На всички им стана ясно само не и на Хонг Конг. Щом са толкова загрижени да пращат флота и да товарят желаещите. Само такива пешкири още не живеят много в Лондон. Опппа говоря глупости. Те не им трябват хората трябват им действията им и причини за после. Я санкции я конфискации. Питайте украинците. 😋😋🤣🤣
  • 26 СссереМ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост1":

    Като ги гледам какви са хубавици всичките и ме напушва на смях.
  • 27 К. за БХК на евреина Сорос

    0 2 Отговор
    Четох за 17 000 протестиращи.... откъде дойдоха 17 милиона??? Що за журналистика е това?
  • 28 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Груйо":

    Кажи бе господине. Защо не се изкажеш за нашата Родина, с която всички се подиграват? Европейците ни забраняват южен поток, но си строят северен 2, американците ни продават самолети на двойни цени, а ти си седнал за китайците да се грижиш. Тях не ги мисли. Те са добре и непрекъснато стават още по-добре. Уж комунисти, уж не знам си какви, но само за 30-40 години догониха САЩ, а след само още 20 ще са много по-напред от тях. Преди да натиснеш минус ще ти кажа, че това го казват американските анализатори, които определено разбират много повече от форумен сулю като теб.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания