Last news in Fakti

27 Септември, 2019 22:25 1 825 2

Токаев с обръщение към Казахстан

  • казахстан-
  • президент-
  • касъм токаев

Президентът показа визията си за управление

Токаев с обръщение към Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Обръщението на казахстанския президент Токаев показва не само добро познаване на вътрешните предизвикателства, но и сложните и динамични процеси в международните отношения. Правилно е отбелязано световното признание на устойчивия и успешен модел на Казахстан.

Приемствеността в постигането на стратегическите цели в програмата на Назарбаев отново е поставена върху продължаването на системните реформи в казахстанското общество. Положителен факт е желанието на президента Токаев да продължи положителните процеси, но също така върху основата на предизборната си платформа да формулира основните приоритети на своето управление.

Логично е съвременната ефективна държава да се развива в контекста на тясната връзка между власт, партия и общество. Положителните резултати от тази тристранна дихотомия се виждат в Китай, чиито икономически темпове на развитие, политическата стабилност и засилващото се позициониране в регионален и световен мащаб е впечатляващо.

Обръщението на президента Токаев ясно, точно и аргументирано очертава основните приоритети на неговата управленска политика. Тя в много точен и конкретен план очертава пътя, по който чрез запазване на традиционното и специфичното за успешния модел „Назарбаев“ се дава възможност за приемане на положителните тенденции в световен план.

Това включва засилване ролята на неправителствените организации като ефективен представител на проблемите и нуждите на обществото, реорганизация на административния сектор, повишаване качеството на образователната система и здравеопазването. Не може да бъде пренебрегнат един съществен сегмент, свързан с опазването на обществения ред. Законът се прилага, тогава, когато се поставя на изпитание обществения ред и сигурността на обществото. Без съмнение подобен подход гарантира междуетническото съгласие и междурелигиозното сътрудничество в Казахстан.

Сериозен акцент в обръщението на президента Токаев е поставен върху развитието на средния и малкия бизнес, чието стимулиране и създаване на добри условия за развитие ще гарантира разширяването на т.нар. средна класа, един от най-важните елементи за проспериращо общество.

Невъзможността на големите казахстански компании да бъдат конкурентни на регионалния и глобален пазар също очертава посоката за устойчиво развитие на казахстанското общество.

От обръщението на президента Токаев се очертават няколко извода. Казахстан има президент, който не само добре познава проблемите, но и предлага разумни и адекватни на националната и регионална ситуация решения. Освен това положителен знак за неговото управление е обстоятелството, че той се стреми да реализира своите предизборни обещания, което дава надежда, че страната ще продължи да се развива като устойчив и предсказуем фактор в Евразия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    10 6 Отговор
    Токаев е свестен и образован мъж! Няма да продава казахски интереси за $$$$!!!