Last news in Fakti

28 Септември, 2019 08:54 14 633 111

САЩ имат 20 секунди срещу руската "Циркон"

  • ракета-
  • циркон-
  • русия

"Циркон" ще може да лети със скорост над 10 000 км в час

САЩ имат 20 секунди срещу руската "Циркон" - 1

Руският флот ще е първият, който инсталира хиперзвукова оръжейна система на своите кораби и подводници, следва от оценките на американските военноморски анализатори. Според техни предварителни данни, Русия ще завърши тестовете на новата хиперзвукова крилата ракета "Циркон" догодина, съобщава "Газета.ру", цитирайки Popular Mechanics.

"Циркон" ще може да лети със скорост над 10 000 км в час.

В същото време ракета от този тип може да се използва за нанасяне на светкавични удари по цели на сушата или ударни групи самолетоносачи, "унищожавайки ги за минути", посочва изданието.

Военноморският анализатор Х. И. Сътън, пише във "Форбс", че първото изстрелване на ракетата "Циркон" от подводница е планирано за следващата година.

Според него тестовете ще се проведат с новата многоцелева ядрена подводница на руския флот К-561 "Казан". Сътън вярва, че Русия е много напреднала в технологията за създаване на хиперзвукови ракети и ще бъде първата страна, която е способна на реална бойна употреба на хиперзвуково оръжие.

Хиперзвуковото оръжие лети към целта със скорост от 5 до 10 Мах. Крейсерната скорост на "Циркон", според Popular Mechanics, ще бъде около 8 Мах.

Ракетата лети на височина 30-40 км, където въздушното съпротивление е ниско. Такава височина на полета може значително да увеличи обхвата и скоростта на ракетата. Предвижда се да се замени тежката противокорабна ракета P-700 "Гранит" с тази.

Според Popular Mechanics, "Циркон" е двустепенна ракета.

Предвижда се хиперзвуковите ракети "Циркон" да бъдат включени във въоръжението на ядрените подводници от пето поколение на проекта "Хъски".

Такива ракети ще бъдат включени и в обхвата на оръжията на тежките ядрени ракетни крайцери "Петър Велики" и "Адмирал Нахимов" на проект 1144 "Орлан", както и подводниците "Проект 885М".

Мултифункционален радар SPY-1, монтиран на крайцери и разрушители на ВМС на САЩ като Ticonderoga и Arly Burke, според Popular Mechanics, ще може да открие "Циркон" на разстояние не повече от 192 мили.

В този случай времето от момента, в който обектът е открит до откриването на огън от противоракетните ракетни системи за корабите на ВМС на САЩ ще бъде не повече от две минути.

Именно през този период бойните екипажи ще трябва да класифицират целта, да я заловят по един или друг метод и да открият огън, за да атакуват "Циркон" в зоната на съответната система за ПВО.

От друга страна, ако "Циркон" в непосредствена близост до целта от голяма надморска височина премине в режим на пикиране и след това продължи полета си на изключително ниска височина, тогава вероятността подобна цел да бъде унищожена от практически всеки флот на света ще бъде нулева.

В този случай "Циркон" ще лети на височина около 60 метра, а обхватът за откриване и стрелба с радари на корабите на ВМС ще бъде само 34 мили.

При този сценарий на бойните екипажи на атакувания кораб остават по-малко от двадесет секунди, за да уловят целта, да открият огън и да ударят "Циркон" поне на близката граница на засегнатия район. Такива интервали от време правят успешното унищожаване на хиперзвукова цел много малко вероятно.

Въпреки това, не всичко е загубено, според Popular Mechanics, отбелязвайки, че може се да увеличи времето, като се постави електронното оборудване на по-голяма надморска височина. Това ще позволи откриването в значително по-големи граници.

Друга полезна мярка, според Popular Mechanics, е автоматизирането на отбранителната система на кораба, което позволява на изкуствения интелект да реагира на ракетните заплахи автоматично, без участието на човек в контролния цикъл.

Това обаче е "рисковано предложение, ако се водят военни действия, където може да присъстват граждански кораби и самолети".

Според автора на материала, "Циркон" е много трудно да се контролира при такива високи скорости. В този случай, според изданието, са възможни сериозни грешки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    47 20 Отговор
    За 20 секунди единствено лазерна защита може да помогне! :)

    Коментиран от #12, #54, #80, #102, #109

  • 2 Garrincha

    8 42 Отговор
    Атака, рософили и соросоиди … сега ви е паднало !!!

    Коментиран от #25

  • 3 Borislav Popov

    26 126 Отговор
    Промиването на мозъци, че Русия е най, най, и всичко там е без аналог, продължава с пълна сила ! Ето, че и Газета.ру се подключи, ми ИТАР -ТАСС и РИА-Новости се поумориха, нек да починат малко.

    Коментиран от #19, #30, #55, #71

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bingo

    38 105 Отговор
    95% от ушанките живеят в мизерия, ама пари за оръжия хвърлят в несвяст. Не е нормално да имаш такива постижения във военната сфера, а във всичко останало да си кръгла нула. Във всяка нормална държава военните разработки след известно време се внедряват и в цивилната сфера само при ушанките това не се случва.

    Коментиран от #10, #18, #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 учуден

    28 56 Отговор
    Не ви ли писна да пишете все в бъдеще време?Те комунистите лъжеха така вие работете мизерувайте,а после като дойде комунизъма всичко по мед и масло!Та и на тия всичко им е в бъдеще време

    Коментиран от #11

  • 9 България ЕС НАТО

    23 65 Отговор
    Ако въобще литне или в първата секунда не се самовзриви

    Коментиран от #15

  • 10 Грешка

    95 26 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    Мизерия или не, руснаците имат и знанията и ресурсите да ги правят тия оръжия. Американците нямат нито ресурсите, щото не става с пластмаса, нито знанията, щото немските инженери, дето им правеха бомби, ракети и самолети, вече починаха.
  • 11 Чукча чети

    61 17 Отговор

    До коментар #8 от "учуден":

    Преди да пишеш. Ракетата е готова, сега я слагат по кораби и подводници. Бъдещето е тук.

    Коментиран от #105

  • 12 Коджак

    38 8 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Като как си я представяш тая "лазерна защита "? Като насочен лъч или като защитно поле ? Няма как да стане тая работа.
  • 13 Знам знам🙄

    25 6 Отговор
    Абе има автоматизирани системи които са в постоянна бойна готовност. Лошото иде от малкото време за реакция. Оръдието няма да цели точно а ще сее. Много му се намалява шанса.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    59 14 Отговор

    До коментар #9 от "България ЕС НАТО":

    Надай се на тая опорна точка. То всички до сега са подценявали руснаците а после са яли дървото ! Германци ,шведи , франсета....
  • 16 Цанко

    68 13 Отговор
    А капиталистите какво ни обещаваха ? Демокрация , достойни заплати и пенсии ? Че всеки ще си направи фирма и ще работи сам за себе си ? Че всички ще стана богати ? Че България ще бъде Швейцария на Балканите ?

    Коментиран от #20, #53

  • 17 Русороб

    12 42 Отговор
    Остава само да литне ;)
  • 18 Чи май фаче

    69 11 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    Бе то и за корейците ги повтаряхте същите мантри. И за иранците - също. И за китайците пак. Бе всички уж умират от глад , пък дръпнаха много преди нас. Даже и албанците. Да не говорим че Виетнам също е социалистическа държава пък средната заплата 1000 долара , а пенсиите между 300 и 600 долара. Нашите пенсионери кога ????
  • 19 бай Иван

    31 12 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ти си най промития мозък тук , ако изобщо го имаш.

    Коментиран от #22

  • 20 Бесен Язовец

    19 49 Отговор

    До коментар #16 от "Цанко":

    А бе, то и твоя Путен обеща преди 15 години на руснаците, че ще докара Русия до стандартиите на Португалия, ама все още тойти руснаци се равняват със зимбабвийците. Ко ша прайм ?
  • 21 Дух

    12 2 Отговор
    Отлично!
  • 22 Borislav Popov

    8 20 Отговор

    До коментар #19 от "бай Иван":

    Не, твоя е най промит, аз казах !!

    Коментиран от #28

  • 23 България ЕС НАТО

    13 37 Отговор
    Всичките руски ракети ще литнат надолу а не на горе Бъдете сигурни

    Коментиран от #24

  • 24 Бесен Язовец

    5 26 Отговор

    До коментар #23 от "България ЕС НАТО":

    Аха, барабар с подводниците и с корабчетата, на които ще бъдат инсталирани.
  • 25 ХХХ

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Garrincha":

    Ами ти как мислиш, такива статии за какво се пускат тука ?
  • 26 Cat

    21 1 Отговор
    "Другa пoлeзнa мяркa, cпoрeд Pоpulаr Mесhаniсs, e aвтoмaтизирaнeтo нa oтбрaнитeлнaтa cиcтeмa нa кoрaбa, кoeтo пoзвoлявa нa изкуcтвeния интeлeкт дa рeaгирa нa рaкeтнитe зaплaхи aвтoмaтичнo, бeз учacтиeтo нa чoвeк в кoнтрoлния цикъл."

    Terminator. The Judgment Day.
    Очаквайте...

    Коментиран от #95

  • 27 Боко Нбеле

    14 0 Отговор
    Да живее Того, Гана, Бенин и Габон! ХАКУНА МАТАТА!

    Коментиран от #39

  • 28 бай Иван

    13 19 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Какво си казал бе кълвач ? Хващай магарето и каручката на тате и потегляй към Украйна. Как е мама казачката ? Яха ли мулето?

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ХХХ

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Каскет, спести си разсъжденията. Недей да коментираш теми, които значително надхвърлят интелектуалния ти капацитет. Пускай плочата за кубанската казачка !

    Коментиран от #31, #60

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Поручик Балканец

    27 6 Отговор
    Имам усещането, че повечето суперлативи за руските оръжия идват не толкова от самите руснаци, а от разни западни списания, от пенсионирани НАТО-овски генерали и от бивши политици на САЩ. Ето и тази новина: Публикувана в "Газета.ру", ама те се позовавали на Popular Mechanics. И като гледам какви суми гласува Конгреса за оръжия, явно далаверата лови декиш.
  • 33 Ю Кортес

    12 19 Отговор
    По полезно ще им е да направят една пералня като хората
  • 34 До бингото

    19 10 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    Ти с какво образование си?! Чудно е как може изключително прост и неук човек по примера на Банкянаската Джоконда 20 дан по суджук, да изказва мнение, което няма как да знае. Ти някога ходил ли си в САЩ и Русия?! Не не не, ти си се пръкнало някъде в село Долно Уйно и след като са ви прекарали интернет си гледало селяндурски клипчета по винокса или тиктока. Това е енциклопедията на съвремемнния комплексиран селски бек. Смешен си с малоумието си!
  • 35 Борката съм бе, Попов

    8 20 Отговор
    Ще, ще, ще, ще... На думи рушняците са нумеро уно. На действия ги виждаме всеки ден и се пръскаме от смях.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Зиско

    23 8 Отговор
    За 20 секунди ще успеят да се помолят на всевишния да им прости за всичките злини които вършат по света!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Куту Тафана

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Боко Нбеле":

    Млък, че ще те сготвиме с ориз! Да живее Папуа Нова Гвинея!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ХХХ

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Нещата не са толкова прости и елементарни, колкото може би изглеждат на пръв поглед. И челите коментарите ми знаят, че не съм фен на Щатите, съвсем определено. Тази ракета сигурно ще даде определени предимства на руския военоморски флот. И все пак, без да претендирам за някаква съществена кампетентност по темата ми се струва, че унищожаването на корабната група на самолетоносач дори с Циркони няма да е лесно. Най - вече заради малката далечина на полета на коментираната ракета. Циркон е с далечина на полета около 400 км. А да се приближиш на такова разтояние до авионосна група като атакуващ морски съд, без да бъдеш забелязан и своевременно унищожен ми се струва доста проблематично. Особено за надводните съдове. То и за подводница не е много лесно да се приближи на разтояние за изстрел. Може би надводните руски кораби при атака биха разчитали на много добра ПВО защита и системи за РЕБ. Но все пак няма да е лесно. При откриване на кораба може да се очаква да бъде атакуван от примерно 20 - 30 изтребителя на палубната авиация с противокорабни ракети. И отразяването на атаката няма да е лесно. А вероятността атакуващия кораб да бъде открит преди достигане разтояние за изстрел с Циркон според мен е много голяма, да не кажа стопроцентова. На подводниците също няма да е лесно. Още през 60 - години на миналия век съветските военни и конструктори са си давали сметка, че близък подход за атака на авиовосна група е трудно осъществим, поради което противокорабните раке

    Коментиран от #43

  • 42 прави са експертите

    6 3 Отговор
    никога нищо не е загубено изцяли, човек винаги има един ход повече, да се гръмне сам.
  • 43 Borislav Popov

    3 14 Отговор

    До коментар #41 от "ХХХ":

    Поредния ферман от безмислици, бла, бла, бла,...) КАжи по добре, какво прай майчиту, кубанската казачкиня, още ли шета по комшиите, да пита, де одят да акат гладните ! Вземи и прати някой лев поне, да заглади и тя малко косъма, горката !

    Коментиран от #51

  • 44 Куту Тафана

    10 4 Отговор
    Най-основната и най-важната особеност на умрелия е, че той, както и да го усукваш, все едно, е умрел. Колко и да го стреляш, да го гърмиш с "Циркони", с балистични ракети, даже Мара Плоската от Масква да му духа - вече нема файда и му е вече през шмайзера! Чвека е умрел, моро песке! И те така!

    Коментиран от #82

  • 45 Троцки

    7 20 Отговор
    Нвщо деуго освен самолети, ракети, танкове да сме чули от русия. Варвари.

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ХХХ

    7 5 Отговор
    Продължение към мой 41. Още през 60 години на миналия век съветските военни и конструктори са си давали сметка, че средствата за откриване на подводници от американските авионосни групи значително се подобряват и възможностите им нарастват, поради което противокорабната крилата ракета Гранит, с която основно са въоръжени съветските / руските щурмови подводници е 550 - 600 км. А определено може да се предполага, че от тогава до днес средствата за откриване и локализиране на подводници значително са се усъвършенствали. За мен най удачното средство за атакуване на авионосни групи са балистичните ракети, най - вече заради голямата дистанция, от която може да се атакува с тях. Доколкото знам, китайците имат такива противокорабни ракети с обхват 1500 км. За руснаците не съм чувал да имат такива разработки, но не претендирам да съм на сто процента сигурен в твърдението си.

    Коментиран от #72

  • 48 Куту Тафана

    6 3 Отговор

    До коментар #45 от "Троцки":

    И Мара Плоската. Нея всеки ден й слушаме щуретийте.
  • 49 az#ЛибераленКрах

    17 6 Отговор
    До 2030г., според Пентагона РФ ще има пълно военно превъзходство над САЩ.

    Вашингтон не разполага със средства за противодействие на руските хиперзвукови ударни комплекси.
    Факт!
  • 50 Хрониките на Евразия

    8 14 Отговор
    ЩЕ , ЩЕ , ЩЕ ...
    Товарищи , почвам да ви съжалявам , само като си помисля , че докрая на живота си ще търсите "РАКЕТАТА" на Путин 😂

    Коментиран от #78

  • 51 ХХХ

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "Borislav Popov":

    Овчи, и преди молко ти писах, че главата ти не стопля подобни теми, освен някакви простотии за каскет, керестак, майчиту, кубанската казачка главата ти не може да осмисли и роди.

    Коментиран от #59

  • 52 Хрониките на Евразия

    6 14 Отговор
    "на тежките ядрени ракетни крайцери "Петър Велики" и "Адмирал Нахимов"" 😂
    Последният направи световен рекорд по ремонт , мисля , че от 1999 година го ремонтират и още не е довършен .
    На първият му престои ремонт , пък кой знае , може и да бие рекорда на последният 😂
  • 53 Триацетат

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Цанко":

    По отношение на заплатите е вярно. По време на т.н. социализма средната заплата, без КТУ, беше 180 лева, а доларът на черно беше 4.80 лева. Демек средната заплата беше 37,50 долара. Сега средната заплата в долари е 683 долата. Разликата е, че с онези левчета-купини, в нормален магазин нищо свесно не можеш да си купиш.

    Коментиран от #76

  • 54 Джентълменът русофил

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    За 20 секунди приятелю, единственото което може да помогне е "Отче наш".
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 доко

    4 4 Отговор
    слава на ссср...
  • 57 Обесен язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "8787":

    Аз открих, че и онази му работа е по-къса от едната страна и причинява сериозен дискомфорт при ползване, затова съветвам - не ползвайте, проблемът е сериозен!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 1944

    2 11 Отговор
    четиво за пияни малоумни русофилчета
  • 62 Borislav Popov

    3 9 Отговор

    До коментар #55 от "Бачо Киро":

    А бе, ти отдааавна си хакнат, затова и си толкуз завеян и приемаш руските фейк-новини за чиста монета. Подължавай да им вярваш и да си вярваш, промития си е промит, за него цяр няма, освен още по силно да го промиеш.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 onq s konq

    9 6 Отговор
    Това е възможно Най-опасната ракета ЗА СВЕТА като цяло.И не защото може да носи ядрено оръжие,а защото най-последното изречение в Статията е и НАЙ-ВАЖНОТО:ТЯ СЕ КОНТРОЛИРА МНОГО ТРУДНО при такава висока скорост.А ОРЪЖИЕ ИЗВЪН КОНТРОЛ е ГАРАНЦИЯ ЗА СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА.Защото е НЕДОПУСТИМО КОСМИЧЕСКИ ТЕХНОЛОГИИ да се използват на територията на Земята от когото и да било- това е все едно да се гърми с Оръдие в стая и да се целят мухите!А започне ли такава,няма Циркони-миркони,Булави и Томахоук - ако оцелее дори и малка част от Света,то ще бъде за да се мъчи малко по-дълго и със сигурност ще съжалява че не е била унищожена.

    Коментиран от #65

  • 65 Бесен Язовец

    4 5 Отговор

    До коментар #64 от "onq s konq":

    Ти ше кажеш че не могат да се контролират,, Цирконите!!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 България ЕС НАТО

    7 7 Отговор
    за двайсет секунди може цяла Русия да се самовзриви като всичките им ракети се объркат и литнат надолу

    Коментиран от #69

  • 68 1944

    9 4 Отговор
    Сергей Лавров звъни по телефона на военния министър Шойгу – (Сергей Кужугетович):
    – Сергей моля те махни Ню Йорк от целите за поразяване. Синът ми отиде да учи и живее там…
    А Шойгу отговаря: Лавров, но те не останаха цели, постоянно се обаждат за Маями, Лос Анджелис, Вашингтон, Сан Франциско…?! За това имам една идея къде да насочим ракетите – към Воронеж. За там никой не ми се е обаждал, очевидно във Воронеж нямаме никакви роднини….!
  • 69 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #67 от "България ЕС НАТО":

    Мазните соросоиди само на това може да се надявате, горките мазнини и плешиви сороси!!
  • 70 az#ЛибераленКрах

    8 4 Отговор
    20 секунди ще им стигнат..., за да си кажат молитвата! :)))
  • 71 Да, бе,

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Вчера и генералния секретар на НАТО се включи, за да признае технологичното изоставане. Сигурно Путин го е накарал.

    Коментиран от #73

  • 72 Borislav Popov

    9 0 Отговор

    До коментар #47 от "ХХХ":

    Не може да не си даваш сметка, че балистичните ракети поразяват НЕПОДВИЖНИ цели! Няма как да изстреля такава ракета по цел в морето и да очакваш, че тя ще я порази. Най-малкото, целта е част от ВМС - подводница, крайцер, есминец и тази цел няма да стои на едно място, разполагайки и с мощен радар, който ще я предупреди от рано... Второ, "Циркон" се очаква да има обсег от 1000 км, което засега "бие" радарите и дава доста основателно преимущество при предимно противокорабен бой. Трето, за ракетата се планира да се поставя най-вече на подводници, което дава и някаква невидимост и непредвидимост при внезапна атака. Четвърто, времето от откриване на летяща към теб ракета и времето за реакция на целия екипаж е доста скъсено и въпросът се решава в рамките на секунди, което при липса на изготвена предварително тактика и процедура с шансове на успех над 60%, буквално обрича морския съд на противника. Пето, "Гореща война" между САЩ и Руската федерация е неприемлива и за двете страни с оглед на това, че с потенциала геополитическото значение и на двете държави ще бъде свършено. Ако не беше така, досега да са се сбили. Така че, поздрави от казачката, много е хубава, ще ти пратим картичка от екскурзията в Москва...

    Коментиран от #81, #83, #84

  • 73 България ЕС НАТО

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Да, бе,":

    Като ви галят по главата като мастии и чешат зад ушите за кеф не значи че ви казват истината Олигофрените така се залъгват
  • 74 соросоид дебил

    8 3 Отговор
    Аз толкова вярвах в обора, че краварите ще могат да ни защитят от лошата Русия, а то какво излезе...
  • 75 не си хаби копието

    7 0 Отговор

    До коментар #63 от "ХХХ":

    в чугунената глава на Борисрал, него всички тук го знаят с това, че каскетът му не пада нито от главата нито от устата.
  • 76 Доларът

    11 3 Отговор

    До коментар #53 от "Триацетат":

    не е бил определящ изобщо при соца, имаше преводна рубла. И тогава бензина беше 21 стотинки, тоест с една чиста средна заплата можеха да се купят 900 литра бензин, за нафта да не говорим тъй като вървеше по 6 стотинки. Тока беше 2 стотинки. Долари се намираха на 3 лв. и можеха да се използват само за пазаруване "Кореком". Колко литра нафта е сега заплатата?
  • 77 Николай

    2 3 Отговор
    Това са луди хора! Ако има Господ когато я пробват всички да загинат които са я създавали! Без значение цивилни или военни!
  • 78 Защо?

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Хрониките на Евразия":

    Ракетата теб вече намери ли те?
  • 79 Николай

    3 6 Отговор
    А на американците колко секунди им трябват да унищожат Русия? Това е лудост!
  • 80 Или

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Защо не Дарт Вейдър направо и джадаите
  • 81 ХХХ

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Borislav Popov":

    Оцених коментара ти положително, но не смятам, че си истинския Борислав Попов. По скоро ми напопняш за "Знам, знам". Имаш познания, разбира се но все пак: В българската укипедия на Циркон му дават 400 км. като далечина на полета. След малко ще погледна и руската, второ, не си говорим за балистични ракети на Северна Корея или Иран. Предполагам знаеш, че бойните глави на съвременните балистични ракети не са свободно падащи, а самонасочващи се и маневриращи, така че, не въждам какъв е проблема с морските цели.

    Коментиран от #86, #103

  • 82 забравих

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Куту Тафана":

    кой беше ги нарекъл преди 40 години Горна Волта с ракети, ама определението и сега си е вярно,само дето не е вече Горна Волта,а Буркина Фасо
  • 83 ХХХ

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Borislav Popov":

    И в руската укипедия дават данни за 400 - 600, 350 - 500 км. далечина на полета на Циркон. Не знам откъде си взел данни за далечина на полета от 1000 км.
  • 84 ХХХ

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Borislav Popov":

    Американските медии са загрижени от изпитанието на ракетата DF-26, способна да порази самолетоносачи на разстояние над 2000 km. Популярното американско издание на The National Interest съобщи, че дългобойната ракета DF-26, тествана в Китай, може да бъде сериозна заплаха в случай на потенциален конфликт с американските ВМС. Особеността на тази ракета е способността да порази дори бързодвижеща се цел от разстояние повече от 2000 km. Американските експерти са убедени, че групите самолетоносачи са в особената рискова зона. Нещо повече, Китай недвусмислено заяви, че с помощта на тази ракета ще елиминира и други американски кораби в случай на опасност. Причината за предстоящото повторно тестване на точността на ракетата на КНР е причинена от скорошното преминаване на американския разрушител USS McCampbell близо до островите Парацелз.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #81 от "ХХХ":

    Знам за далечината на поразяване, но ракетата има още сериозен ресурс да достигне до 1000-1500 км, което в уики не е написано. В руската статия е споменато, че Владимир Путин е обяснявал февруари месец, че далечината на поразяване може да превишава 1000 км. Има доста източници предимно на руски език, които даже споменават по-сериозна далекобойност. Имай предвид, че ракетата е принципно нова, има потенциал за развитие и на практика е смятана досега за невъзможна за създаване заради технологичните пречки. Всичко останало е така, както съм посочил в предния коментар - монтира се предимно на подводници, а няма съществуващи радари във ВМС, които могат да засекат приближаващата се на 500-600 км и с гумиран корпус подводница, която изстрелва от голямо разстояние няколко "Циркона" и се потапя в океана. Каква е ползата да гониш подводницата, когато на 40 000 метра отгоре към теб се носи Смъртта под формата на ракети?! Разбира се, прав си за балистичните ракети, че имат няколко бойни глави, които маневрира според програмата, но пак повтарям, те са за наземно поразяване, на практика ти не можеш да им зададеш самата цел - кораб или подводница, а задаваш координати върху картата. Тази подводница разполага с командване, което ще засече благодарение на сателитите в Космоса изстрелването на балистична ракета и в рамките на секунди ще предупреди подводницата да се маха от мястото на удара. Освен това, самите МКБРакети са такива, че се възпламеняват при удар, който няма да

    Коментиран от #90

  • 87 само

    4 5 Отговор
    Като си помисля,че ако ги нямаше САЩ преди 70 години да спрат лудото кимче,се га нямаше да имаСамсунг,Лг,цяла Корея щеше да слави комунизма и си казвам:Боже,благослови Америка!
  • 88 Фарадей до БПопов

    4 0 Отговор
    Първо научи за мълниите и за гръмотевиците. После за ракетите.
  • 89 стоян георгиев

    1 7 Отговор
    целия този цирк с новите руски ракети води само до сериозно обедняване на руснаците.до нищо друго.яснен е резултата при една ядрена воина още от 1960 година.всичко друго е само пилеене на пара,но е проблем за тия дето я пилеят без да я имат.
  • 90 ХХХ

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Borislav Popov":

    Ползата да гониш подводница е да я унищожиш, преди да си е пуснала ракетите / торпедата. Не знам какви са им точно методите за засичане на подводници, но определено не са само радари. Преди време бях гледал по някакъв филм в Ютуб, че Щатите провели някакво учение, на което техни самолети спуснали буйове на местата, където е имало руски подводници. И действително мястото на пускане на буйовете е съвпадало с разположението на подводниците. Не зная, а и във филма не знам дали се споменаваше обхвата на учението, но мисълта им беше, че местоположението на руските подводници им е известно и при конфликт ще бъдат унищожени. Относно балистичните ракети - повтаряш предишния си коментар, в смисъл, че на ракетата се задават предварително координатите на целта и тя я поразява, без да е в състояние по време на полета и особено в крайната фаза на атаката на бойните глави да прави корекции спрямо разположението на целта, което може да е подвижно. Копирах ти част от статия по мой № 84 и смятам, че съдържанието на статията опровергава тезата, която защитаваш, а именно че с балистични ракети не могат да се атакуват подвижни морски цели.

    Коментиран от #104

  • 91 Абе от циркон

    2 3 Отговор
    не се ли правеха едни скъпи ама убави коронки?
  • 92 ****

    5 5 Отговор
    Тъкмо тези 20 секунди ще им стигнат да си обуят по един памперс.
  • 93 Жоро

    10 12 Отговор
    Мухахаха....Мурзилките ще имат 20 секунди преди ракетата на Моссфилм да им се взриви в кочината :D :D Ще ще,като,ако....Само това чета за бракмите на мурзилажа!!!Още не я направили,нито тествали ама и 20 секунди и дават...Мухахаха мухахаха мухахаха.....Когато я направят,и цял свят я види да лети тогава ще коментирате каскети...
  • 94 Каскет с реотани и лед осветление

    6 5 Отговор
    Слава на Октомврийската Революция Слава на Маркс и Енгелс и сина им Ленин Слава на Болшевизма
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Мън

    5 4 Отговор
    За 20 секунди до смъртта им остава да си кажат "Отче Наш...", за друго няма нито време нито смисъл...
  • 97 Гешев

    9 10 Отговор
    20 секунди са НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ да разстреляме и раздробим на парчета с калашници всички русофили прибрани преди това в 7 СУТРИНТА в КОНЦЛАГЕР покрай белене

    Коментиран от #99, #100

  • 98 соросоидни кърлежи

    4 4 Отговор
    Няма такова нещо, за 20секунди няма да имат време и памперси да сменят. Хьюстон имаме проблем...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 usa = джудже

    2 2 Отговор
    РУСИЯ Е НАЙ МОГЪЩАТА СИЛА СЪЩЕСТВУВАЛА НЯКОГА НА ЗЕМЯТА!!! РУСИЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ И РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ !!! РУСИЯ Е БОЖЕСТВЕНА СИЛА СЪЗДАДЕНА ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ САТАНИСТИТЕ сащ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ !!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ВОВЕКИ ВЕКОВ !!! АМИН !!!
  • 102 сикиш

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    За 20 сек единствено можеш да се прекръстиш преди смърта. Лазера си го наври в задника.
  • 103 Альоша Гърневски

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "ХХХ":

    Като четеш уикипедия така е. Чети новините. Преди 2 дни визпробваха Циркон с обхват 1000 км. Някъде коло Чукотка.
  • 104 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "ХХХ":

    Да, отново ми сочиш факта, че някои балистични ракети имат по няколко бойни глави, които маневрират при захващане на целта. Отново ще те попитам обаче, ако целта е движещ се обект, дали ракетата и бойните й глави ще намерят този обект, щом той просто не е там, където е бил преди 20 мин.?! А целта ти трябват сателити, контролна ракетата във всяка една точка от полета й, за да може да се внасят корекции по всяко време. Колко държави разполагат със сателити Космоса, които да им дават подобно преимущество?! Освен това, не всяка технология за балистични ракети разполага с няколко бойни глави. Няколкото бойни глави се използват най-вече при стратегическите балистични ракети или МКБР. Хайде, пробвай да уцелиш подводница с балистична ракета, да не мислиш, че подводницата ще стои на повърхността, където е уязвима и неподвижна, за да може врагът да я тресне с нещо?! Премисляй нещата малко, балистичните ракети се използват главно за неподвижни цели, не за движещи се морски цели. Китайската балистична ракета "Източен вятър-26" е може би единствената подобна, която става за унищожаване на морски съдове на противника, но това й умение се дължи на няколкото сателита в небето над Китай и на всичко отгоре се отнася за ограничен периметър от площта на Земята. Ако всичко беше толкова лесно, че да се употребяват балистични ракети за борба с морски съдове, вкл. подводници, всички щяха да го правят, вместо да работят по досегашните методи и да съоръжават крайцери и подводници с
  • 105 Куциан

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Чукча чети":

    Бъдещето ти е в неграмотни пиянски мозьк, редко крадливи елементарни сте русофилската паплач
  • 106 А сега де?

    0 0 Отговор
    инфо/ Президентът на САЩ заяви при закрити врати, че хората зад изтичането на информацията за телефонния му разговор с украинския лидер са „почти шпиони“ и намекна, че би трябвало да бъдат разстреляни, съобщава MSNBC, позовавайки се на статия в The New York Times. Според госта на канала Тръмп е опасен и небалансиран тип, а близостта на импийчмънта ще го направи още по-опасен.

    Вашият вестник The New York Times сега съобщава, че президентът Тръмп, цитирам, "е заявил на тълпа служители на мисията на САЩ в ООН, че иска да знае кой е предоставил на служителя информацията за телефонния му разговор с украинския президент. В същото време той заяви, че всеки, който направи това, е "почти шпионин" и че "в старите времена със шпионите са се разправяли по различен начин".

    Какво знаем за това? Какво следва от това?

    ЧАРЛИ СЕВИДЖ, кореспондент на Вашингтон за The New York Times: Да, това е нов репортаж на колегата Маги Хейбърман. Изглежда, че се е случило следното: днес, когато Тръмп беше в Ню Йорк като част от Общото събрание на ООН, той разговаря при затворени врати с група дипломати, които почти всички, освен постоянния представител на ООН, са дългосрочни кадрови дипломати. Това не са политически назначения.

    Такава беше неговата аудитория, но въпреки това той се нахвърли с критики към някого в Белия дом, който е разказал на разобличителя за телефонния му разговор през юли с президента на Украйна. Вчера видяхме възстановената стенограма на този разговор.
  • 107 А сега де?

    0 0 Отговор
    Той даде да се разбере, че този човек или тези хора, източници на информация за разобличителя, са предатели. И намекна, че те всъщност трябва да бъдат разстреляни.

    Продължава след рекламата...


    Поразително.

    ЧАРЛИ СЕВИДЖ: Така по-рано постъпвахме с предателите и шпионите.

    Това е абсолютно поразително. В света, в който вече никого с нищо не можеш да учудиш, това е нещо ново. В края на краищата, целият смисъл на защитата на разобличителите, е да им се даде усещане за сигурност. Обикновено - за да не се страхуват от преследване, загуба на работа. Като цяло, през 2019 г. тази защита не трябва да се изравнява с разстрел за съобщаване, че в Белия дом се страхуват за националната сигурност.

    РИЧАРД ПЕЙНТЪР, бивш главен юрист на Белия дом по въпросите на етиката: Този президент е психологически нестабилен. И това ще се изостри, тъй като Конгресът ще продължава настъплението. Вече имаме работа с президент, който нарича пресата враг на народа. Този израз е използван от Адолф Хитлер в предизборните му кампании от 1932 г.

    Той е опасен човек, Доналд Тръмп. И той ще стане още по-опасен. Нарича разобличителя шпионин. Той нарича демократите врагове на народа. Той продължава да нарушава конституцията. И сега той ще се опита да вкара (вицепрезидента на САЩ. - ИноТВ) Майк Пенс в това. И Майк Пенс може и да е виновен. Но Доналд Тръмп се опълчи срещу своя вицепрезидент, посочи го и може би изпраща сигнал до републиканците в Сената, че ако бъде помолен да п
  • 108 А сега де?

    0 0 Отговор
    подаде оставка, може да вземе Пенс със себе си.

    Сега ситуацията е много опасна за страната ни. И поразително е, че все още оставяме на разположение на този човек ядрените оръжия и възможността да започне война.

    Превод: М.Желязкова

    Източник: MSNBC




    СВЯТ

    Новите “стрели” на бомбардировача на САЩ В-1В няма да пробият системата за ПВО
  • 109 100

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    За 20 секунди щатите могат да изстрелят своите ракети. И дорида бъдат нюкнати от руски ракети, ще им го върнат тъпкано... Москва и други големи руски градове и обекти ще бъдат озарени с много светлина и топлина.... и най-вероятно доста повече ракети на САЩ ще стигнат до Русия, от колкото руски до САЩ.
  • 110 Изненадан

    2 2 Отговор
    Бреееей много яки ластици ще да са направили рашките значи!
  • 111 Docenta

    0 2 Отговор
    Поредната серия анимация която трябва да повдигне духът на изгладнелият руски солдат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания