Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 17:52 1 230 11

Георгиева: Първо да построим покрив

  • кристалина георгиева-
  • покрив-
  • мвф

Новият шеф на МВФ с първо интервю

Георгиева: Първо да построим покрив - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новият директор на МВФ Кристалина Георгиева обяви своите планове за развитието на групата, съобщи Уолстрийт Джърнал.

Според Георгиева международните институции като Световната банка и Европейската комисия могат да променят живота на хората. Тя вече отправи призив към държавите да осигурят инвестиции, подкрепящи икономическия растеж.

„Виждаме времена, в които скептицизмът към нашата работа е нараснал и ние трябва да докажем, че мултилатерализмът работи, като го достигнем. Осъзнаваме, че глобалната икономика продължава да разочарова. Непредсказуемостта на търговските спорове и колебливостта на капиталовите потоци могат да повлияят на икономиката.

Когато има слънце е моментът да се поправи покривът. Ако идват облаци, ще е добре той да е завършен“, заяви Георгиева.

Тя заяви, че под нейно ръководство, МВФ ще се съсредоточи върху проблемите на неравенството, корупцията и климата.

Припомня се, че в предишната си работа в Световната банка тя е осигурила удвояване на активите на банката. Това стана след споразумение с държавите и правителството на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    14 0 Отговор
    Проблема им на политиците че почват покрива без основите или стените!
  • 2 Селската пръчка

    11 3 Отговор
    Сталинка!
  • 3 Комуниста

    13 3 Отговор
    За Сталинка нито дума лоша, до вчера строеше социализма днес вече ще строи капитализма!
  • 4 Усмивката

    8 0 Отговор
    Аз викам, не че съм специалист, да бутнем развъдника на мухи, да изчистим гризачите ,вредителите от Балканите,източните, па тогава да с преповдигнатите лозунги.Иначе ми прилича на 16 конгрес на партията
  • 5 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    Сякаш чувам Борисов,който след Орешарски каза че първо трябва да ,,напълни кацата,, пък ПОСЛЕ ще дава...Напълни я....със заеми и стиснати за гушата бюджетни разходи....Та и тази /щом още държи НА РАСТЕЖА,ясно как ще го подсигуряват...
  • 6 Дддддд

    8 0 Отговор
    А, дайте да дадем. То с пари всеки може. Сталинка агитира да наливаме в каца без дъно. Аферим. Трябваше да я пенсионрат!
  • 7 1944

    5 1 Отговор
    да ви е честита червената сороститутка: Известният американски инвеститор Джордж Сорос връчи наградата „Отворено общество“ на българския еврокомисар Кристалина Георгиева. За това съобщи самата Георгиева на страницата си във Facebook. Наградата „Отворено общество“ се връчва на изтъкнати личности, чиито постижения са допринесли значително за изграждането на отворено общество, обясни тогава Кристалина Георгиева.
  • 8 Дуле

    5 1 Отговор
    Нещо да ни подпреш финансово няма ли ?
  • 9 анонимен

    4 2 Отговор
    Какъв покрив ще стройш бе стринке? ??? Ще си пълниш гушката с кинти и ще си гледаш рахата! Всички лъжете и крадете само!

    Коментиран от #10

  • 10 Жоро мадото

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "анонимен":

    Има акъл жената не е като теб тъп аутсайдер
  • 11 зара

    1 0 Отговор
    покрив, !!!!брей, че оригинално..., от сталинка