Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 15:24 3 849 40

САЩ гледат с безпокойствие към Турция

  • сащ-
  • сирия-
  • турция

Страната не иска турска военна акция в Сирия

САЩ гледат с безпокойствие към Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка некоординирана турска акция в Сирия би предизвикала тревога в САЩ. Това заяви говорителят на Пентагона Шон Робъртсън, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че САЩ са фокусирани в работата по зона за безопасност. Според него това е най-добрият шанс за напредък.

„Всяка некоординирана акция би била обезпокоителна за нас. Тя ще е негативна за взаимните интереси в осигуряването на сигурността в Североизточна Сирия.

Ние работим в сътрудничество с нашите партньори в НАТО и Турция. В момента напредваме по графика в много области“, заяви Робъртсън.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му е готова за военна акция в Сирия, каквато може да започне съвсем скоро. В страната не са доволни от напредъка по организиране на зона за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турция

    51 13 Отговор
    На Ердоган му дреме как гледат САЩ или някой друг.. САЩ така гледаха и за Щита на Ефрат и Маслинова клонка ама на Ердо му дреме на рязания кой как гледал.
  • 2 Ердо

    26 11 Отговор
    Като ва почна ще ва мачкам наред с пккто, а вие в краварника

    Коментиран от #33

  • 3 Мехмед

    34 7 Отговор
    Краварите обезопасяват периметър за сигурност на остатъците терористи от ИД!
  • 4 Здрасти

    37 19 Отговор
    Ердоган се е доказал 2 пъти в Сирия, сега идва трети път! Гладните българи без нормална държава и икономика и армия за 5 лева само могат да завиждат на Турция!

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Fate

    39 4 Отговор
    Краварите се опитаха да го убият и да вкарат Турция във война с Русия
  • 7 стоян георгиев

    17 20 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    ти и хората като теб сте наи-големите турски врагове.мислите че сте големи турци като възнасяте един тиранин които ще прецака турция.ердоган успя да скара турция с всички съседи и съюзници ,а вие му викате браво.искате турчин отново да бъде мръсна дума навсякъде по света?ако наистина искате това работите в правилната посока.и само не си мислете че ще ви се размине щото сте на сянка в българия.

    Коментиран от #21

  • 8 Драган Отзад Съдран

    22 6 Отговор
    Не само сащ ами и аз гледам и скляпам на едри парцали как на султана не му дреме от никого и как си постига целите в интерес на народа
  • 9 Турчин

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    Границата е отворена! Ама трябва да си мъж за да дойдеш тук и да работиш! Е такива като теб подклаждат омраза! Щом искаш да се мислиш турчин стой си там и си псувай! Ама дойдеш ли тук ще си гяур, и ако се правиш на пич ще те емнат манафите! А мен ако питаш сигурно си наш циганин!
  • 10 Ердо

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    А ако дойда мислиш че ще ви постеля ли? Данъци ще плащате, ток, вода и никакви помощи! Като са научите да работите може и да дойда, ама на всички мързели и крадци ще ви разкатая фамилията! Анадъ му?

    Коментиран от #28

  • 11 ПСИХОЛОГ

    0 0 Отговор
    Коментар 4 и 5 е на един и същ шункар
  • 12 ПЕНКО

    10 2 Отговор
    ЗАЩО АГЕНТУРАТА НА ЦРУ В ТУРЦИЯ ЗАГУБИ И ГУБИ ?????? -ЛИПСА НА ПАРИ ИЛИ ТУРСКИЯТ НАРОД ИМА ДОСТОЙНСТВО !!!??? ГЪРЧУЛЯТА ОЩЕ СЕ ДУПЯТ !!! СТРАННО ,ЧЕ И ИРАК И САУДИТЕ ВЕЧЕ СЕ ОРИЕНТИРАТ КЪМ "КОМБИНА" С РУСИЯ !?!?!?НО СПОДЕЛЯМ ,ЧЕ НАЙ ВЕЛИКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА Е ТАЗИ В САЩ И ВСЕКИ НАРОД ТРЯБВА ДА Я ВЪЗПРИЕМЕ И УСЪВЪРШЕНСТВА !!!!!!!!!!!
  • 13 Yavuz

    21 4 Отговор
    САЩ на първите две операции не се противопоставиха мислейки че дърпат Турция в блатото, но след втората операция "МАСЛИНОВА КЛОНКА" разбраха че са подценили ТУРСКАТА АРМИЯ. Когато разберат че Турция няма да спре на 30 км и че са безсилни пред това ще станат пак първи приятели на Турция. В този район световна супер сила не върви ако Турция се чувства застрашена. Ще видим как САЩ ще свият опашка.
  • 14 Пираня

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Здрасти":

    Стига с тези две измислени операции.
    От началото на 2013 ИДИЛ се намира на границата с Турция и нищо един куршум няма изстрелян!!!! Края на 2014 кюрдите започват да напредват с помощта на САЩ.2015 цялата граница на изток от ефрат е освободена от идил. И сега най-важното началото на 2016 Кюрдите(SDF) пробиват ИДИЛ около манбидж и преминават на изток от Ефрат!!! В този момент имаш отделни кюрди в Африн които никога не са биле част от СДФ понеже са напълно отделени и СДФ който са превзели цял манбидж и е въпрос на време да се съединят с Африн!! Тогава Ердоган просто казва на ИДИЛ кюрдите ще ви побият въпрос на дни дайте контрола и ще ви спасим. И така без бой Турция поема контролът и успява да остави Кюрдите от Африн сами и безпомощни. Асад е зает на юг а СДФ имат проблеми с ИДИЛ в Рака и на юг. Втората операция е срещу кюрдите в Африн които са оставени съвсем сами. Сега обаче нещата са други Асад няма работа на юг и редовно бомби Идлиб за да го омаломощи а всеки ден СДФ вадят нови бойци от военните си училища. Всичко обаче ще се реши във въздха и Ердоган го знае не успее ли да вземе небето ще стане като Кхан Шейкан като дойдоха Руските мигове и Турците се наакаха и дадоха градът.

    Коментиран от #16

  • 15 Акай

    9 5 Отговор
    На ердоган не му дреме ама на турчина му дреме защото лука и картофите станаха на тройна цена
  • 16 Абсолютни глупости си написал

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пираня":

    ИД и СДдС са едно и също. Къде мислиш изчезнаха 50000 главорези от ИД? Вляха се в редиците на СДС. Това е истината.

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Султан Мехмед 2

    14 9 Отговор
    На хоризонта се задава нова "супер Държава"на много държави на запад не им харесва но истината някой път е горчива.Ердоган каза "не може вие да имате ядрени оръжия а ние не"Само след 8-10 години Турция ще е БЛИЗО 100 МЛН.тогава някой да не мисли че ще се съобразява със пикл6овците от ЕС и САЩ!Кипър и Гърция ще плачат!

    Коментиран от #30

  • 19 Пираня

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Абсолютни глупости си написал":

    ХаХа още един промит мозък СДС се бие сам със себе си вече 5 години !!! А Ердоган понеже се бие против ИД която бе на границата му 2 години не изстреля и един куршум нали. Затова във всички медии пише ПОДКРЕПЯНИТЕ ОТ ТУРЦИЯ ДЖИХАДИСТИ а в уикипедия:
    Радикална опозиция: Джабхат Ан нусра(Алкайда) и Турция!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Какви медии четеш?

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пираня":

    Някакви специални ли? И коя е тази радикална опозиция? Ал Кайда се поддържа от американците ако не знаеш. Също така от тях се поддържа и СДС и сега се пита какви са тези които имат един и същ поддръжник. Просто е, но не е за прости хора...

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пираня

    7 9 Отговор

    До коментар #20 от "Какви медии четеш?":

    Това са всички медии освен анадолската която очевидно ти четеш!!!!
    Ал Кайда е съюзник единственно с Турция и това е най-чевидно в Идлиб, и всички го знаят. САЩ може някога в Афганистан да е поддържал предшественика на Алкайда заради Руснаците но това е далеч в историята. Сега силите са ясно определени, турция е на страната на джихадистите и радикалните ислямисти. САЩ заедно с СДФ се бие против ИДИЛ. Помни вие започвате войната, така че ако загубите трябва да плащате. А един път избрали позиция и тръгнали срещу САЩ веднага Русия ще ви смачкат и ще ви направят на пюре, имате да връщате Хатай не го забравяй това!!!!!

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Пираня

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Какви медии четеш?":

    Не ми обръщай внимание, едното ми полукълбо на мозъка е за Ердоган, а другото, което повече прилича на динена кора, няма и една гънка, е против.

    Коментиран от #27

  • 24 Абе хубаво пропагандираш

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пираня":

    Ама хората не са глупави. Ал Кайда били подкрепяни от турците....защо тогава американците реват когато Русия ги бомбардира, а? Защо всичките им инструктори са американци, а? И нещо избяга от въпроса какви са тези които са поддържани от един и същ спонсор и защо ще воюват един срещу друг? Не е труден въпросът...

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Басри Алиев

    4 8 Отговор
    И въпреки всичко ще има Кюрдистан....за съжаление на Турция,Сирия и Ирак,ще им отнемат територии.
  • 27 Пираня

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Пираня":

    Хасане само това ли измисли да пишеш под чужд ник, предател и безродник си дори и в анадола няма да те вземат, щото никой не обича гниди като тебе.
  • 28 Ердо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ердо":

    Ей дюдюк нямаш ли си име че пишеш от моето

    Коментиран от #38

  • 29 Пираня

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "Абе хубаво пропагандираш":

    Ти на коя планета живееш?
    Турция е тази която реве след всяка бомба пусната по Алкайда!!!
    Даже преди 2 месеца САА като щурмува Алкайда в Кхан Шейкан турците изпратиха самолети за подкрепление на Алкайда но като дойдоха миговете и се прибраха!!!
    Американците реват за химическо оръжие да не се използва.
    Кoй ce пoдържaт oт eдин cпoнcoр бe нeгрaмoтник??? Aлкaйдa/ИДИЛ/ФCA/ТИП ca вce eдни и cъщи рaдикaлни джихaдиcти иcкaщи дa нaлoжaт шeриaтa cнaбдявaни лoгиcтичнo c oръжия и бoeприпacи oт Турция и c пaри oт Кaтaр.

    Коментиран от #31

  • 30 Ще поживеем!! Пък ще видим и чуем....

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Султан Мехмед 2":

    Бутона за рестарта е под показалеца на чичо Доналд!Ще има връщане назад към 10-15 милиона.Това е желанието на Султан Ердо и той яко се натиска за включване на бутона!Това не ти е петнадесети век,макар че вие в цивилизационно развитие сте си още там!Икономическото развитие се променя за една седмица в отрицателна величина.......
  • 31 Абе не ти минават номерата

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Пираня":

    Турция реве защото след всяка бомбардировка нараства миграционният натиск. От сирийска страна на границата с Турция вече има струпани над 400000 души бягащи от сатрапа Асад. А сега можеш ли да кажеш защо реве САЩ когато бомбардират алкайда? И пак не ми каза защо ще воюват по между си алкайда и СДС след като и двете са поддържани от САЩ. Казах ти, просто е, но не е за прости хора, явно затова се затрудняваш с отговора...

    Коментиран от #34

  • 32 Idiot

    2 3 Отговор
    Мачкай Ердо!!!
  • 33 Coni

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ердо":

    Ти сънуваш ли,или си болен
  • 34 Пираня

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Абе не ти минават номерата":

    ХаХа не искате мигранти а искате да нападате и да започвате война а кюрдите няма ли да избягат та кой нормален човек не бяга от война??? Само от Африн има 300 000 мигранти избягали!!!!!!! или викаш като не бягат в Турция не е проблем а?
    А логиката ти е толкова дебилна че е достойна сам за теб. Тази Алкайда като е заобиколена само от Турция в Идлиб от къде се сравнява с оръжие бе примат. Да не би да им го спускат с парашути а??? И защо един куршум не изстреляла турция срещу Алкайда нали са терористи???Толкова елементарни хора сте не е за вярване истината е пред очите ти. САЩ изби хиляди терористи, Турция нито един само кюрди. Аз кюрд джихадист не съм виждал ти колко си виждал а???
    Ще ти го повторя 10000000000 пъти Алкайда в Сирия се спонсорира от Катар а Турция ги снабдява с Оръжие и боеприпаси!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Не вървиш

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Пираня":

    От Африн избягаха преоблечени в женски дрехи само 12000 кюрдски терористи. След като турската армия освободи града в него се завърнаха над 120000 сирийци избягали от зверствата на терористите. Можеш да видиш в нета как е посрещан аскерът там.

    Коментиран от #37

  • 37 Пираня

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Не вървиш":

    Хайде бе това анадолската агенция ли пак ти ги разправя тези приказки за Али реза???? То и примат да си няма да повярваш на такави простотии за бавноразвиващи се ама ето ти един линк а мога и 100 да ти дам.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Olive_Branch
    Хайде сега ти ми дай линк ама не от анадолската агенция, просто не е истина Ердоган в какво ви е превърнал във ходещи зомбита.

    Коментиран от #39

  • 38 Ердо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ердо":

    Май ти пишеш от моето? Не проблем да си некадърен, проблем е да се правиш на кадърен!
  • 39 Абе примат, във Викито могат да пишат

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пираня":

    Драган, Хасан дори и ти можеш. Иди и виж сам отношението на хората там. Не знам само защо избягваш простият отговора на въпроса за непрости хора

    Коментиран от #40

  • 40 Пираня

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "Абе примат, във Викито могат да пишат":

    Неграмотнико, кажи поне че не можеш да четеш да не се занимавам с тебе. Вътре ти е описанано на кого данните се цитират:
    1. Обединените нации!!!!!!
    2. СОХР!!!!!
    И двете имат хора на място и се занимават с хуманитарни катастрофи така че знаят много повече от анадолската ти агенция.
    Чакам линк от тебе с твоята информация, където си я взел от приказките за Али баба!!!!
    Отговорът на въпроса ти го дадох сто пъти. HTS което е Алкайда в сирия се подържа логистично с оръжие и боеприпаси от Турция като парите идват от Катар. ИДИЛ/ХТС/ТИП/ФСА това са едни и същи хора искащи да наложат шериата, само се борят за власт помежду си кой да е по-най-най и се вливат един в друг. Между другото в Африн вече е наложен шериата, при положение че в Турция не е това на какво те навежда даааааа Алкайдаааааа.