Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 14:09 2 119 6

Турция подсилва армията по границата

  • турция-
  • армия-
  • сирия

Изпратени са допълнителни военни в района

Турция подсилва армията по границата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция е започнала да подсилва военните си части по границите със Сирия, съобщи Блумбърг.

Има съобщения за изпратени допълнителни военни и бронирани машини край граничния град Акчакале. През вчерашния ден турският президент Реджеп Ердоган обяви, че страната му е готова за военна акция в Сирия.

Такава може да започне в най-кратък период. Турското правителство вече обяви, че е недоволно от напредъка по създаването на закона за безопасност в граничните райони, съвместно със САЩ.

Военната акция ще бъде насочена срещу териториите на Сирийските демократични сили. Техните групи са подкрепяни от САЩ.

Турция настоява за изтегляне на кюрдските патрули от граничните райони. Те обаче се ползват с подкрепата на САЩ и настояват за запазване на териториите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гарата от кол на кол накрая се. нахендри

    9 11 Отговор
    Да не стане после обратното Сирийски войски да навлязат в Турция заедно с кюрдски отряди
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Public Owner Sofia SkinHead 14 88

    2 15 Отговор
    Турската армия на 1 кръв тръгнала като удавник за сламка, с 70 годишните им танкове и 45 годишни изтребители.. даже и наще са значително по-нови.. Тия читаци само карат на пропаганда колко силни били, ама има интернет и всички видяха как 40 килограмови женички кюрдки им изповзривиха и танкове и бронирани машини последните няколко години. 3 години вече великата турска армия не може да се справи с няколко хиляди паравоенни формирования тичащи по джапанки по границата им, а и на турска територия! Има ли още дебили които ги е страх от турската армия и които вярват колко силна била..? Най-вероятно такива които вярват и в дядо коледа. Не е тъп да си лесно!
  • 6 Абе водоносните да са пълни

    1 3 Отговор
    Щото ако няма вода за ибрика, аскера на поход не тръгва!
Новини по държави: