Last news in Fakti

17 Юни, 2012 12:00 730 1

Пожар в турски затвор взе жертви

  • турция-
  • затвор-
  • пожар
Пожар в турски затвор взе жертви - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

13 души загинаха при пожар в турски затвор, съобщи Би Би Си. Петима затворници са в болница в провинция Санлюрфа. Огънят пламнал, след като няколко осъдени решили да запалят завивките си. Мъжете са починали от задушаване. Огънят е овладян за час и половина и други части на затвора не са засегнати.

В затвора пребивават 1000 души, сред които и политически затворници. Турските медии твърдят, че огънат пламнал по време на метеж, но управата на центъра за задържане отхвърля тези твърдения. От там признават само, че имало действително скандал.

Сред затворниците е и лидер на кюрдката съпротива и ПКК – Ибрахим Айхан, но името му не се спряга сред загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: