11 Октомври, 2019 09:47 1 172 21

Над половината от руснаците над 30 г. са дебели

  • дебели-
  • тегло-
  • килограми-
  • наднормено-
  • русия-
  • затлъстяване-
  • данни-
  • здраве

Наднорменото тегло вреди на здравето

Над половината от руснаците над 30 г. са дебели - 1
Снимка: Shutterstock

Над 50% от руснаците над 30-годишна възраст страдат от затлъстяване, предаде „Известия“, позовавайки се на данни на федералната служба Роспотребнадзор.

Експертите посочват, че наднорменото тегло води до развитието на различни здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови и онкологични заболявания, както и диабет.

В доклада се казва, че увеличаването на процентите на хората с наднормено тегло не е свързано с покупателната способност на гражданите, а преди всичко е въпрос на хранителната им култура.

Наднорменото тегло намалява средно продължителността на живота с 3-5 години при хората със слабо затлъстяване, докато при тези с много килограми над нормата – до 15 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е възможно

    15 15 Отговор
    Тук соросоидните тролове ни казват, че руснаците умират от глад и живеят в землянки, а сега се оказва, че били бохемчета с коремчета и в Москва е пълно с небостъргачи.

    Коментиран от #6, #8, #12

  • 2 Геро

    18 8 Отговор
    Тва е от ниските заплати и от санкциите на Европа и Америка за тва са дебели. И пак немогат да бият американците по мастни депа.

    Коментиран от #5

  • 3 Алфа Вълкът

    12 10 Отговор
    То им е в гена, от там идва и изразът руска свиня!
  • 4 Borislav Popov

    9 9 Отговор
    Обичам да разкривам хибридна информация от русофилите и комунистите агенти на джуджето.
  • 5 Алфа Вълкът

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Геро":

    Руска гордост — а бе те ни таковаха, ама и ние здраво въртяхме дупарите!
    Ти и тоя над теб сте показност на тая гордост!

    Коментиран от #13

  • 6 Алфа Вълкът

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Не е възможно":

    Не Москва, всички руски големи градове има вече небостъргачи, ама в САЩ ги построили преди 40г, а Русия тепърва започва! Чаткаш ли сега колко сте назад?

    Коментиран от #16, #19, #21

  • 7 А стига бе

    10 4 Отговор
    Е как така-нали според нашите соросоидни драскачи тук, руснаците умирали от глад?????
  • 8 Бесен Язовец

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Не е възможно":

    И аз съгласен че не е възможно. Тук рушките подметки ни повтарят ежедневно, че само краварите били дебели и плюскат само в макдоналдс, а ся се оказва, че рушките свине са по-големи свине и от Американските! Човек вече не знае на какво да вярва.
  • 9 Borislav Popov

    4 7 Отговор
    Така е защото са същите лакомници като американосите, плюскат на поразия ГМО-продукти + палмово масло и дебелеят, между другото Русия е световен лидер по внос на палмово масло, изпотровиха народа там с него, онко-диспансерите са препълнени ! Някакъв тяхен депутат се заекна на времето, да се забрани напълно вноса на палмово масло, но местните чифуто-олигарси, разбира се не разрешиха този проекто - закон да се разглежда, иначе, как ще трупат мангизи, на народното здраве. Над 1 милион тон палмово масло, са внесени в Русия, през миналата година, практически всички млечни продукти са премесени с него ! Мляко, сирене, кашкавал, сладолед, извара, бутер и най лошото е, че никой от производителите не предупреждава за добавянето му в млечната продукция, макар, че по закон са длъжни. Просто и там, както и във България, законите се пишат за конете, а не за лъвовете !
  • 10 Робот

    7 2 Отговор
    Как стои въпроса с американците, за руснаците знаем, че са дебели гадове, дето навсякъде назначават правителства и тровят честните шпиони и търговци на оръжие!?!
  • 11 Borislav Popov

    4 6 Отговор
    Значи тукашните руски подлоги така майсторски извъртяха пак нещата, че руслямците били дембели, щот били много богати и мляскали на поразия, само черен и червен хайвер и пържоли от мраморно месо. А бедните американци от глад, дембелеят, нямат завалийките пари за хубави манджи и затова само с ГМО-боклуци се хранят. Слава Путен, Расия впериооооод !
  • 12 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Не е възможно":

    Абе умник умен - дебели са не от имане а щото храните които ядат са говняни ...

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Геро

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Щом казваш ние здраво, и че си въртял дупарата тва са си лично твои извращения, и не ме занимаваи.
  • 14 Шшлххщфф

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    По същата логика умнико и американците ядът оакани храни.
  • 15 Дангето

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Руснаците граничат с океани и морета огромни езера и реки и богато животинско и растително разнообразие, та некви си санкции ще ги уплашат хахахахахахахаха. Ще си правят каквото си искат и на никой няма да дават отчет.
  • 16 Rado

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    А знаеш ли, че тази година премиум моделите Уазките вече имат "безаналогови" сгъваеми ключове с имобилайзер. Ако питаш русофил тва е нещо уникално и Русия диктува технологиите. https://fakti.bg/technozone/404052-sgavaemi-kluchove-za-uazkite
  • 17 кашавар

    2 2 Отговор
    Пердашат ГМО по Руски стандарт и дебелеят

    Коментиран от #18

  • 18 Rado

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "кашавар":

    руските болни са най-здрави, руското ГМО e натурално и безвредно.
  • 19 Малиии

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Ма си невежаааа.
    Русите си имат земя.многооо.а хакраварите процента на пустоща е мноооого голям.
    И водните ресурси са им мнннн.малко и не само това..>справка научни поредици по дискавъри за ресурсите на хакраварите...Те за това искат на целию свет да сложат ръка.
    Оти да се гъчкаме в една колиба от 100 етажа кат мож живеем на рахатлък.
  • 20 Да ама не

    1 0 Отговор
    Тук Явно джурналистчето нещо се е объркало,или пуска умишлено не вярна информация.
    Я вижте затлъстяващите нации(световната здравна организация всяка година ги оповестява) и тогаз плямпайте.Ба си всезнайковците.всеки коментира кат кон с капаци.И на кавга даже го избивате.
    Кой каква храна мляска или плюска не ме итересува,но знам че ни избиха животинките и сега че го мляскаме от държавите дето имат свръх производства.
    А да видим дали ще се сетите от къде.
  • 21 Аууу

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    А да си чувал за хоризонтални небостъргачи?както казва Малииии >19 земята им е много и за това има теермин хоризонтални небостъргачи.
    Справка чичко Гугъл.
    КАПИШ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания