Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 09:41 4 093 20

Ердоган отива при Путин - Октомври 2019

  • реджеп ердоган-
  • сирия-
  • турция-
  • русия-
  • покана-
  • владимир путин

Путин покани турския президент

Ердоган отива при Путин - Октомври 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Москва по покана на руския си колега Владимир Путин в близките дни. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл след телефонен разговор между двамата лидери.

Владимир Путин и Реджеп Ердоган са отбелязали необходимостта от предотвратяването на конфликт между подразделенията на турската армия и въоръжените сили на сирийското правителство, предаде БНР.

Руският президент е обърнал внимание на влошената хуманитарна обстановка по протежението на сирийско-турската граница. Според него е недопустимо от създалата се ситуация да се възползват членове на терористични организации, включително на Ислямска държава, които са охранявани в момента от кюрдските въоръжени формирования. Вече се наблюдават опити на терористи да избягат и да проникнат на територията на съседни държави, е подчертал Путин.

Двамата президенти са подкрепили продължаването на политическия процес в Сирия. Те са изразили намерението си да работят за свикването на Конституционния комитет под егидата на ООН в края на октомври в Женева.

Путин и Ердоган са били единодушни, че териториалната цялост на Сирия трябва да бъде съхранена. Междувременно президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че отхвърля призивите на американския си колега Доналд Тръмп да обяви примирие и да спре турската офанзива в Североизточна Сирия. Турският държавен глава изтъкна и че не го тревожат американските санкции заради военно настъпление.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рьоне Артоа

    8 14 Отговор
    Сега вече Дони ще го заличи.

    Коментиран от #4, #20

  • 2 гост

    7 11 Отговор
    Екстра - кой кого ще надупи пръв на килимчето ? Или ще се редуват ?
  • 3 ДДРОнег

    8 10 Отговор
    Как беше, опиканото туркофилче отива да се моли на чичко путин - двамата са си лика-прилика, еднакви са им методите на управление, като на тиквата !!!
    а наш'та тиква няма ли да ходи или никой не го брои дори за тиква, само за тиквоч !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ordanoolu

    9 12 Отговор
    Васалчето отива при путин, да докладва все пак са Руска колония ,под една шапка са ,ако преспива в Русия се гушка под юргана на путин.

    Коментиран от #8

  • 8 ШИПКА

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "ordanoolu":

    Прав си руснаците ще ги изсмучат и ще ги изплюят като дъвка
  • 9 Интересно какъв зор има Путин

    6 3 Отговор
    Че го кани да му се подмазва?
  • 10 Браво

    15 2 Отговор
    Путин - мутин , килимче - черга , чичко - лелка ,плюйте и преплювайте все тая ...!
    Истината е ЕДНА - просто най силните и военно подготвени са РУСНЦИТЕ !!!
    Искате или не ТЕ командват парада !
    Джудже ? ХаХа - ми незнам кой офейкаха при първият изтрел ?Месеци наред ОДИ и Стихотворения , а накрая всички видяхме кой КАРА влака ! Без гръмки фрази , флотилии и страховити Фки , отдавна морално остарели ....!
    Аз на ваше място щях да изчезна от лицето на света от срам !

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Браво":

    Щирлиц....7 октомври 1943г...след вечерната оперативка с Калтенбрунер и Мюлер в собствената му вила, Щирлиц реши да се почувства малко като руснак..Пусна тежките завеси, приготви си хубав борш, така както го правеше майка му като малък...запали две свещи, изпи 2 водни чаши със водка на екс, по руски и заспа блаженно, забил лице в чинията с борш...
  • 12 бай онзи

    1 3 Отговор
    Ще се съберат да са поцелуват малко и те така!
  • 13 Гост

    3 3 Отговор
    Всички останаха учудени от ефенди Ередоган!Подигра се с НАТО,САЩ им се молиха и се унижиха много жестоко като Ердо нанесе и огромни щети за покупката на всякакво американско оръжие след като закупиха от Русия С-400, а те са без аналог и свалят всичко!Американците са и много отмъстителни, но загубват и най-голямата си база, а именно Инджерлик!Сега имат и повод за жестоки санкции!ЕС също се прави, че нищо не е станало и вади някакви резолюции,събирания, но нищо!Ердоган не може повече да губи след като загуби Истанбул, Анкара и други градове!А най-печеливши останаха Русия и Китай, а пророчествата на Св. Козма Етолийски явно ще се случат доста бързо!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 a bee

    1 0 Отговор
    Двата не моат и месец без да се видят . Кво става бее(овца банкявска съм )?(двамата де )
  • 16 Матей

    2 2 Отговор
    Путин не е поканил Ердоган,направо го е привикал,първо да му благодари задето подплаши американците и те по спешност изфирясаха от базите си в С.Сирия,и после да му нареди все пак да се изтегли оттам.Достатъчна беше тази акция да послужи за катализатор на заключителните акорди на сирийската война.А Путин затвърди ролята си на арбитър в района,след като всички видяха какъв клоун е Тръмп.
  • 17 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЕРДОГАН В РУСИЯ -6 ПЪТИ ГОДИШНО ; ПУТИН В ТУРЦИЯ 2 ПЪТИ ГОДИШНО ; ЕРДОГАН В САЩ 3 ПЪТИ ГОДИШНО ; СПЕНС В ТУРЦИЯ ?? ПЪТИ ГОДИШНО-НЕПОКАНЕН А НАВЛЯК !!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Россия

    1 0 Отговор
    Честито на русофобите и НАТО!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Грую

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рьоне Артоа":

    Тръмп го наби и сега отива да поплаче на рамото на Путин!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания