Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 11:01 3 496 2

Джонсън, не те подкрепяме!

  • демократична юнионистка партия-
  • северна ирландия-
  • брекзит-
  • борис джонсън

Северноирландската Демократична юнионистка партия не одобрява предложеното споразумение на британския премиер

Джонсън, не те подкрепяме! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) заяви, че не може да подкрепи предложеното от премиера Борис Джонсън и ЕС споразумение за Брекзит, предаде Ройтерс.

"Не можем да подкрепим това, което се предлага за митниците и условията за даване на съгласие и липсва яснота по ДДС", се казва в изявление на лидерката на ДЮП Арлийн Фостър и парламентарния лидер на партията Найджъл Додс.

"Ще продължим да работим с правителството да постигане на разумна сделка, която работи за Северна Ирландия и защитава икономическата и конституционна цялост на Великобритания", добавиха те.

Подкрепата на ДЮП за Джонсън в британския парламент е от решаващо значение, тъй като някои от съпартийците консерватори на премиера казват, че не приемат позицията му по въпроса за ирландската граница, който е основен проблем в споразумението за Брекзит.

Джонсън няма мнозинство в британския парламент и без подкрепата на ДЮП е малко вероятно споразумението да бъде прието.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 0 Отговор
    Вън от еу, барни ръбъл 😂😂😂😂дано най накрая се разпадне и кралството
  • 2 киро

    1 0 Отговор
    Англичани - СМЕШНИЦИ (м-р БИИНОВЦИ)
Новини по държави: