Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 17:30 2 505 3

Шотландия срещу споразумението с ЕС

  • шотландия-
  • ес-
  • великобритания

Никола Стърджън обяви, че шотландските депутати няма да го подкрепят

Шотландия срещу споразумението с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Шотландската национална партия няма да подкрепи новото споразумение между Великобритания и ЕС. Това обяви шотландският първи министър Никола Стърджън, цитирана от The Telegraph.

Британският премиер Борис Джонсън обяви постигнатото споразумение по-рано днес. Това стана съвместно с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер.

„С това споразумение отношенията с ЕС ще са много по-слаби в някои области. Говоря за стандарт на храните, екологична защита и права на работниците.

Шотландия не подкрепя излизането от ЕС под никаква форма. Нашите депутати няма да го подкрепят“, заяви Стърджън.

Тя отново заяви, че Шотландия трябва да поеме по пътя на независимостта. Шотландците са от най-големите поддръжници на европейското членство на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бах

    16 4 Отговор
    Нека мрат шибаните английски псета.Да разберат че са едно нищо. 300 г. командват света , но това време свърши.И да почнат да връщат ограбеното от колонийте.Кучетата мръсни!
  • 2 Ирина

    6 6 Отговор
    По мили и дружелюбни хора от англичаните няма. Вече 10 г. съм в Англия и не искам да чуя за циганска България.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Циганска България... Да, защото в Лондон не рабоят мургави по супермаркетите за минимални заплати, не спят клошари по складовете им, където изхвърлят негодната храна. Да не говорим, че 2/3 от "преуспелите" българи живеят със съквартиранти, защото не могат да си позволят наем на цяла квартира и опъват кабели в канализацията им, защото дават по 500 лири по-висока заплата. Това за просперитета на гастербайтерите в Англия, го разказвайте на някого, който не ги е виждал в действие. На запад има смисъл да се ходи само на високо клалифицирана длъжност, която не се предлага тук. Иначе във всяко общество на чистачите, продавачите и селските работници им дават най-ниските заплати, за жалост българите масово това работят на запад, но това не им пречи да се надуват.
Новини по държави: