Last news in Fakti

20 Юни, 2012 13:19 3 283 0

Драмата в Тулуза е разрешена, похитителят е ранен - Обновена в 19,17 ч.

  • мохамед мера-
  • тулуза-
  • заложници
Драмата в Тулуза е разрешена, похитителят е ранен - Обновена в 19,17 ч. - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Силите на реда щурмуваха банката в Тулуза и освободиха невредими двамата последни заложници, държани няколко часа от мъж, обявил се за член на "Ал Кайда". Похитителят е бил ранен

Силите на реда извършили щурма, придружен от три взрива, към 14,45 ч по Гринуич. Двамата заложници са живи и здрави, съобщи говорител на банката.

По-рано днес мъжът освободи две от жените, взети за заложнички и полицейски източници съобщиха, че се водят преговори за освобождаването на останалите двама души.

Мъжът взе за заложници тази сутрин четирима души в банка в Тулуза, където през март т. г. младият френски джихадист Мохамед Мера уби седем души.

Похитителят заяви, че действа по религиозни убеждения, а не за пари, съобщи прокурорът Мишел Вале, който пристигна на мястото на инцидента.

Запознат със случая източник уточни, че мъжът страда от "шизофрения" и може да е прекъснал лечението си.

Нова заложническа драма се разигра във френския град Тулуза. Въоръжен мъж, обявил се за последовател на Ал Кайда, беше взел около 11 ч.  четирима души за заложници в местна банка. Похитителят влязъл в банковия клон и започнал да стреля във въздуха.

Според полицията няма данни за пострадали.

Нападателят е поискал да преговаря с елитното полицейско подразделение, което през март уби ислямиста Мохамед Мера.

Районът около банката беше отцепен.

През март ислямистът Мохамед Мера застреля седем души в Тулуза в близкия регион. Той беше убит на 22 март при полицейска акция по неговото залавяне. Банковият офис, в който се разиграва драмата, е на близо 100 метра от блока на Мера.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: