28 Октомври, 2019 18:54 10 643 52

Македонски историк: Исканията на България са неприемливи

  • северна македония-
  • историк-
  • българия

Той иска отговор от македонското правителство

Македонски историк: Исканията на България са неприемливи - 1
Снимка: Shutterstock

Исканията на България са неприемливи за македонците. Това обяви македонският историк Петър Тодоров, цитиран от Нова Македония.

Историкът е част от общата комисия за решаване историческите въпроси между двете страни. Той призова македонското правителство да намери начин за отговори на българските предложения.

„Трябва да има някакъв отговор на тези искания. Те са неприемливи и обидни за етническите македонци. Говоря за въпросите по идентичността и езика. Македонските представители трябва да отговорят на българската позиция“, заяви Тодоров.

Според него политическите лидери в страната са се обединили около обща декларация като отговор на българската, по време на среща с президента Стево Пендаровски. На този етап обаче това е само идея.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    90 5 Отговор
    Вие Искате да крадете,а Българите не дават,та ходи се пери в турска баня!!!:):):)Тръмп

    Коментиран от #31

  • 2 Обективен

    127 7 Отговор
    Предателю, дедите и прадедите ти, които са се считали за Българи, ще се обърнат в гроба, ако знаят какви ги дрънкаш
  • 3 Ю Кортес

    125 5 Отговор
    Щом са неприемливи,да се обърнат към албанският чеп
  • 4 Тръмп

    134 9 Отговор
    Петър Тодоров е чисто Българско име,но този дебил продукт на Сръбския комунизъм е неспасяем и ще види ЕС през крив Макрон!!!:):):)Тръмп
  • 5 мали мали

    48 3 Отговор
    Това не даи се боже да го каже на ердоганя,ще му е последната реплика,и нека се оплаква на кои си иска,топки трябват за тая работа
  • 6 Чъргубиля Мостич

    21 74 Отговор
    Благодарим ви за езика който откраднахме от вас македонци. Ако не бяхме го сторили сега щяхме да се разбираме с турците без преводач.
  • 7 нали

    62 6 Отговор
    Няма да ги пуснем в ЕС...
  • 8 Умберто

    76 2 Отговор
    Македонска крава стъпила на испанска нива и казала:Ке паса!
  • 9 Тоньо македонеца Свети Влас

    59 4 Отговор
    Шое маке се е ла|н@
  • 10 Анонимен

    78 4 Отговор
    Само на съд в Страсбург може да се сложи точка веднъж завинаги, че това е история на България и българите, всичко останало е грешка.
  • 11 Горд Българин

    120 8 Отговор
    ТАКАВА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, НЯМА, НЯМА И ЗА ИМА.
    ТОВА Е ПРОСТО ЕДНО ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, СЪЩО КАТО МИЗИЯ И ТРАКИЯ.
    ДА ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 копи пейст

    32 2 Отговор
    Вечна им слава на героите!

    Да ги помениме и загинатите братя македонци за свободата:

    Поименно са издирени около 500 души от Македония, на които е посочено и месторождението.

    Като родни места на опълченци от Битолско руските писари са записали 30 селища, от които от гр. Битоля са посочени 42 опълченци, а от останалите селища - 31; Велешко - 4 селища, от които от гр. Велес - 25 опълченци и 3 от района; Вранско - 3 селища, от които от гр, Враня - 7 опълченци и 2-ма от района: Гостиварско - един опълченец от с. Еловци; Дебърско - 9 селища, от които от гр. Дебър - 5 опълченци и 8 от района; Джумайско - 4 селища, от които от гр. Джумая - 10 опълченци и 14 от района: Кичевско - 4 селища, от които от Кичево 10 и 3-ма от района; Корчанско - един опълченец от района; Костурско - 2 селища, 2-ма опълченци от района; Крушевско - 2 селища, от които от Крушево - 7 опълченци и един от района; Кумановско - 8 селища, от които от Куманово - 9 опълченци и 7 от района: Леринско - 2 селища, от които от гр. Лерин - 1 опълченец и 1 от района: Охридско - 8 селища . от които 49 опълченци от Охрид, от които 7 от района; Призренско - 6 селища, от които 31 от гр. Призрен и 6 от района; Серско - 3 селища, от гр. Сер - 3 опълченци и 2 от района; Прилепско - 5 селища, от които от гр. Прилеп - 8 и 4 от района: Солунско - 4 селища, от които от гр. Солун 4 и 8 от района: гр. Струга - 3 опълченци; гр Струмица - 2 опълченци: Щипско - 3 селища, от които от гр. Щип 2 опълченци и 3-м
  • 14 Горд Българин

    59 8 Отговор

    До коментар #12 от "Гоце наденицата":

    Ей клоун, ти за нас не мисли. Ние си го местим в другия улук за такива смешници като теб.
    Ти гледай албанците, какъв са ви го натопорчили и скоро ти и другите смешници първи ще бягате към България и ще ревете какви големи българи сте.
    Вие сте едни промити сръбски мозъци, но албанците ще ви оправят и така ви се пада.

    Коментиран от #42

  • 15 Свети Влас Тоньо кухия пумак

    3 25 Отговор

    До коментар #11 от "Горд Българин":

    Я ела във влас.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Горд Българин

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "Свети Влас Тоньо кухия пумак":

    И къде се намира това с.Влас?
  • 17 NSDAP

    60 11 Отговор
    Стига сте дрънкали глупости!Аз за разлика от вас съм завършил история във Бостън и съм специалист в тази област.Днешните македонци са чисти българи!Македонците на Александър Велики са били народ,който днес не съществува,защото са били избити от българите и римляните.Македонската нация е дело на терористите от БКП,които подпомогнати от Сталин и Тито накараха нашите братя българи да станат македонци и колиха българи,така както ЕВРЕИТЕ (нарочно подчертавам думата евреи) не са колики Българи през Отоманското владичество.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Горд Българин

    16 3 Отговор

    До коментар #15 от "Свети Влас Тоньо кухия пумак":

    Аха стана ми ясно. Става въпрос за Свети Влас. И ? За какво да идвам там? Какво общо има Свети Влас с македонците?
  • 19 Горд Българин

    24 4 Отговор

    До коментар #17 от "NSDAP":

    Няма как да не ти сложа един + , тъй като това , което си написал е самата истина.
  • 20 фффф

    8 64 Отговор

    До коментар #17 от "NSDAP":

    Македонците и да са били някога българи, вече не са. Набийте си го в куфалниците и стига сте подклаждали руски интриги. А историята, която "крадат" е точно толкова наша, колкото и тяхна!

    Коментиран от #23

  • 21 NSDAP

    26 24 Отговор
    България е малка само в празните глави на руските еничари.Българите не са нито славяни,нито траки,нито тюрки,нито араби.Българите са древен арийски народ,който създава Троя,Шумер,Персия,Бактрия,Индия и Стара Велика България.Езика на българите е български,който ние сме дали на неграмотните получивеци наречени славяни.Вземете,прочетете какво казват Фехер, Ценов,Рьорих,Де Гол,Митеран,Рамбо,Махаратмаха и хиляди други учени и ще разберете,че не просто не сме славяни,Ами нямаме трябва да се срамуваме,че има славянофилски движения в България.Отидете в Иран,отидете в Северна Индия,отидете в Афганистан и ше видите колко много си приличаме с тамошното арийско население.Направете си ДНК тест(само 90 евро струва) и ше видите още по-ясно,че не сте нито тюрки,нито славяни,нито някаква друга пасмина.Доколкото до голяма част от нашите братя мюсюлмани в България,те са от същото котило като нас и е редно да ги приемаме като такива,въпреки че носят ИСЛЯМСКИ(ПОДЧЕРТАВАМ ИСЛЯМСКИ!!!) ИМЕНА !!!

    Коментиран от #46, #49

  • 22 NSDAP

    46 7 Отговор
    Това че българите мюсюлмани носят имената Хасан,Гьолчен и Мехмет не означава,че те са турци.Египтяните също носят такива имена,но не означава че те са турци,нали?Аз също съм Нурдин,ама съм българин и то генетиката го доказа,не съм си го втълпил и измислил.Като не ми вярвате теглете си един ДНК тест и ше ви стане ясно какви сте.Жена ми дете уж е славянка се оказа чиста тракийка(тоест българка) нищо че се казва Милена и е с руса коса и сини очи.

    Коментиран от #24

  • 23 NSDAP

    13 24 Отговор

    До коментар #20 от "фффф":

    Такива русофили/национални предатели като тебе Христо Ботев и Георги Раковски ги убиваха без да им мигне окото.По-добре да бяхме останали до 1923 година част от Отоманската империя,че поне нямаше да имаме такива продажни свине като вас русофилите,които нон-стоп бълвате лъжи и поробване българите духовно с някакви си славянски братства,турско робство и тем подобни измишльотини.

    Коментиран от #25

  • 24 фффф

    15 23 Отговор

    До коментар #22 от "NSDAP":

    "Българите не са нито славяни,нито траки,нито тюрки,нито араби"

    "Жена ми дете уж е славянка се оказа чиста тракийка(тоест българка)"

    Последно българите траки ли са, траките българи ли са, или всички са шизофреници и чалгари?
    Мине се не мине и изкочи от някъде някой булгар историчар с мания за величие.

    Коментиран от #26

  • 25 фффф

    9 11 Отговор

    До коментар #23 от "NSDAP":

    Русофила в случая си ти шизо, защото ти подклаждаш руските интриги.

    Коментиран от #28

  • 26 NSDAP

    22 4 Отговор

    До коментар #24 от "фффф":

    Исках да кажа,че това,което ние знаем за траките е поредната лъжа,измислена от българофобите.Така наречените траки са всъщност българи,които са били наричани траки от техният завоевател....римляните.Траките на балканите са били избити от римляните,но не и всички траки,защото Аспарух и неговите хора са били тракийци,които се връщат в родните си земи.Римляните са наричали държавата ни Стара и Велика,защото още от както съществува древен Рим,римляните са воювали с нас и никога не са успели да ни завоюват докрай.С моето изказване исках да кажа,че траките=българите са едно и също нещо,но траките/българите на балканите са били избити от римляните,а Аспарух идва тук с други Българи/траки,които не се смесват със славяните,а ги избиват и прогонват,за което знам от един византийски летописец,който пише,че българите се съюзили с готите и заедно воювали срещу славяните,хазарите и византийците.

    Коментиран от #27

  • 27 NSDAP

    15 3 Отговор

    До коментар #26 от "NSDAP":

    Това беше важно да го кажа,защото много българи започват да си фантазират,че Аспарух е измислица,че славяни и траки е едно и също нещо,че Стара Велика България е лъжа и т.н.
  • 28 NSDAP

    17 8 Отговор

    До коментар #25 от "фффф":

    Русофилите никога не сте били българи и никога няма да бъдете българи!Циганите,арменците,турците,та дори евреите бихме приели за българи,но не и славянин или руснак.Вашето място е в Сибир,при вашите братя монголи,които живеят в иглута.Българите са арийски народ,част от ЕС и НАТО и ние винаги ще бъдем с Европа на пук на вашите имперски амбиции за поробване и унищожаване на великият български народ!
  • 29 Арим

    21 1 Отговор
    И за нас са неприемливи родоотстъпниците,но в Северна Македония и България ги има!
  • 30 Този загрижен

    24 2 Отговор
    учен за македонския език дава ли си сметка, че албанският е официален език в Македония, а не българския? Не бива да се подкрепя измислен език който е изчезващ в близкото бъдеще. Що няма позиция на албанските партии по този въпрос?
  • 31 ХУ Ю

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    прави са макетата ово е народ ,цървилостан ко риве
  • 32 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    На Болата приятелите Начи, от западналите Балкани))))
  • 33 Кофти

    7 9 Отговор
    Кухи лейки спорет вас сигурно и марсианците са българи
  • 34 Не говорят македонски

    15 3 Отговор
    Говорят български, значи всичко е ясно! Даже след 50 години в Югославия, не знаят югославски!
  • 35 ГосТ

    13 0 Отговор
    Вижте, докато обръщате внимание на балканските субекти и краварите, България нема да мръдне. Гледайте страни като Франция и Япония ;)

    Коментиран от #36

  • 36 ГосТ

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "ГосТ":

    А пък ония примати анадолците, треа изобщо да ги забравим. Скоро Цариград се се върне в Европа, а манафите от пустинята ще изчезнат ;)
  • 37 ГосТ

    20 1 Отговор
    Вижте, българина трябва да нарита здравата и макетата и сърбите. Тогава може да дойде нек'во уважение. Поне макетата. Безскрупулен шут от ЕС. И като се научат на дълбок поклон, тогава да разговаряме. К'во? Проблем? Ама май е проблем, а плазмодии гробарски 😁😂😄
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Опа

    14 0 Отговор
    Това си заслужаваме! И не са ни виновни македонци те (с български паспорти) а нашите скапани политици и разни други псевдо интилигенти. От тези малоумници трябва да започнем
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ммм

    14 1 Отговор
    браво Нурдине,няма значение как се казваш и в кой бог вярваш,нашата религия е БЪЛГАРИЯ
  • 42 Путарина

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Горд Българин":

    не били албанци, а шиптъри
  • 43 Митьо

    12 0 Отговор
    Гражданите на Западна България ще вляза в ЕС, когато признаят българската си индентичност! Народ ни трябва да даде сериозен отпор на властите, ако решат да приемат тази "държава", в този й вид! Трябва да се прави разлика между Коминтернската политика и руският народ.
  • 44 Змей Горянин

    2 6 Отговор
    Браво македонецо.

    Това заслужаваме.
  • 45 Петър

    12 1 Отговор
    Боже ПРОСТИ ИМ "македонците" не знаят какво говорят!
  • 46 Никой

    1 15 Отговор

    До коментар #21 от "NSDAP":

    Много знаеш бре, след тия 500г едва ли си българин.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Jasno

    0 3 Отговор
    Makedonija e na makedoncite,se drugo se gluposti
  • 49 Бай ганьо

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "NSDAP":

    Брово вие сте създалу и слънцето и небето,с една дума цялата вселена . И сте много прав българите не сте славяни нито траки и тюрки, а смесица на геннен фонд( мелези) от всички народи минали през балканите през последните 1300 години.Жалки комплексари преписващи си цялата история на човечеството и чужди заслуги
  • 50 Анонимен

    2 1 Отговор
    Какъвто и да съм аз съм горд,че съм българин ,а вие макетата ще отидете в Африканския съюз3
  • 51 В е л и к и я

    2 0 Отговор
    И вашето искане да влезнете в ЕС е неприемливо .. ! Бай-бай..!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: