Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 11:34 3 829 37

Руски подводници в мащабно учение

  • русия-
  • подводници-
  • учение

То се провежда в Атлантическия океан

Руски подводници в мащабно учение - 1
Снимка: Shutterstock

Русия започна мащабни учения с подводници в региона на Северния атлантически океан, съобщи The Barents Observer.

В ученията участват около 12 подводници, разположени около полуостров Кола. Руски подводници са били регистрирани още в Норвежко и Баренцово море.

Представители на НАТО следят от близо руските действия. Смята се, че това са най-големите руски маневри с подводници след края на Студената война.

„Има много голяма активност в Северния Атлантик и край Норвегия. С нашите съюзници извършваме мисии за наблюдение по въздух и повърхността на водата“, заяви говорителят на генералния щаб на норвежките въоръжени сили Бриняр Стордал.

Според експерти руските подводници се опитват да стигнат възможно най-далеч в Алтантическия океан, за да покажат, че могат да защитават своите бази.

Руското командване не е дало официална информация за ученията.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олег

    20 11 Отговор
    Тези подаодници да пратят няколко ракети по цели в колониална България която е пълна с американски окупатори довели до просешка тояга народа

    Коментиран от #9

  • 2 Stormtrooper

    9 16 Отговор
    Да видим коя ще потъне по - бързо?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 коло

    5 13 Отговор
    Няма ли потънъла....

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "коло":

    В Атлантика има две потънали атомни подводници. Едната е прешънс другата скорпион. И двете все още са на дъното барабар с екипажите.
  • 6 Само питам

    5 13 Отговор
    После джуджето да не вика :"Они утонули"!
  • 7 Рубладжийче

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "Олег":

    Типичен русофил си Олег, мразиш България и българите, дори повече и от руснаците.
  • 8 горна волта с ракети

    5 9 Отговор
    вече иска да стане горна волта с подводници.
  • 9 Само питам

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    Малко ли плащат от руското посолство да хибридничиш бе путлераст неграмотен?
  • 10 СссереМ

    4 12 Отговор
    Искат да правят компания на курск.

    Коментиран от #13, #14, #17, #18

  • 11 Масонски удар под кръста

    4 14 Отговор
    Пита се не колко подводници ще участват в учението, а колко ще изплуват на повърхността след учението и колко няма да са ударени от "странни подводни мълнии с високо напрежение"??? Пита се колко от подводничарите ще оцелеят при това учение и ще гледаме ли пак сеир с руските подводници???😂😂😂

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 12 Муя

    2 12 Отговор
    Да не ходят толкоеа далеч, че после норвежците вземат много пари за рязане и вадене...

    Коментиран от #22

  • 13 тъпа соросня си

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    френския кинодокументалист Жан-Мишел Каре, навръзва в безупречна логика всичко известно по случая.
    В края на юни 2000 в Москва започва процес за шпионаж срещу американския бизнесмен Едмънд Поуп. Той е бивш служител на флотското разузнаване, но в този бизнес няма бивши. Заснемат го със скрита камера в хотел, докато купува тайните на уникалното торпедо Шквал от създателя му Анатолий Бабкин. Арестът е показен и излъчен в репортаж по телевизията. Сигналът е ясен: с безвластието е свършено, Русия има нов управник: Владимир Путин.
  • 14 тъпа соросня си

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Курск е стоманен исполин от най-модерния клас Антей с дължина 154 метра и височина колкото седеметажна сграда. Капитан I ранг Генадий Лячин и неговите 117 моряци са най-сработеният екипаж на руския флот. През 1999 тъкмо Курск следи действията на натовската армада при операцията срещу Югославия. Държи на прицел самолетоносача Теодор Рузвелт.

    В утрото на последния си ден Курск е на повърхността и следва инструкциите на ракетния крайцер Петър Велики, на който е базиран командващият учението адмирал Попов.

    На 12 август 2000 мътнозелените води североизточно от рибарското селище Териберка са следени от няколко американски спътника. Освен руската ескадра в района се навърта един разузнавателен кораб на НАТО и норвежкият шпионски съд Марията. По релефите на морското дъно се спотайват от сонарите британската атомна подводница Сплендид и две американски: Мемфис и Толедо.
  • 15 много тъпа соросня си

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Масонски удар под кръста":

    Официалната версия за инцидентен взрив на старо торпедо на борда на Курск издиша още преди началото на трагедията. Защото мистериозната драма не започва с внезапен взрив, а още сутринта в 8.12, когато капитанът Лячин иска разрешение от адмирал Попов да се потопи на 18м дълбочина и да прекрати радиовръзката. Изглежда Лячин е забелязал следящите го USS Мемфис и USS Толедо и следва процедурите за секретност. В следващите минути корабите от руската ескадра внезапно се насочват към Курск, което е ясно регистрирано от спътниците. Във въздуха излитат и бомбардировачи с ядрено оръжие на борда, а такава мисия не е предвидена в плана на маневрите. Американците са решени да препятстват пуска на Шквал.
  • 16 много тъпа соросня си

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Масонски удар под кръста":

    Според версията на Жан-Мишел Каре въпросната утрин Мемфис следи Курск от дистанция 5 мили, а Толедо извършва близки маневри около руския исполин, за да препятства изстрелването на торпедото. Руснаците не биха рискували то да порази американската подводница. На това разчитат американците, но в плитките води има много бели петна на радарите и в 11.29 Толедо се сблъсква с Курск. Започва обратното броене на апокалипсиса. Вероятно в този миг хидроакустиците на Мемфис долавят характерното прищракване от зареждането на торпедо Шквал. То е толкова скоростно, че екипажът на Мемфис има броени секунди за реакция. Разбира се, американските съдове едва ли са имали разрешение да влизат в бой, но изглежда нервите на капитана поддават и Мемфис изстрелва торпедо МК-48, което пронизва торпедния отсек на Курск.
  • 17 тъпа соросня си

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Този шокиращ развой на драмата се потвърждава от много убедителна фактология. След първата експлозия, тази от попадението на торпедото, капитанът Лячин не действа като при инцидент, сиреч не изстрелва сигналния буй към повърхността и не пълни баластите с въздух, за да изплува. За целта е достатъчно да натисне аварийно-спасителния бутон. Напротив. Курск дава пълен напред и започва маньовър като при външна атака. В часовете след инцидента край норвежкия бряг се появяват руски противолодъчни самолети.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ото фон Бисмарк

    3 7 Отговор
    Никога не пречете на руснака да тества оръжие и боеприпаси и да прави учения. Това а най-лесния начин Русия да загуби бойна техника, висши военни и водещи учени.

    Коментиран от #24

  • 22 и ти ли си соросня

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Муя":

    Официалната версия за инцидентен взрив на дефектно торпедо на борда е потвърдена от прокуратурата. Когато изваждат останките от подводницата на сух док в Снежногорск, журналистите снимат странна, идеално кръгла пробойна пред командирската рубка. Докато униформени мъже не ги изгонват. Тази форма и калибър на пробойната с огънати навътре ръбове е подписът на американското торпедо МК-48, категоричен е оръжейният експерт Морис Страдлинг.

    Коментиран от #32

  • 23 много тъп си бе галфон

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Много умен русоид":

    Пред Москва и Вашингтон стоят три задачи: да избегнат войната, да намерят правдоподобно обяснение на трагедията и най-страшната: да решат съдбата на 23-мата моряци, които все още са живи в последния, 9-ти отсек на подводницата. Те знаят тайна, която може да взриви света.

    Във Вашингтон разбират сигнала и на 15 август в руската столица на непредвидена визита долита директорът на ЦРУ Джордж Тенет. В тези часове се решава цената на потулването на инцидента и съдбата на все още живите мъченици на Курск.

    Коментиран от #25

  • 24 Бъфало Бил

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ото фон Бисмарк":

    Видяхме как кравари тестват оръжие на български полигон ! Отидоха във вечните ловни полета!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ото фон Бисмарк

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Бъфало Бил":

    Лошарик и ядрената ракета що не си ги спомняш? Виж колко Герои на Русия станаха!

    Коментиран от #27

  • 27 Бъфало Бил

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ото фон Бисмарк":

    Краварин и оръжие - все едно маймуна с автомат. Всеки ден се трепят по между си. Както върви - война не им трябва , сами ще се изтрепят !

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бесен Язовец

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Много умен русоид":

    Прав сте колега, този каскет откакто му взеха ника, още по големи простотии и от преди взе да пише, съвсем неадекватен стана, горкия...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Я русский полюционер

    4 1 Отговор
    Тия още не са разбрали, че подводните им варели са пълни боклуци. Миналата седмица не успяха да изстрелят безаналоговата си ракета от един такъв бидон и хубаво, че нямаше "Курск 2" или "Лошарик 2", че нещо напоследък много грешки и бели правят. Между другото, какво стана с онова пробито корито "Кузя", дето одими цялото Средиземноморие, за да пусне 3 летящи щайги сделани в пРосия да пазят подводната граница на Сирия и после на буксир се прибра да ближе рани? Запушиха ли му пробойните? 🤣
  • 32 професор Зубов

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "и ти ли си соросня":

    Торпедото Мк 48 или Марк 48 оставя още един подпис. То винаги поразява оръжейния отсек . И както знаем попадението при Курск е точно там. Не ми е известно Толедо и Курск да са се сблъскали . Толедо е 5 пъти по малка подводница. Ако е имало щети по нея ,те са били от много мощния втори взрив на Курск. Но май поражения/незначителни / е понесла само подводницата Мемфис , а Толедо е успяла да се отдалеи на по безопасно разстояние.
  • 33 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ЗА РУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ И "ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ" КОРАБИ ДО АНТАРКТИКА И ПОД НЕЯ !?!?!?

    Коментиран от #34

  • 34 Всичко руско е скрап

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "ПЕНКО":

    Защото там царува Seawolf-class submarine ,а всичко руско е скрап
  • 35 ГОСТ

    4 2 Отговор
    Като гледам каскетнята как се е активизирала...???? Мале...мале.......
    На никой не му пука за нас,още повече пък на руснаците......Мразят ни ,пък някои тук се пънат ,едва ли не да им целуват задниците и кисело пърдят,когато някой им вади кирливите ризи...........Дори президента Путин,в едно свое интервю спомена,че българите сме народ,достоен за презрение.........Вие си правете изводите....

    Колкото до ,,Курск,, блядовете сами са си виновни,щото качиха дефектно торпедо на борда,никой не им е крив,погуби ги тяхната пословична немарливост........По същата причина,допуснаха и аварията в Чернобил.....Щото са мърлячи........
  • 36 Краварчета

    1 2 Отговор
    спете спокойно,това е само учение
  • 37 3436

    0 0 Отговор
    ЪХЪЪЪ, САМО ЗАЩО ЩЕ ПОКАЗВАТ НЕЩО КОЕТО В НАТОТО ДОБРЕ ЗНАЯТ... ПРЪЦ ПРЪЦ ЧА ЧА ЧА... ОТБЛИЗО СЛЕДЕЛИ... ОТ 28см ИЛИ ПО ВЕЧКО... МОСКВА НА СЪЛЗИ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА - ИЗПОНАСРАХТЕ СЕ, ИЗБИХТЕ ХОРА ПО ЗЕМЯТА ЗА ПЕТРОЛЕЦ, ЗА ДА НЕ ОТСЛАБНАТ АМЕРИГОС ДУПЕНЦАТА .... АЙДЕ НОРВЕЖЧЕТАТА, СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА НА ВАШИТЕ ПАРТНЬОРИ, ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ВИ ВИДИМ. СЛУГУВАЙТЕ САКЪН ДА НЕ УМРЕ НЕКОЕ АМЕРИКАНЧЕ ВМЕСТО ВАС, ЧЕ ЩЕ ВИ СПРАТ ГАЗА....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания