24 Юни, 2012 18:31 891 2

Ислямист спечели президентските избори в Египет

  • египет-
  • президент
Ислямист спечели президентските избори в Египет - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Кандидатът на движението "Мюсюлмански братя" Мохамед Морси е победителят в президентските избори в Египет, обяви председателят на Централната избирателна комисия Фарук Солтан.

Морси е събрал 13 милиона гласа срещу 12 за неговия съперник Ахмад Шафик, бивш премиер на сваления президент Хосни Мубарак, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Хиляди поддръжници на движението празнуват на площад "Тахрир" в Кайро, съобщават световните агенции. По улиците на египетската столица има засилено полицейско присъствие, тъй като властите се опасяват от сблъсъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Кондарев

    0 0 Отговор
    АРАБСКА ПРОЛЕТ това е ислямизам в действие!!!Бурки и роби до петите за жените!!!Отявлен ,граничещ с шизофрения ислям за мъжете!!!Упреквам Хитлер за грешката на хилядолетието,която направи и тръгна на изток вместо на югоизток ,където е петрола ,който сега владеят тези племена арабски с психика и поведение на средновековни феодали със схоластичните си ислямизми!!!
  • 2 бг

    0 0 Отговор
    Егати настъплението на ислямистите по света. Дано се сбият някъде, че да намалеят малко...