Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 23:02 1 867 7

200 евро глоба в Гърция за спиране в бус лента

  • гърция-
  • глоба-
  • автобус

Масово се поставят камери по трасето на градския транспорт

200 евро глоба в Гърция за спиране в бус лента - 1
Снимка: Shutterstock

Пътната полиция в Гърция въвежда глоба от 200 евро за шофьорите на леки автомобили и таксита при спиране и паркиране в бус лента, съобщи БНР.

Закъснение в разписанието на градските автобуси, както и пострадали пътници при слизане и качване принуди пътна полиция да наложи пълно спазване на забраната за спиране и паркиране на лентата за автобуси.

Масово се поставят камери по трасето на градския транспорт, като глобата за нарушение е 200 евро.

По трасето на автобусите на градския транспорт са монтирани съответните пътни знаци, които забраняват спиране, престой и паркиране на други превозни средства.

Самите шофьори в градския транспорт поискаха помощ от пътна полиция и съобщават за риск от катастрофи, създаден от паркирани коли дори на спирки.

Пътна полиция санкционира масово и за нарушения при паркиране и спиране на места за инвалиди, както и на пешеходни пътеки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valio

    3 0 Отговор
    А тука кога??????
  • 2 гост

    8 1 Отговор
    Ами доста често карам из Атина и мога да кажа че организацията на транспорта е на много по-високо ниво от тази в София. Регулиращите движението полицаи са си на мястото в пиковите часове и си вършат работата, а не си бъркат в носовете и да се чудят как да изрекетират някой водач.А Атина си е три пъти по-голяма от София , но се чувствам много по-спокоен и сигурен , отколкото като водач по Софииските улици..единствено проблем са тия с ''папакита''-та, ама като метнеш двама трима през капаците и другите сами се научават да те пазят( това на майтап ) ...просто не правете резки маневри и винаги подавайте светлинен сигнал за престрояване и няма да имате проблеми, гърците веднага ще те пуснат, не са цървули като нашите столичани в повече...

    Коментиран от #3

  • 3 очевидец

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Човече, аз също живея в Атина и не мисля, че шофьорите спазват каквито и да било правила по пътното платно , а и извън него... Редовно си преминават на червена светлина,дежурно отнемат предимството на пешеходеца,паркират си на тротоари,пешеходни пътеки,на платното за движение , пред входове/изходи на сгради и гаражи, спират за престой на еднопосочни улици по 5-10 мин и създават колона от задръствания, когато паркират редовно чукват бронята на друга кола . Също когато завали дъжд създават предпоставки за птп заради невъзможността си да шофират на мокър път движейки се твърде бавно. За бакшишите няма да коментирам,че ще ми свърши мастилото

    Коментиран от #6

  • 4 шофьор

    1 0 Отговор
    Така се прави Нарушителите да си плащат Гяволъците
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Тоя закон е приет от 2011 та година
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "очевидец":

    Е, аз пък не живея в Атина ,малко по-на запад съм ...но когато ходя до Атина обикновенно пристигам сутрин в пиковите часове и досега не съм имал проблем да стигна до центъра или до Глифада...а в сравнение с гърците там където живея , атиняните са на светлинни години напред като шофьори..ела да покараш сред ипиротес и ще ме разбереш веднага за какво иде реч..но щом казваш, значи е така.За мен обикновенно проблем, и то голям е паркирането...
  • 7 Като домакин

    0 0 Отговор
    Значи, това ако се въведе във Варна, за ден ще се изплати булеварда. А ако глобяват и спиращите по автобусни спирки, за седмица ще се изплатят двадесетте милиарда дет ги изтегли Бойко ...
Новини по държави: