Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 15:10 3 770 16

Обединеното кралство ще се разпадне, смятат половината британци

  • обединено кралство-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • разпадне

Разделение на Острова

Обединеното кралство ще се разпадне, смятат половината британци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обединеното кралство може да не съществува в настоящата си форма до едно десетилетие, смятат половината от британците, сочи проучване, цитирано от "Ройтерс".

Вотът, който подкрепи британското напускане на ЕС с 52 на 48% през 2016 г., напрегна връзките, които държат Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия в Обединеното кралство: Шотландия и Северна Ирландия гласуваха за оставане, а Англия и Уелс за развод с Брюксел.

И докато Лондон се движи към поредния краен срок за Брекзит – 31 януари, има все по-големи искания за референдум за независимост в Шотландия и за вот в Северна Ирландия за обединяване с Ирландия. Шотландците отхвърлиха независимостта с 55 на 45% през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факти

    19 3 Отговор
    Шотландия трябва да напусне Великобритания.Те като държава ще бъде много добре в ес от колкото в UK.Англия е окупатор.Шотландия в ес държава под 6 милиона ще получи дестки миляди евро евро фондове.Да всеки обича уискито им.И за туризъм е добра дестинация

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Тръмп е русофил

    15 16 Отговор
    Великобритания ще се разпадне, САЩ и НАТО също, слава на Руската федерация!

    Коментиран от #5

  • 3 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ "ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО" !?!?!? ДЕЙ КАНАДА -ДЕЙ АУСТРАЛИАН - НЮ ЗЕЛАНДЪРА И ПРОЧИЕ ПЪЛНО С РЕЛИГИОЗНИ МАЛОУМНЯЦИ -ЗА ДА СИ ИСКАТ МОНАРХИЯ !?!?!? " О, МОЙ БОЖЕ - ПРАВИЙ БОЖЕ...НЕ ТИЩО СИ В...." !!!!!!!!!!--- НЯМА ДА ВЪЗСТАНЕ РОБЪТ -КУПИЛИ СА МУ ГЛАВАТА !!!!!!!!!!!!
  • 4 Xa xa xa

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Уискито им е пълен ташак както и всичко друго в юкей....петрола ще ги спаси тва е
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бачо Киро

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Че що да остане Шотландия в ЕС? В ЕС е Великобритания. Като се разпаднат, да подадат молба, да си и изчакат и тн. Каталуния като иска да се отдели как хем не им дават референдум, хем не трябвало да бъдат в ЕС. В тоя ЕС има не две скорости и стандарти, ми по 100...
  • 7 Знам знам🙄

    7 3 Отговор
    А чул та господ. Белки по светът народа се усети че с високомерие расизъм и шовинизъм няма да стигнем доникъде. Тяхното разпадане дано послужи за урок и на други англосаксонци.
  • 8 Гост

    6 3 Отговор
    А добро утро! Прозреха на къде ги тласна Найджъл Фарадж.
  • 9 дявола

    2 1 Отговор
    То половината се е разпаднало вече сега се чака другата половина
  • 10 Изидорус Б

    4 4 Отговор
    Чета надолу поредна доза злобни български коментари , половината поне от които са малоумни. Проблемът с тези коментари е, че са писани от полуграмотни хора, които само си мислят, че разбират какво наистина се случва във Великобритания.

    Както се очертава, средният български бачкатор мрази дълбоко англичаните, вероятно е бил в UK и са се държали с него като трета ръка човек. Ако погледнем отвъд тази субективна българо-бачкаторска картина, ще видим друга реалност.
    Великобритания вече отдавна не е тази страховита империя от 17-ти, 18-ти и 19-ти век. Тя вече дори не е империя. Всяка от държавите, образуващи ВБР може да реши да остане или не в съюза.
    А ако решат да се отделят, никой няма да изпрати войска срещу тях.
    Това НЕ Е Кремълска олигархична Русия, която си е жива империя в чист вид.
  • 11 Изидорус Б

    2 4 Отговор
    Тука казват "Шотландия" да напусне UK. Ами хубаво - нека напусне.
    Ама да видим какво ще прави след това.

    Шотландия съвсем не е богатата Каталуния, земята й е бедна и неплодородна, няма природни богатства, шотландския футбол е посредствен, народът е мързелив и агресивен. Едно шотландско уиски съвсем не може да напълни хазната, а освен това е по-лошо от ирландското уиски, поне според мен.
    А като напусне UK Шотландия губи огромните икономически връзки на Англия и ще си остане една забравена от Бога северна страна.

    Тука някой казва за петрола (вероятно в Северно море).
    Петролът е с умиращи функции. Активистите срещу глобалното затопляне направиха така, че светът да използува все по-малко петрол с тенденция да го спре съвсем. Май само Путин не го е разбрал това. Та ... какво е петролното бъдеще на Шотландия?

    Коментиран от #14, #15

  • 12 7727

    0 1 Отговор
    ДАВАЙ ГОСПОЖО ! ДОКАТО ИМАШ ОЩЕ НЕЩО ОСТАНАЛО В ГЛАВИТЕ НА ПОЛОВИНАТА ТИ ПОДАНИЦИ... ДАВАЙ !!! ИЛИ ПО-ДОБРЕ ОТВОРЕТЕ ЕДНА ВОЙНА - ИМАТЕ ДОСТА ОПИТ - БЕНЕЛЮКСА НЕ ЩЕ ОТГОВОРИ С ТАКАВА - НЕ ИМ ТРБЯВАТ МИЛИАРДИТЕ ДЕТО ЩЕ ЗАГУБЯТ... ЩЕ СИ ВЗЕМАТ, НАЛИ ГИ СНАБДЯВАМЕ РЕДОВНО...
  • 13 Пълно е с хора от всички краища

    3 0 Отговор
    На света което е хубаво има градове които са изцяло емигрантски. И това което е лошото за англичаните е че емигрантите им движат икономиката работят много и вършат черната работа която те не искат да вършат. А нека изгонят след брекзит емигрантите и да видим колко време ще мине преди да стане криза.
  • 14 Шотландия е като България

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Изидорус Б":

    На голф г*з чифте вибратори.
  • 15 Ти Путин не му дръж сметка

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Изидорус Б":

    Любител на краварите. Прекалено си незначителен. Как света е спрял да използва петрол това че на илон наркомана боклуците се движат с батерии дюрасел като зайче то от рекламата както и други бангии не означава че цял свят спира от днеска да кара коли на бензин и дизел.
  • 16 София

    1 0 Отговор
    бе да се разпадат колкото си искат, мързели
Новини по държави: