Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 21:10 4 461 11

Медици от ЕС масово напускат британските болници

  • брекзит-
  • великобритания-
  • медици-
  • лекари-
  • ес-
  • напуснали

Броят на медицинските сестри от ЕС е намалял с 87 процента

Медици от ЕС масово напускат британските болници - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското здравеопазване след референдума за Брекзит, огромна част от които са медицински сестри. Новите данни са публикувани днес в „Обзървър“от Либералдемократическата партия.

Данните, получени по закона за свобода на информацията, показват, че 11 600 европейци са напуснали системата на британското здравеопазване. Най-сериозно са засегнати болниците в Северозападен Лондон и университетските болници в Оксфорд и Бристол.

Броят на медицинските сестри от ЕС е намалял с 87 процента - от 6382 през 2016-2017 година до 805 през 2017-2018 година. От изнесената информация става ясно, че сред болниците, изразили загриженост от напускането на европейците са и тези в избирателния район на премиера Борис Джонсън, предаде БНР.

Лусиана Бърджър от Либералдемократическата партия е цитирана да казва, че тези данни показват каква голяма заплаха представлява Брекзит за националното здравеопазване, дори в „задния двор на Борис Джонсън“, както се изразява, където европейският персонал е загрижен за бъдещето си.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4444

    47 3 Отговор
    Да се махат тези британци, на никого не са притрябвали. ЕС може и без тях. Да им направят визи и да не стъпват в Европа.
  • 2 ГосТ

    40 1 Отговор
    Аха,медицинските сестри, после лекарите и учените. Макрон им каза - "добре дошли в ЕС"
  • 3 некой си

    13 13 Отговор
    Абе само не мога да разбера какво се опитват да ни внушат с такива статии. Все пак да не забрвяме,че говорим за една колониална сила чиято истинска управляваща върхушка е изградена от едни зидаро кофражисти дето не правят проекти за петилетки а за столетки. А тук че навсякъде се тръби една скапана пропаганда не прави чест на тези кокошки имитатори дето са се упражнявали на колониализъм с обонготата. Серсеми, и докато чакат разпада на островитяните да не земат Еурохора да се разпадне. Не разбират,че островитяните си дюздисват своите сметки и затуй са тез въртележки, просто едните печелят време и си въртят врътки без да плащат за обяда, а тез дето се пишат ханджии накрая като връчат бележката за обяда вече ще е късно.

    Коментиран от #9

  • 4 Главния лекар

    26 3 Отговор
    Споко, ще докараме мед сестри от Бангладеш и Намибия
  • 5 Лора, внимавай...!!!!

    20 0 Отговор
    Дано мойта лекарка, се завърне и тя, че е супер специалист...!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реално

    17 0 Отговор
    Ако медиците от Европа напуснат острова , здравеопазването ще се поеме от шамани , врачки , ходжи и т.н., които са в изобилие .
  • 8 Идея

    7 0 Отговор
    Да призоват мерелин магьосника да се появи за да ги лекува с магиите си.
  • 9 Истината

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "некой си":

    На червен бардюр като теб нищо не може да се внуши. Програмиран си да обичаш комунизма и Русия и нищо освен тях няма значение за теб.

    Коментиран от #11

  • 10 Ханко брат

    1 1 Отговор
    причината за напускане на хиляди работници е ниското заплащане а не Брекзит
  • 11 некой си

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Абе нещо винаги ми е било интересно,че ако изкажеш нещо дето некой не му се нрави ставаш или копейкаджия или грантаджия в зависимост от случая. Приятелю аз не съм нито от едните нито от другите,а за някого хептен не съм но ме касае защото всичките измекяри за които спорите са на нашта планета и чрез пропаганда тровят нашия живот. Иначе право да ти кажа през балалайката ми е за всички империалисти,глобалисти, комунисти и тем подобни глисти. Всички са единндол дренки "ДОЯЧИ".
Новини по държави: