Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 10:23 1 892 6

Тръмп отлага митата за автомобили от ЕС

  • ес-
  • мита-
  • сащ-
  • доналд тръмп

През пролетта и лятото на миналата година Вашингтон и Брюксел въведоха взаимни мита за редица категории стоки

Тръмп отлага митата за автомобили от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да отложи въвеждането на мита върху автомобили от Евросъюза с половин година. Това съобщи в. "Политико", позовавайки се на свои източници от Белия дом, съобщи Ройтерс.

Изданието припомня, че според започната процедура за обсъждане на възможностите дали да бъдат наложени мита върху вноса на автомобили от ЕС, президентът е длъжен до 14 ноември да обяви дали те ще се прилагат или ще бъдат отложени. Според всекидневника Тръмп ще отложи въвеждането на митата с шест месеца.

През май държавният глава на САЩ обяви, че министерството на търговията е установило, че вносът на американски автомобили и резервни части от ЕС е заплаха за националната сигурност на САЩ. По този повод президентът възложи на постоянния търговски представител на страната Робърт Лайтхайзър да преговаря по търговското споразумение с Брюксел и да му докладва за резултатите след 180 дни. Този срок изтича в сряда.

Преговорите с ЕС засега не са довели до резултати най-вече заради отказа на евросъюза да обсъжда вноса на американска селскостопанска продукция.

Информираните източници от администрацията на САЩ уточняват, че решението да се отложи въвеждането на митата няма постоянен характер, уточнява "Политико". Белият дом отказа да коментира тази информация.

Тръмп отлага митата за автомобили от ЕС

В началото на август Тръмп заяви, че САЩ продължават да обмислят възможността за въвеждане на мита за европейските вносни автомобили и че този въпрос не е отпаднал от дневния ред на преговорите между САЩ и ЕС.

През пролетта и лятото на миналата година Вашингтон и Брюксел въведоха взаимни мита за редица категории стоки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    3 1 Отговор
    Отлага налага отлага, санкций манкций, цирк

    Коментиран от #6

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    2 0 Отговор
    Ще отлага , къде ще ходи. Това най говорещия президент на САЩ. Всеки ден се изщепва , на другия се извинява или отказва .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    тръмп за пореден път доказва че хал хабер си няма от това което прави.налагаше санкции на китаи и ес ,а после се оказа че тва няма да направи америка велика и сега ги отменя.всичките му политики са такива.преди това тоя номер го прави на мексико и на канада.уж щеше мексиканците да платят стената ,а се оказа че ако им наложи мита митата ги плаща американския данакоплатец!сега помпа дълга на сащ с по трилион на година за да потдържа икономическото състояние на страната.само че няма безплатен обяд и в един момент ще се наложи да се намаля дълга ,което значи сериозно орязване на държавните разходи и последваща сериозна рецесия.
  • 5 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор
    От такива ходове ЕС само печели. Следва нова вълна на заливане на пазара на САЩ с европейски коли.
  • 6 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Тоя е най-успешния имитатор на работещ човек който съм виждал - сам създава проблем и после сам си го решава. А основния проблем е самия той...