13 Ноември, 2019 07:49 3 532 13

Гигантска глоба за Унгария за лошо управление на пари от еврофондове

  • еврофонд-
  • унгария-
  • ес-
  • виктор орбан

Наказанието може да лиши Будапеща от над 1,65 милиарда долара финансиране

Гигантска глоба за Унгария за лошо управление на пари от еврофондове - 1
Снимка: Shutterstock

Унгария прие глоба за лошо управление на средствата, получавани от ЕС, която може да я лиши от над 500 милиарда форинта (1,65 милиарда долара) финансиране, предаде Ройтерс.

Подробности за глобата са изложени в документ, подготвен от екипа на еврокомисаря за европейската политика на съседство и разширяване за вчерашното заседание на комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.

Документът е публикуван на сайта на комисията след заседанието. В него се посочва, че Унгария се е съгласила на 10-процентно орязване на финансирането от европейските фондове заради лошо управление на средствата през текущия бюджетен период 2014-2020 година.

Глобата е на стойност над 500 милиарда форинта, което е около 2 процента от брутния вътрешен продукт на Унгария, ако се изплати за една година.

Десният премиер на Унгария Виктор Орбан неколкократно влезе в остри спорове с европейските институции и други страни членки по темата за нарушаване на върховенството на закона и използването на европейските фондове от Будапеща.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров

    29 9 Отговор
    ЦК на ЕС -или моркова или тоягата.За послушните морковче и "добре управлявани фондове" без проверки от ОЛАФ и тем подобни / и ние сме там "добре ги управляваме фондовете"/, а за непослушните тоягата както с Унгария мдаа !
  • 2 С други думи

    30 8 Отговор
    Наказателна акция. Не може да се дърпаш. Как така ще претендираш за суверенитет? И имаш собствено мнение? И си против мигрантите? И ще се репчиш на Сорос? И ще противоречиш на Меркел?
  • 3 Malian

    34 6 Отговор
    Интересно каква трябва да бъде глобата за България? Тук се крадат 80% от парите и с останалите се имитира дейност. Показателни са всички ремонти в София.

    Коментиран от #5

  • 4 некойси

    22 5 Отговор
    Щото ние сме пример за усвояване :)
    Понеже Бойко е техен човек не го закачат.
  • 5 gggw

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Malian":

    тука сме послушни.. плюем по русия, гоним шпиони.. плащаме милиони за самолети, за трамваи... няма проблеми за нас, нищо че с тях "разказват приказки за старата костенурка" .. унгария е непослушна и си прави сама трамваите - лоша работа - няма пари за немските и американските пенсионери - глоби
  • 6 Коментар📝

    20 4 Отговор
    Всичките КЪЩИ ЗА ГОСТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЗЕТИ ВСИЧКИТЕ СА НЕЗАКОННО .
  • 7 onq s konq

    9 10 Отговор
    Не че и на България не се е случвало да й режат Еврофондовете,но Нашето в сравнение с това на Унгария е Капка в море.А това е така,защото бат Бойко ЗНАЕ КОГО И КАК да "гушка"/Меркел,Мустафа/,както и Кои мъже да тупа по рамото/Юнкер например/.А тъпите Русофили които глуповато се надсмиват че Борисов не владеел чужди Езици е крайно време да разберат,че НИКАКВИ ПРИКАЗКИ не могат да се мерят ПО ЕФЕКТИВНОСТ с ФИЗИЧЕСКИЯ КОНТАКТ- точно което Борисов ПРАКТИКУВА.И подчертавам:НЕ че няма цяла Орда от преводачи - на Борисов ПРОСТО НЕ МУ ТРЯБВАТ!Освен това за Разлика от Орбан не кани Путин на гости,а отива в Америка да си приказва ПО СЪЩЕСТВО с Тръмп и Помпео.
  • 8 Пешо

    20 4 Отговор
    Ведньж завинаги целият свят трябва да разбере едно-лицемерните приказки за демокрация,общ европейски дом,хуманизьм,европейски ценности и т.н...са само приказки за бальците-а реалито е едно---и се нарича интерес и пари...
  • 9 Наказание

    12 5 Отговор
    Който не слушка - в ъгъла! Така и в опърничавата "Младост" софийска, гласуваща за пореден път протестно, неподдаваща се на лъжи, внушения и дрънчащи пранги, избрала си неправилен кмет, броени дни след изборите вече НЕ се вози не на предишните си хубави автобуси, а им върнаха раздрънканите бракувани возила, извадени от някое музейно депо. Ама хак им е! Следващия път да гласуват правилно!
  • 10 БСП

    9 5 Отговор
    Кво излезе, че Орбан краде повече от Бойко.
  • 11 9689

    3 2 Отговор
    Ние сме бетер.,..
  • 12 Гост

    1 0 Отговор
    От Унгария идат и идеи за схеми с побългарен характер от консултанти с унгарски генезис, използвайки порочни модели чрез заобикаляне на правилата.
  • 13 възмутен

    2 1 Отговор
    Ду.......а Тиквун няма да бъде проверяван. При нас всичко е "ОК", но непослушния Орбан ще бъде проверяван и санкциониран. СКАПАН ЕС. НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ и там се джавкат като тук, кой да натделее ЕНП менепе и всимчко за сметка на хората , а те са ОК със тлъстите заплати.
Новини по държави: