Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 18:00 910 6

Лидерите в ЕС с декларация за кохезионната политика

  • ес-
  • декларация-
  • лидери

В документа се изтъква, че тя трябва да продължи да се базира на целите, както са посочени в Договора за функционирането на ЕС

Лидерите в ЕС с декларация за кохезионната политика - 1
Снимка: Shutterstock

„Кохезионната политика представлява ключов инструмент за инвестиции на ЕС. Тя подпомага реалното сближаване на регионите и държавите членки в Общността, както и функционирането на вътрешния пазар, увеличаването на растежа, конкурентоспособността, създава заетост, улеснява преминаването към нисковъглеродна икономика“.

Това записаха в декларация българският премиер Бойко Борисов и още 16 лидери на държавите от групата „Приятели на кохезията“, чиято Среща на високо равнище се проведе днес в Прага, съобщи NOVA ТВ.

В документа се изтъква, че Кохезионната политика трябва да продължи да се базира на целите, както са посочени в Договора за функционирането на ЕС, като в същото време тя е важно средство за справяне с новите предизвикателства - включително климатичните промени, индустриалната трансформация и демографските въпроси.

Поради това е от жизнено важно значение да се запази нивото на финансиране на Кохезионната политика до размерите от Многогодишната финансова рамка (МФР) 2014-2020 г. в реално изражение, се акцентира в Декларацията от Прага. Според лидерите на 17-те държави от ЕС, които я подписаха, значителните съкращения в бюджета, включени в предложението за МФР 2021-2027 г., крият риск да се попречи на изпълнението на важните за ЕС цели.

В този контекст се подчертава, че гъвкавостта във фазите на програмиране и прилагане е предпоставка за гарантиране на гладкото, ефективно и ефикасно протичане на Кохезионната политика. В документа се посочва също, че трябва да се осигуряват едновременно благоприятна среда за бенефициентите и адекватна степен на гъвкавост, за да могат регионите и държавите членки да изпълнят своите приоритети. Така те ще могат и да отговорят на нуждите си от инвестиции като се отчитат различните им икономически условия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На 99% от коментиращите тук

    5 2 Отговор
    Изобщо не им е ясно за какво иде реч в "новината"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лиса

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Първо Мечо би трябвало да се потрудиш над правописа и чак тогава да се надхвърлиш да бистриш политика. Изумявам се как си успял в един коментар да допуснеш толкова правописни грешки. Това си е направо рекорд.
  • 5 Мария Атанасова ПЛЯС ПЛЯС

    2 0 Отговор
    Цялата държавно-мутренска машина се впрегна да изфабрикува ПОБЕДАта, и сега да секне меда... Г'за в тавана ще си ударят чакащите хранилката, ама парата ще хванат. Пак ще строим пътища за никъде по програма ЛОТ1 за 2.487км, паркове в градове без вода от деситилетия, спортни зали (арени!!)във Вършец и Дряново, обхода на Ямбол, виадукта на Кочериново, ВИКто на Кнежа, НКЖИто ремонт за милиарди към Сливница, Вакарел и други хиляди знайни и незнайни. Плащай Европа, плащай, едни раци/пиявици са ти се метнали на гърба и смучат ли смучат. И после - защо си тръгва Британия!? А какво - да налива милиони за ромското включване ли?
  • 6 Сарматиан

    2 0 Отговор
    Приятели на кражбите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания