Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 10:12 2 447 3

Гърция се страхува от джихадисти

  • гърция-
  • турция-
  • джихадисти

Атина се опасява от нови депортации на ислямисти от Турция

Гърция се страхува от джихадисти - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцките власти се опасяват, че Турция може да пристъпи към нови опити да депортира джихадисти през гръцка територия, съобщава "Катимерини".

По-конкретно Гърция се безпокои от предстоящото прилагане на решението за депортиране на девет германци, заподозрени за връзки с "Ислямска държава", което е възможно да стане през гръцка територия.

Има риск, ако Германия отнеме гражданството на заподозрените джихадисти, те да се окажат блокирани на гръцка територия. Опасенията на гръцките власти се засилиха, след като в понеделник Турция се опита да експулсира йорданец с американско гражданство през граничния пункт Пазаркуле (Кастаниес) в окръг Одрин.

Гърция обаче отказа да го приеме и в момента предполагаемият джихадист се намира в буферната зона между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    5 4 Отговор
    От думи кой не разбира ще му вкараш в двора кучетата терористи ПКК който ЕС подкрепя,да видят как е реалноста.

    Коментиран от #3

  • 2 Бачо Киро

    2 5 Отговор
    Ами да ги мятат през границата с катапулт обратно в Турция. Ако им ударат няколко камъка в главата преди полета даже няма и да се разбере...
  • 3 777

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "koпа":

    Бойците на ПКК всеки ще ги приеме ако се наложи, бъди сигурен.Тук става дума за джихадисти...или пилешкия ти мозък не прави разлика...а??????? Откъде ви намират такива скъсаняци, бе
Новини по държави: