Last news in Fakti

28 Юни, 2012 21:47 1 122 0

Гърция обещава да ускори приватизациите

  • гърция-
  • реформи

 

Гръцкият премиер Андонис Самарас пое ангажимент да ускори реформите, за които настояват кредиторите на неговата страна, като се даде приоритет на приватизациите, предаде АФП.

"Ще ускоря прилагането на програмата, като поставя ударението върху приватизациите", обещава Самарас в писмо, връчено днес на неговите колеги, събрани в Брюксел за заседание на Европейския съвет, от президента Каролос Папуляс, който замества премиера, възстановяващ се сред операция на око.

В замяна на това Андонис Самарас иска "редица промени" в програмата, за да се държи под контрол безпрецедентната безработица в Гърция и да се овладее опустошителната рецесия, продължаваща вече 5 поредни години.

"Тези промени ще бъдат необходими също така, за да се постигнат целите на програмата", подчертава премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: