Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 17:30 1 796 5

Пхенян: Няма да обсъждаме ядрени въпроси

  • северна корея-
  • южна корея-
  • сащ-
  • оон

Северна Корея и преди е наричала критиките на ООН "продукт на враждебната политика на САЩ"

Пхенян: Няма да обсъждаме ядрени въпроси - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея заяви, че няма да обсъжда ядрени въпроси, когато разговорите със САЩ бъдат подновени, докато в дневния им ред не влезе прекратяването на "враждебната американска политика", съобщиха държавни медии в Пхенян, цитирани от Ройтерс.

В декларация на севернокорейското външно министерство, разпространена от официалната агенция КЦТА, се казва, че приемането неотдавна от ООН на резолюция, критикуваща Пхенян за правата на човека, е инспирирана от САЩ "политическа провокация".

Северна Корея и преди е наричала критиките на ООН "продукт на враждебната политика на САЩ".
Японският министър на отбраната Таро Коно каза на колегите си от САЩ и Южна Корея, че никой на може да храни оптимизъм за Северна Корея". Той отправи това предупреждение малко след като Вашингтон и Сеул обявиха намерението си да отложат предстоящото си военно учение, в опит да преодолеят задънената улица в мирния процес.

Коно припомни, че само през тази година Северна Корея е изстреляла над 20 ракети, включително нови типове балистични ракети. Той говори при откриването на срещата на външните министри на трите страни - САЩ, Япония и Южна Корея, в тайландската столица Банкок. Преди това там се състоя среща на министрите на отбраната от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

За тези две срещи в Банкок е и шефът на Пентагона Марк Еспър. Коментирайки съвместното решение на Вашингтон и Сеул за отлагане на съвместното военно учение, насрочено за края на този месец, той каза: "Не разглеждам това като отстъпка, виждам в него добронамерено усилие за постигане на мир".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    0 7 Отговор
    Донка, накажи ги!

    Коментиран от #3

  • 2 "Синалоа мениджмънт" ООД

    2 1 Отговор
    През питона ми е за макака.
  • 3 Аха

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоганя":

    Тоз Кимчо ич не си поплюва. Още няколко такива кат Кимчо и краварника ,че се види в ужас.
    Това да не са му европейските джендъри на тръмпчо?
  • 4 Иван

    2 0 Отговор
    Иэраел да даде пример на Северна Корея.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: