Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 15:21 2 567 24

Биткойнът тръгна надолу

  • биткойн-
  • виртуална валута

Виртуалната валута поевтиня до шестмесечен минимум под 7000 долара

Биткойнът тръгна надолу - 1
Снимка: Shutterstock

Биткойнът достигна минимална стойност за последните шест месеца, след като китайската централна банка предприе нови мерки срещу криптовалутата, предупреждавайки за рисковете от емитиране и търговия с дигитални монети, предаде Ройтерс.

Биткойнът се обезцени с 9 на сто до 6929 долара или най-ниско равнище от май тази година. След това се възстанови до 7134 долара, отчитайки спад от 6 на сто.

Шанхайският клон на китайската централна банка обяви, че ще се бори със засилването на нелегалната дейност около виртуалните валути и предупреди инвеститорите да не бъркат криптовалутите с блоковата верига - т. нар. блокчейн технология.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    3 13 Отговор
    Купувам

    Коментиран от #12

  • 2 чейнч

    14 1 Отговор
    БитКОЕНа може да си тръгва на където си иска !
  • 3 сектант

    12 1 Отговор
    хората теглят за коледа да купят подаръци
  • 4 Ррби

    12 3 Отговор
    Той почна от 100$ за 1 биткойн и сега паднал на 7000$ при условие, че беше 18000$... Бая пада ама като си спомниш, от колко почна и разбираш, че това дори сега е най-скъпата валута на Земята. А блокчейна и биткойна наистина НЕ са едно и също. Блокчейна ще се развива във всичко

    Коментиран от #6, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РЗС

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ррби":

    Нещо си се объркал, първоначално биткойна нямаше цена, започна да се търгува от 0.003 долара, което е 333.33 биткойна за 1 долар. През 2017 стигна 19500 долара за 1 биткойн или увеличение от почти 2 милиона процента за период само от 9 години. Това е най-бързо и най-силна разстящия валута/продукт в човешката история. Ако си си купил биткойни за 1 лев през 2010та, което са 167 биткойна, през 2017 да са станали 3,25 милиона долара. Тази година за биткойна се разви така - март беше 3500 долара, в края на юни близо 14 000 долара(400%увеличение или 200 години годишна лихва от банката), през ноември падна до 7000. В сравнение с банката, която ви дала макс 2 процента на година лихва, биткойна може да ви даде увеличение от 2 процента за 5 минути.

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 7 Wikipedia факти

    11 3 Отговор
    Когато Craig Steven wright (satoshi Nakamoto) отключи портфейла с 1.1 милиона BTC токена и продаде 5% от тях цената на Bitcoin ще стане 0€ и 0$ ФАКТ

    Коментиран от #13

  • 8 Главен прокурор на България 🇧🇬🇪🇺🇧🇬

    13 7 Отговор
    Настоявам за забрана на думата Bitcoin и затвор за хората свързани с продажбата и рекламирането им !!!!
  • 9 Рокер клуб

    14 5 Отговор
    Крипто измамници.....като хвана една тръба ....... !
  • 10 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Затвор за тебе и другите токен измамници и пропагандити.
  • 11 Хе хе

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Токените не са пари бе ;)
  • 12 Икономиста

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоганя":

    ПРОДАВАМ и ПОДАРЯВАМ
  • 13 РЗС

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Wikipedia факти":

    когато истинския сатоши го отключи,а не тоя измамник крейг, този портфейл се води със загубени ключове, така, че само поради тази причина цената ще излети до десетки хиляди долари, но никой не ви кара да купувате. А оня дето каза, че токените не са пари, нека ми прати 1000 биткойна, па нека ми е зле като ги продам за истински пари, щот токените не са били такива разбираш ли
  • 14 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Ами успех ти желая с лихвите и биткойните.

    Коментиран от #15

  • 15 РЗС

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    ами мерси, през април направих 3000 процента в рамките на една търговска сделка като сложих 2000 паунда. По два три пъти в годината ми стига да търгувам, през останалото време ще гледам как тия с парите в банките се справят
  • 16 РЗС

    6 12 Отговор
    само да добавя за непросветените, че във валутната търговия съществуват дълга и къса позиция, което означава, че можете да правите пари, не само когато една валута увеличава стойността си, но когато я губи също, това се отнася и за форекс пазара и за крипто пазара, просто криптото е като форекс със 2 реактивни двигателя, хиляди пъти по дързо движение. Ако умеете да търгувате и пускате само stop loss позиции, да работите нормална работа повече никога няма да ви се налага. А как да се научите да търгувате има хиляди книги и материали свободно в нета.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Факт

    11 3 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    Ти си финансов измамник !!!!!!!

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Ружа ти ли си ?

    11 3 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    Ти ли си Ружа Игнатова ?

    Коментиран от #20

  • 19 РЗС

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    що ве, някой кара ли те нещо на сила? Заради кое съм финансов измамник? Сядаш и се учиш на нещо ново, безплатно е, освен, ако не искаш някой да ти дава наготово? Вместо да бачкаш от 8до5 пон-петък, научи се да търгуваш и си бъди шеф на себе си, търгувай когато си искаш. Има и безплатни демо платформи да се научиш за година две и когато си сигурен, че се справяш добре, почваш с джобни пари. Като видиш, че изкарваш повече от заплата ти на работа, напускаш работа и си търгуваш от вкъщи. Ограмоти се финансово, за да си добре с парите.
  • 20 РЗС

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "Ружа ти ли си ?":

    Не, аз съм сатоши накамото, ружа е от друга измамническа пирамида
  • 21 РЗС

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    предплагам ти да се ограмотиш финансово, защото иначе ще си останеш на същото дередже до края на живота ти, имаш избор. Единия е да седнеш и да четеш, а другия е да чакаш бойко, пеевски, божков, путин или тръмп да те оправи. Можеш да мрънкаш колко ти е виновно правителството, че си недооценен на работа или че си невероятен мозък, но няма кой да те чуе, защото от теб не зависи нищо, тоест ти си напълно независим.

    Коментиран от #22

  • 22 Bubbles

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "РЗС":

    Нали се сещаш че биткойна днес го има а утре може и да го няма, освен това цената му лакатуши на пазара с такива темпове че не стоманено а титаниево сърце да имаш пак не е сигурно че ще издържи.
    Иначе да, ако умееш да търгуваш на борсата и най вече ако имаш нюх за това можеш да спечелиш много.

    Коментиран от #23

  • 23 РЗС

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Bubbles":

    биткойна е валута като всяка друга, ключа е да можеш да търгуваш, ако си добър търговец, името на валутата не е от значение. Това, което прави биткойна по-по е волатилността му. Има си про трейдъри, който ползват специални позиции като stop loss, както и други видове, които ти помагат да спиш нощем, защото крипто пазара е отворен 24/7, което ако си отворил позиция те прави зависим. Ако анализираш пазара правилно както добрите трейдъри, те имат много, но малки загуби и малко но големи печалби. Както казах, през април влязох на къса позиция точно когато някой си продаде 5000 биткойна на куп и срина пазара с 30 процента за 10 минути, бях отворил позиция със х100 leverage, затворих позицията почти на дъното със 3000 процента печалба, пазара възстанови 23 процента за около още 30 минути, което прави спад от общо 7 процента. Да си в такъв момент на борсата и да хванеш такова голямо движение,за такова кратко време е да не кажа веднъж на години, така, че тая априлска нощ ми кацна късмета на рамото. Преди това си бях направил качествен анализ и знаех, че скоро нещо ще се случва, просто не очаквах да е толкова голямо. Ключа тук е да се чете и анализира, не е важно какво ще се търгува, а да има волатилност на пазара.
  • 24 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ррби":

    Биткойн се излюпи на 0.06$. Дори има данни, че първата транзакция е 5000 BTC на стойност 5.02$
Новини по държави: