Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 20:30 2 955 8

Електронните цигари продължават да убиват

  • електронна цигара-
  • вейпинг

Броят на смъртните случаи от загадъчната белодробна болест, свързана с пушенето на електронни цигари в САЩ, нарасна на 47

Електронните цигари продължават да убиват - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на смъртните случаи от загадъчната белодробна болест, свързана с пушенето на електронни цигари в САЩ, нарасна на 47, съобщи ДПА.

Американският Федерален център за контрол и профилактика на заболяванията съобщи, че жертвите са от 25 щата, като са на възраст от 17 и 75 години. Потвърденият брой на болните е 2290.

Президентът Доналд Тръмп каза, че планира да увеличи минималната възраст за покупка на електронни цигари заради смъртоносното белодробно заболяване.

Федералният център за контрол и профилактика на заболяванията съобщи неотдавна, че в пробите течност, събрани от белите дробове на 29 пациенти от 10 щата е открит вит. Е ацетат. Това масло, дериват на витамин Е, се използва като добавка към вейпинг продуктите.

Тази седмица Американската медицинска асоциация на свое заседание призова за незабавна забрана на електронните цигари и устройства за вейпинг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    13 1 Отговор
    500 000 умират само в САЩ годишно от тютюнопушене. 47 са починали от неустановена болест. Ама намалят паричките от акцизи и трябва да се вземат мерки.

    Коментиран от #3

  • 2 Лудия касапин

    6 1 Отговор
    Ще увеличиш минималната възраст за покупка на електронна цигара, ама тази за закупуване свободно на оръжие- не. Ей затова из гимназиите в Щатите всяка седмица стрелят фенове на Counter- trike и Call of duty.
  • 3 Майко леле

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "666®":

    500 000 хора то това е половин бг. Хората трябва да откажат ел цигарите. Скоро ще получат ГМО цигари на пазара като ГМО марижуана. И хората пушейки тез ГМО цигари ще подлудеят.
  • 4 El Torro

    6 5 Отговор
    Пафкайте си тютюнче за да ви е чиста работата.
  • 5 Ми спрете да пушите бе

    6 0 Отговор
    Аз пуша само трева
  • 6 Ей, прошляци,

    3 1 Отговор
    зарежете фасовете и наблегнете на секса! Там е истината! 😀 Що трябва от глупост и слабост да правите богатите още по-богати?! Вие акъл нямате ли?! Нищо ли не ви е останало между ушите?! 😄
  • 7 ГруЮ

    2 0 Отговор
    Явно електронните цигари с течност пречат на големите концерни. Те си имат собствени електронни цигари и печалбата на другите яко им бърка в здравето.
  • 8 Бай Басри

    0 0 Отговор
    Пуфтя шиша...